”Magee koru – Onks se Miia Magiaa?”

Vuosia sitten Alepan kassakundi pysähtyi tuijottamaan kaulaani; “magee koru, onks se Miia Magiaa?”. Olin yllättynyt. En uskonut, että kukaan tietäisi, mitä kaulassani roikkui.

Miia Magia Kuva_Ella Auren

Kuva: Ella Auren

Opin nopeasti, että Miia Magia on nimi, jonka moni Helsinkiläinen tuntee. Nimeen on voinut törmätä Helsingin klubi ja pride -kuvioissa. Miian julisteita on näkynyt katujen tolpissa ja kaupungin kovimmissa yönviettopaikoissa. Miialla on nimeä ja ehkä maailman paras ammatti! Miia on designer, DJ ja maskeeraaja. Miian koruja on nähty Emma-gaalassa ja niitä on annettu lahjaksi useille muusikoille. Koruja ovat kantaneet myös mm. Make Up For Everin perustaja Dany Sanz, Tove Lo, meikkitaiteilija Tuija Luukkainen, kauneuden ammattilainen Karita Tykkä ja Pharrell Williamsin taustatanssijaryhmä The Baes.

Kun Miia astuu huoneeseen, ilman täyttää iloinen keveys. Miian trademarkin huomaa nopeasti: minimalistiset mustat vaatteet, lyhyet hiukset, matalat kengät ja raikas meikki. Kaulassa kimaltelee uniikki koru, Miia Magia mallistoa tietenkin. Miia on avoin ja iloinen, käytännöllinen ja huoliteltu! Selkeästi onnellinen.

Unelmaelämä on luotava itse!

Hänen intohimonsa on juuri siellä missä duunitkin. Miia on tarkka ammattilainen, joka tietää mitä haluaa. Elämä saattaa kulua kaavoitta ja päivä muuttua vahingossa yöksi. Joskus Miia ei tiedä mikä viikonpäivä on menossa, mutta siitä huolimatta hän on rautainen ammattilainen, joka haluaa valloittaa maailman. ”Your life is what you make of it” pätee Miian elämään täydellisesti. Senpä takia olemme onnellisia siitä, että Miia Magia on nyt osa LivBox-tiimiä.

Eli saanko ylpeänä esitellä: Miia Magia – LivBoxin lähettiläs!

Kuva_Oona_Heleena

Kuva: Oona Heleena

Halusimme naistenlehtien tyyliin viedä Miian teelle ja kysyä muutaman tarkentavan kysymyksen. Alla teehetken parhaat palat.

-Miia, miksi sä asut Tukholmassa? Tuntuu hassulta, kun Helsinki on niin sinua.

-Joo, totta. Olen asunut koko aikuisikäni Helsingissä, enkä osannut kuvitella muuttoa Tukholmaan. Mutta reilu puoli vuotta sitten päätin tulla. Yllättäen, muuton syynä oli perinteitä kunnioittaen rakkaus, mutta halusin myös laajentaa työkuvioitani Helsingin ja Suomen ulkopuolelle. Tukholmassa on paljon ihania taidemuseoita, joissa käyn säännöllisesti. Oma suosikkini on valokuvataiteen museo Fotografiska. Myös Tukholman underground klubikulttuuri on tullut tutuksi.

-Miten olet päätynyt noin upeaan työhön? Toi on kaikkien hipstereiden ja urbaanityyppien unelmakombo!

-Dj:n työn aloitin 2000-luvun alussa puhtaasti siitä syystä, että halusin järjestää klubi-iltoja ja työskennellä musiikin parissa. Soitan elektronista musaa, deepimmän housen ja teknon maailmoissa mennään. Viimeisin ihastus on dub techno.

Meikkaajaksi opiskelu oli taas luonteva jatkumo vaatetusalan artesaanin koulutuksesta. Halusin luoda vahvempaa kokonaisuutta osaamiseeni, jolloin olisi helpompi työskennellä esim. muodin maailmassa. Korusuunnittelulle pohja on luotu jo käsi-ja taideteollisessa koulussa 90-luvun lopulla. Olen myös tehnyt koko ikäni vaatteita ja koruja itselleni, 5 vuotta sitten päätin suunnitella koruja myös muillekin!

-Mikä Miiasta tulee isona?

Vielä astetta onnellisempi, kuin nyt. Tulevaisuuden unelmana on pitkä ja tapahtumarikas elämä! Sen saavuttamiseksi pitää vain tehdä yhtä asiaa: Elää!

-Mikä on Miian mielestä kaunista?

-Totuus, puhtaus ja raikkaus.

-Miian esikuvat? Keitä ne on?

-Ehdottomasti tärkein idolini on muusikko David Bowie. En pidä vain hänen musiikistaan tai lukemattomista tyyleistään, vaan kokonaisuudesta, joka itsessään on taideteos. Nuoruuden tärkeimmäksi esikuvaksi mainitsisin No Doubt-bändin Gwen Stefanin. Erityisesti hänen 90-luvun ja 2000-luvun alkupuolen tyylit ovat olleet inspiroivia.

Viimeisimmän inspiraatio-elämyksen koin katsellessani supernaturellin ja menninkäismäisen laulajatar Nina Perssonin haastattelua.

Miia Magia Kuva_Jirina_Alanko_Meikki_Tuija_Luukkainen

Kuva: Jirina Alanko

-Mikä sai sut hymyilemään tänään?

-Juurikin sattumalta telkkarista tullut Walking with Dinosaurs -leffa. Dinosaurukset on upeita!

-Miksi haluat tehdä LivBoxin kanssa yhteistyötä?

-LivBox on nuorten naisten pyörittämä projekti, jo se on mielestäni mahtavaa. Pidän heidän intohimosta luoda uutta ja tehdä kauneudesta vieläkin tutumpaa ja läheisempää suomalaisille naisille. Olen myös innoissani LivBox-tiimin tulevaisuuden suunnitelmista, joissa on mahtava olla osallisena. Kerrotaan niistä myöhemmin sitten enemmän, mutta yksinkertaistettuna; on hyvä päästä jakamaan vinkkejä, jotka ovat olleet itselleni hyödyllisiä. LivBoxin myötä vinkeistä on hyötyä useammallekkin – laitetaan hyvä kiertämään.

-Mitä tulet siis tekemään LivBoxille?

-Olen mukana kehittämässä konseptista monipuolisempaa! Nyt alkuun tulen aina maanantaisin kertomaan LivBoxilaisille vinkin koskien kosmetiikkaa tai tyyliä, jonka olen itse kokenut hyödylliseksi, laadukkaaksi tai opettavaiseksi. Se jaetaan LivBoxin kanavissa. Toivottavasti ne tuovat iloa kaikille!

Miia Magia _Kuva__Oona_Heleena

Kuva: Oona Heleena

Kiitos Miia, ihana saada sinut porukkaan <3