Aurinko paistaa, vihreää versoaa joka puusta ja talvitakki on kadonnut kaapin pohjalle. Kaikki merkit viittaavat yhteen asiaan: kesä on tulossa!

Kesäisin monen kauneusrutiini kokee muutoksen. Mukaan ilmestyy tuotteita, kuten aurinkorasvaa ja sheivausgeeliä, jotka jäävät loppuvuodesta pienemmälle käytölle. Toukokuun Bette Box toi kotiin juuri nämä: kesän must have -kosmetiikat, jotka korkataan lämpötilojen noustessa. Mutta miten ne onnistuivat? Valmistauduin kesään ja otin helteiden halutuimmat tuotteet testiin.

Affect-viimeistelypuuteri

Kesämeikki tarvitsee usein lisäpitoa. Apuun tulee Affectin puuteri, joka jättää kasvoille ihanan lopputuloksen! Taputtelin sen kasvoille ja hämmästyin heti siitä, kuinka peittävää ja samettista puuteri on. Kestävyydestä en menisi kuitenkaan vannomaan: meikkiä piti korjailla päivän mittaan, mutta lopputulos näytti aina yhtä kivalta freesauksen jälkeen. Sävykin meni minulla nappiin.

Vinkki: Eikö sävyn kanssa käynyt yhtä hyvä tuuri? Onneksi contouring ei tunnu koskaan menevän muodista! Jos puuteri on liian vaaleaa, käytä sitä korostukseen. Jos se on taas liian tummaa, käytä aurinkopuuterin tavoin. Affectin puuteri löytyy osoitteesta hairstore.fi hintaan 19€.

Trind Nail Balsam

Trindin kynsibalsami tuoksuu hyvältä ja lupaa kosteutusta kuiville kynsille. Tämä yllätti positiivisesti: tuote ei jää uimaan kynsien päälle, vaan hyytyy nopeasti. Ja se tuoksu on tosiaan hyvä! Nopean testin jälkeen en osaa sanoa, saivatko kynnet täysin uutta elämää, mutta kiiltoa ainakin on entistä enemmän.

Vinkki: Jokaiselle tuotteelle on täydellinen käyttöhetki, ja tässä on tämän: TV-tuokiot. Levitä tuote kynsiin kun istahdat sohvalle, niin se saa muhia rauhassa. Viime viikon Game of Thrones -katseluilta sai nopeasti uuden merkityksen, kun nappasin Trindin tuotteen mukaan menoon. Nappaa kynsihoito Sokokselta, Sokos Emotionista ja Stockmannilta hintaan 15€ / 9 ml.

Ultrasun Face SPF30

Ultrasunin kestosuosikki suojaa kasvot auringolta ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Hankala sekaihoni ei ollut täysin vakuuttunut. Vaikka voide ei haitannut meikin levitystä, huomasin kasvojen rasvoittuvan nopeammin päivän mittaan. Kyseessä on luultavasti pelkkä tottumiskysymys, sillä en yleensä rasvaa ihoani aamulla. Voisi myös sanoa, että tässä tapauksessa hyödyt ovat suuremmat kuin haitat.

Vinkki: Tiesitkö, että ihoa ikäännyttävät UVA-säteilyt pääsevät kulkemaan ikkunan läpi? Et siis välttämättä ole suojassa auringon haitoilta, vaikka olisitkin sisätiloissa. Pidäthän ihostasi huolta tänä kesänä! Ultrasunin suojan saat Sokokselta, Sokos Emotionista ja Stockmannilta hintaan 25,50€ / 50 ml.

Looks by Cailap

Cailapin siveltimet ovat helppokäyttöisiä, mutta jättivät toivomisen varaa. Boksistasi paljastui yksi viidestä vaihtoehdosta: häivytyssivellin, luomivärisivellin, kulmasivellin, huulipunasivellin tai rajaussivellin. Kun testasimme satsia tiimin kesken, jäimme kaipaamaan hieman lisätuuheutta. Homma kuitenkin hoitui ongelmitta, ja meikit levittyivät naamalle. Sanoisin, että setti on loistava siveltimien käyttöön vielä totutteleville.

Vinkki: Älä anna nimien rajoittaa – siveltimien kanssa saa heittäytyä luovaksi! Huulipunasivellin on erinomainen geelimäisen glitterin levitykseen, kulmasivellin sopii tarkan luomivärin levitykseen ja häivytysiveltimellä teet siistin korostuksen poskiluille. Ei kun testaamaan! Siveltimet löydät hyvin varustelluista marketeista ja tavarataloista ympäri Suomea (mm. Sokos ja Tokmanni). Häivytyssiveltimen saat hintaan 8,90€, luomiväri- ja kulmasiveltimen hintaan 7,90€/kpl ja huulipuna- ja rajaussiveltimen hintaan 6,90€/kpl.

Intim Easy Shave Gel

En normaalisti nappaisi intiimialueen sheivausgeeliä kaupasta, mutta ehkä kannattaisi. Geeli on hellävaraista, läpinäkyvää ja lupaa tehdä sheivauksesta helpompaa. En kokenut lopputuloksessa dramaattista eroa, mutta itse prosessista geeli teki miellyttävämmän. Vaahtojen kanssa sotkeminen säästyi ja pystyin näkemään, mitä tein. Ihan sen ansiosta voisin napata tämän käyttöön toistekin.

Vinkki: Kuori iho ennen sheivausta! Näin saat myös lyhyet ihokarvat esiin ja lopputulos on silkkisempi. Sheivausgeelin saat päivittäistavarakaupoista, apteekeista ja tavarataloista hintaan 5,5€ / 15 ml.

Ziaja Kashmir -vartalovoide

Ziajan vartalovoide tekee tehtävänsä. Voide tuntuu runsaalta, mutta leviää iholle hyvin. Tuote lupaa vähentää karheutta ja ehkäistä kuivumista. Iho kesäkuntoon, siis! Ainoa miinus tässä oli mielestäni tuoksu, joka on jokseenkin tylsän rasvainen. Toisaalta, se ei luultavasti häiritse herkkänenäisiä yhtä paljon kuin villimmät vaihtoehdot.

Vinkki: Haluatko iholle hieman väriä? Sekoita itseruskettavaa rasvan sekaan. Tämä niksi on ollut käytössäni jo vuosia! Se minimoi itseruskettavan levitysmokia, tekee lopputuloksesta luonnollisemman ja kosteuttaa ihoa. Saat lisää Ziajan voidetta osoitteesta stoorla.fi hintaan 9€ / 400 ml.

SerumMASQ+ kangasnaamio

Pitkäaikaistilaajat saivat SerumMASQ+ kangasnaamion, joka antaa iholle uutta potkua. Boksistasi paljastui yksi kolmesta vaihtoehdosta: Relax, Glow tai Upload. Otin itse kokeiluun Relax-naamion. Se tuntui normaalia ylellisemmältä kangasnaamiolta. Naamiossa oleva tuote oli paksua ja geelimäistä, joten se ei valunut pitkin kasvoja. Iho tuntui myös käytön jälkeen raikkaalta.

Vinkki: Ethän huuhtele naamaa käytön jälkeen! Naamion jättämät rippeet kannattaa hieroa kasvoihin, jotta ne pääsevät vaikuttamaan iholla vielä pidempään. SerumMASQ+ naamiot löydät hintaan 3,90€ Sokokselta, Sokos Emotionilta ja suurista Prismoista.

Lisänä sait myös testiin Lanvinin uutuustuoksun A Girl in Capri sekä Nivea Oil in Lotion Coconut & Monoi Oil -vartaloemulsion. Nämä molemmat puhkuvat kesää: Lanvinin tuoksu on mielettömän kirkas ja sitruunainen, kun Nivean rasva taas tuo mieleen kaikki kookoksiset aurinkorasvat ja ne aurinkorannat, joissa niitä on levitelty. Lanvinin tuoksun löydät hyvin varustelluista tavarataloista, kun Nivean rasvan taas saat K-Citymarketeista ja Stockmannilta.

 

Tästä se kesä lähtee! Mikä oli sinun lempparisi toukokuun boksissa?