Hyvät siveltimet ovat puoli meikkiä. Tämä pätee etenkin silmämeikkisiveltimien ja kasvomeikkisiveltimien suhteen. Siveltimet määräävät hyvin pitkälle kuinka luonnollisesti meikki sulautuu ihoon, kuinka pehmeästi se häivyttyy ja kuinka paljon pigmenttiä saat meikkituotteistasi irti. Tilan ja rahan säästämiseksi kannattaa suosia siveltimiä, millä pystyy tekemään mahdollisimman montaa asiaa, esimerkiksi poskipunan ja aurinkopuuterin pystyy usein levittämään samantyyppisillä siveltimillä. Jos meikkisi ei kuitenkaan hyvistä siveltimistä huolimatta levity kauniisti, siihen voi olla myös muita syitä.

Kuusi must-have -meikkisivellintä kasvomeikin tekoon:

Meikkivoiteen levittäminen jakaa paljon mielipiteitä levitysvälineen suhteen. Osa suosii sormia, toiset meikkisieniä kuten Beautyblenderiä ja toiset taas erilaisia meikkisiveltimiä. Meikkipuuterin levitykseen taas paras sivellin on kabukisivellin. Sirompi kabuki sopii hyvin myös meikkivoiteen levitykseen, joten se voisi olla hyvä hankinta ensimmäiseksi meikkipohjasiveltimeksi.

Kokeile: Sigma Flat Kabuki Brush F80

Puuterin levittämiseen tarvitaan meikkivoide/meikkipuuterisivellintä löysempi ja tuuheampi sivellin. Hyvä puuterisivellin nappaa puuteria sopivasti itseensä, mutta myös häivyttää sen hyvin. Puuterisivellin saa olla iso, jotta sillä saa käytyä kasvot nopeasti läpi.

Kokeile: Ecotools Puuterisivellin

Hyviä meikkisiveltimiä ei voi koskaan olla liikaa!

Silmänalusten puuterointiin sopii erityisen hyvin pienehkö, kärjestä vähän kapeneva sivellin. Saman tyyppisellä siveltimellä pystyy myös levittämään itse peiteaineen ja se sopii myös korostusten tekoon. Siveltimen tulee olla pehmeä ja joustava, jotta se ei nappaa liikaa puuterimaisia tuotteita itseensä

Kokeile: Real Techniques Setting Brush

Poskipunan levittämiseen soveltuvat erilaiset siveltimet riippuen kuinka pigmenttisestä lopputuloksesta pidät. Tarkkaan ja näkyvään lopputulokseen sopii parhaiten tiivis ja pieni poskipunasivellin. Tällaisella siveltimellä saa parhaimman lopputuloksen myös heikkopigmenttisten poskipunien kanssa. Tämän tyyppinen sivellin sopii myös varjostusten tekoon. Jos taas pelkäät poskipunaa tulevan liikaa kerralla, käytä löysempikarvaisempaa poskipunasivellintä. Tällöin voit tarvittaessa kerrostaa poskipunaa, mutta sitä ei tule liikaa kerralla. Eri tyyppisten poskipunien kanssa toimivat erilaiset siveltimet, joten poskipunaintoilijan kannattaa hankkia erilaisia siveltimiä eri punille.

Kokeile: Real Techniques Bold Metals 300 Tapered Blush ja Ecotools Poskipunasivellin

Aurinkopuuterin levittämiseen meitä löytyy myös monia. Jotkut levittävät aurinkopuuteria isolla kabukilla, toiset taas pyöreäpäisellä aurinkopuuterisiveltimellä. Helppo aurinkopuuterisivellin aloittelijalle on viistopäinen poskipunasivellin. Viiston pään ansiosta tällainen sivellin soveltuu hyvin erityisesti aurinkopuuterin levitykseen poskille, ohimoille ja otsalle. Tahtoessasi voit käyttää sivellintä myös kevyiden varjostusten tekoon, mutta siihen tarvitset aurinkopuuteria viileämmän sävyisen varjostuspuuterin.

Kokeile: Cailap Poskipunasivellin

Muista myös pitää siveltimistäsi hyvää huolta ja pestä ne säännöllisesti.

Mitkä ovat sinun suosikkisiveltimesi kasvomeikin tekoon?