Saatoit huomata, että marraskuun 1. päivä järisytti kosmetiikkamaailmaa. YouTube-tähdet Shane Dawson ja Jeffree Star julkaisivat yhteistyössä toteutetun meikkisarjan, joka myytiin loppuun muutamassa tunnissa. Mistä kohu oikein on peräisin? Entä miltä sarjan tähti, Conspiracy-luomiväripaletti, tuntuu testissä?

Tämä blogiteksti on minulle hyvin henkilökohtainen. Olen suuri Shane Dawson- ja Jeffree Star-fani ja istuin marraskuun ensimmäisenä tuhansien muiden fanien kanssa koneeni ääressä, päivittämässä brittiläisen Beauty Bayn sivuja. Olin onnekas, sillä sain lopulta Conspiracy-paletin juuri ennen kuin se myytiin loppuun. Nyt jaan omat fiilikseni paletin käytöstä ja tietenkin sen, mistä tässä kohussa on ylipäätään kyse!

Shane Dawson, Jeffree Star… ketä nämä ihmiset oikein ovat?

Ennen kuin paneudumme paletin lumoihin, on sanottava pari sanaa sen alkuperästä. Vuoden 2018 puolella YouTube-konkari Shane Dawson teki dokumenttisarjan meikkiguru ja vaikuttaja Jeffree Starin elämästä. Sarjassa Shane vierailee Jeffreen yrityksen, Jeffree Star Cosmeticsin, tiloissa ja vitsailee: “mitä jos tekisimme yhdessä meikkisarjan joku päivä?”

Parivaljakko pani tuumasta toimeksi ja polkaisi käyntiin noin vuoden projektin, jonka jokaisen askeleen Shane Dawson dokumentoi uudessa sarjassaan The Beautiful World of Jeffree Star. Suosittelen sarjaa lämpimästi, jos et ole sitä nähnyt! Se on hurjan kiinnostava katsaus kosmetiikka-alan esiripun taakse, jota luotsaavat Shanen ja Jeffreen vahvat persoonat. Tähän mennessä sarjasta on julkaistu 6 jaksoa, jotka voit katsoa ilmaiseksi YouTubessa.

Yhteistyöprojekti huipentui 1. marraskuuta, kun pitkään työn alla olleet tuotteet lanseerattiin. Sarjaan kuului valikoima meikkipusseja, peilejä, huulikiilto, huulipunasetti, minikokoinen luomiväripaletti ja eniten parrasvaloista nauttinut päätähti: suuri luomiväripaletti. Lanseeraus kaatoi Jeffree Star Cosmeticsin omat sivut ja Euroopassa toimivan jälleenmyyjän Beauty Bayn sivut. Tuotteet myytiin loppuun tunneissa.

Ilmiömainen kosmetiikkatuote, joka ei pettänyt testissä

Conspiracy-luomiväripaletin tarina on tärkeä tietää, sillä se on mielestäni suuri osa tuotetta itseään. En ole ikinä ostanut kosmetiikkaa, joka olisi ollut näin kokemuksellinen! Jokainen sävy paljastettiin dramaattisesti Shanen videoissa, ja luonnollisesti suomalaisena ehdin näkemään melkein kaikkien muiden esittelevän omia palettejaan somessa, ennen kuin omani saapui. Jopa paletin avaaminen ensimmäistä kertaa oli sormia kihelmöivä kokemus: tässä se viimein on!

Kuten mainitsin, ostin oman Conspiracy-palettini brittiläisestä Beauty Bay -verkkokaupasta. Siellä paletin hinta oli noin 55 euroa. Palettia myi Suomessa Sokos ja oletkaunis.fi, jossa tuotteen hinta oli 64,90 euroa.

Shane Dawson x Jeffree Star Conspiracy -paletti

Ensivaikutelmani paletista oli, että se on todella suuri! Toiseksi totesin, että pigmentit loistavat vahvoina varsinkin värikkäissä sävyissä, kuten Flaming Hot, Trisha, Food Videos ja Illuminatea. Onneksi mukana ei kuitenkaan ole vain kirkkaita värejä – koko paletin ylärivi koostuu helpoista arkisävyistä, jotka eivät vaadi hurjasti luovuutta.

Käytössä paletti suoriutuu kuin klassinen Jeffree Star Cosmeticsin luomiväri. Sävyjä on helppo pakata voimakkaamman lopputuloksen takaamiseksi, eivätkä ne varise tai kulu päivän aikana. Mukana on miellyttäviä nuden ja pinkin sävyjä, jotka toimivat kasvoilla aurinkopuuterin ja poskipunan tavoin. Myös tällöin ne pysyvät paikallaan yllättävän hyvin.

Näin luot helpon pikkujoulumeikin Conspiracy-paletilla

Mitä kaikkea paletilla voi tehdä? Mukana on paljon shokkivärejä, kuten neonkeltaista ja turkoosia, jotka antavat rahkeet dramaattisten silmämeikkien luomiseen. Juhlakauden kunniaksi päätin kuitenkin pysytellä mukavuusalueeni sisällä ja luoda astetta klassisemman juhlameikin. Jos kotoasi löytyy Conspiracy-paletti, voit kopioida tyylini seuraamalla näitä ohjeita:

Testissä Shane Dawson x Jeffree Star Conspiracy -paletti juhlameikin luomiseen

1. Levitä sävy Tanacon koko luomelle, häivyttäen sävyä kohti kulmakarvoja.
2. Levitä sävy Diet Root Beer luomivakoon. Pehmennä lopputulosta tarvittaessa Tanacon-sävyllä.
3. Jatka sävyllä Diet Root Beer ja levitä sitä myös alaluomelle. Käytä tähän pientä sivellintä, jotta pääset alaripsien alle.
4. Jatka pienellä siveltimellä ja levitä sävy Spiraling silmän ulkokulmaan. Ole varovainen, sillä sävyä tulee helposti liikaa! Häivytä silmän puoliväliin asti.
5. Taputa luomelle sormelle sävyä Sleep Paralysis. Lähempänä silmän sisäkulmaa taputa mukaan hieman vaaleampaa sävyä Just A Theory.
6. Viimeistele taputtamalla silmän sisäkulmaan korostussävyä Ranch.

Ja valmista on!

Testissä Shane Dawson x Jeffree Star Conspiracy -paletti juhlameikin luomiseen

Yhteenvetona sanoisin, että testissä Shane Dawson x Jeffree Star Conspiracy -paletti on jännittävä kokemus, jonka hypetyksessä olin ilolla mukana. Myös pölyn laskeutuessa voin myöntää, että sain hyvin toimivan luomiväripaletin, josta löytyy valinnanvaraa niin arkimeikkiin kuin juhlapäiviin.

Shane Dawson x Jeffree Star -mallisto saa täydennystä vuonna 2020. Ehditkö jo hankkimaan omasi?