Oma hiushistoriani koostuu aika paljolti siitä, että hiusten tuli näyttää siltä miltä muidenkin. Oma äitini kielsi minua kumminkin useampaan otteeseen värjäämästä tummanruskeita kutrejani, mutta salaa testasin kevytvärejä, jotka tottakai osottautuivat ihan vääriksi valinnoiksi. Nuorempana olin myös kova suoristamaan (silloin mielestäni aivan karseeta) luonnonkiharaa pörröhiustani, johon suihkin milloin mitäkin suoristus- ja lättääntymissuihkeita. Myös hiuslakkaa tuli kulutettua useampi puteli kuukaudessa, sillä monen tunnin suoristetut hiukset eivät kumminkaan kauheasti pitäneet kosteasta ja sateisesta syyssäästä. Koska kulutin lämpösuojia, hiuslakkoja sekä hiusmaskeja usempana kertana viikossa, jouduin myös pesemään hiukseni melkein joka päivä. Hiuksia ei myöskään tullut leikattua ja kampaajat yleensä kauhistelivatkin kuivia ja rasittuneita hiuksiani, jotka olivat kärsineet polttavasta suoristusraudasta.  Kampaajani tuskisteli aina tullessani kerran kahdessa vuodessa käynnille ja pyöritteli silmiään, kun kerta toisensa jälkeen pyyntö oli ”latvojen tasoitus, ei enempää kuin 2 cm”.

Mitä olisin sanonut teini-minälle? No, luonnonkihara hius ei kaikissa tapauksissa aina ole ikuista. Lisäksi, tulet kaipaamaan sitä vielä aikuisena. Nykyään luonnonkiharahius on kuin onkin hävinnyt ja suoristusrauta on unohtunut kaapin perälle. Kampaajalla olen sen sijaan ravannut melkein joka toinen kuukausi joka toisen vuoden sijasta. Nyt aikuisiällä olen myös oppinut arvostamaan luonnostaan tummanruskeita hiuksia. Hiukseni ovat elinvoimaisemmat ja terveemmät kuin aikaisemmin, jonka ansiosta hiuksia tarvitsee pestä vain muutama kerta viikossa.

Välillä itselläni on kausia, kun hiukseni eivät kumminkaan näytä elinvoimaisilta tai kiiltäviltä, vaikka olisinkin ne pessyt kunnolla. Kuulin työkaveriltani, että päänahan kuoriminen on yhtä tärkeää kuin kasvojen kuoriminen.  En tullut ajatelleeksi, että hiusten hyvinvointi, kiilto ja elinvoimaisuus voisivat johtua niin paljon hiuspohjasta! Bette Boxin pitkäaikaiset tilaajat saivat tammikuussa testiin Back To The Rootsin kuorivan shampoon, josta olin kovin innoissani. Olin testannut syväpuhdistavia shampoita aikaisemmin, mutta en kumminkaan kuorivia tuotteita.Kuoriva shampoo kuulostaa hurjalta, mutta lupaa kumminkin olla erittäin hellävarainen. Shampoon sisältämät luomuriisirakeet ja maitohapot lupaavat kuoria kevyesti hiuspohjaa. Shampoo ei kuiteskaan unohda kosteuttaa hiusta ja sopii erinomaisesti myös hilseilevälle päänahalle. Halusimme shampoon lisäksi testata ja esitellä teille kaikki Back To The Rootsin tuotesarjan sisältämät tuotteet.

Shampoon avatessa suihkuun tulvi ihanan raikas, ehkä jopa hieman sitrusmainen tuoksu. Olin jo etukäteen miettinyt, miten rakeet toimivat käytännössä. En ollut kumminkaan tullut ajatelleeksi, miten pienet rakeet voisivat liueta melko nopeasti päähankaa hieroessa, joten hiuksiin ei jäänyt epämääräisiä jäänteitä shampoosta. Vaikka rakeet kuullostaakin vähän rajuilta, liukenemisen ansiosta eivät ne kumminkaan vaurioita päänahkaa, vaan tekevät kuorinnan erittäin hellävaraisesti. Shampoo vaahtosi paremmin kuin aikaisemmat syväpuhdistavat shampoot, mikä oli myös erittäin positiivinen yllätys! Ärsyttävintä on se, jos joutuu pesemään kaksi kertaa, kun shampoo ei vaahtoudu tarpeeksi. Tämä shampoo vaahtosi kumminkin oikein tehokkaasti, joten hiuksia ei tarvinnut pestä shampoolla useampaan kertaan. Hoitoaine tuoksui miellyttävän raikkaalle mentolille. Tuoksu ei ollut yhtään liian överi, kuten monien shampoiden tuoksut tuppaavat olemaan. Positiivisin yllättäjä tästä sarjasta oli ehdottomasti hiuksiin jätettävä hoitoaine, joka soveltuu sekä latvoille että hiuspohjalle. Nuorempana käytin paksuja hoitoaineita, jotka jätettiin hiuksiin. Nämä kumminkin jättivät usein raskaan tunteen ja tekivät hiuksista vaikeasti stailattavat. Tämä balsami oli kumminkin koostumukseltaan erittäin kevyt ja helposti levittyvä.

Entäs hiustenpesun jälkeiset tunnelmat? Yleensä marketista ostetut shampoot jättävät hiukset liian liukkaiksi ja hieman lättäniksi. Back To The Rootsin shampoopesun jälkeen hiukseni olivat superfreesit ja eloisammat: shampoo takasi kiiltävät, mutta ei kumminkaan liian liukkaat tai lättänät hiukset. Hiukset kohosivat ilmavasti myös hiustyvestä, joten kuorinta teki terää ainakin omalle hiuspohjalleni! Hoitoaineen ja balsamin yhdistelmä yllätti ehkä eniten tällä kertaa: hiuksistani tuli huomattavasti kevyemmät latvoista, joten latvat oli helpompi selvittää ja kammata.

Kuka muu hehkuttaa ihonhoitorituaalien lisäksi hiustenhoitorituaaleja? Oletteko testanneet aikaisemmin kuorivia shampoita?

Terkuin,

Henriikka / Bette Boxin tiimi

Psst! Tsekkaa Facebookin puolelta Back To The Rootsin kilpailu!