Korealaisilla on ihonhoito hallussa. Aasialainen kosmetiikka on tehnyt tuloaan jo jonkin aikaan ja nyt se on lyönyt itsensä läpi. Internet kuhisee uusien brändien perään. Monien lähteiden mukaan aasialainen ihonhoitorutiini koostuu 10 askeleesta ja puhtaus on siinä A ja O. Halusimme postata 10-osaisen ihonhoitorutiiniohjeen, jonka voi toteuttaa brändillä kuin brändillä.

  1. Puhdista kasvot silmä-, huuli- ja pohjameikistä. Tästä ei voi puhua tarpeeksi. Puhdistaminen on kaikkein kriittisin vaihe ihonhoidossa. Nykypäivän meikit luodaan kestäväksi, jotta ne pysyy iholla koko päivän menot ja meiningit. Puhdistaminen onkin siis nyt haastavampaa, kuin aiemmin. Onneksi tähän auttaa hyvät tuotteet! Käytä puhdistuspyyhettä tai kasvovettä. Puhdista pumpulilla tai pyyhkeellä hellävaraisesti.
  2. Öljypohjainen puhdistus. Käytä öljypohjaista puhdistusainetta poistaaksesi kaikki öljypohjaiset meikit (aurinkorasva, meikki jne). Tämä on sekä tehokasta että rentouttavaa, käytä pumpulia hellästi ja hiero öljy kasvoihisi. Öljypuhdistuksen paras puoli on, että iho tuntuu kosteutetulta ja terveeltä. Varsinkin talvisin kannattaa suosia öljyä, sillä iho on muutenkin kuiva.
  3. Vesipohjainen puhdistus. Kolmen askeleen puhdistus kruunataan puhdistusvaahdolla. Hiero sitä ihoon poistamaan kaikki jäljellä olevat epäpuhtaudet. Tähän voit käyttää erilaisia vesipohjaisia puhdistusvaahtoja.
  4. Kuorinta. Käytä hellävaraista kuorintaa joka on suunnattu kasvoille.
  5. Ihonhoitotiiviste. Englanniksi tuotteen nimi on Essence. Ihonhoitotiiviste palauttaa nopeasti ihon kiinteyden ja joustavuuden tehden siitä silkinpehmeän. Muun muassa Sensailla on näitä tuotteita. 
  6. C-vitamiiniseerumi. Lisää valaisevaa seerumia poskille. C-vitamiini kosteuttaa ja on tehokas apu laajentuneisiin ihohuokosiin. Se myös ehkäisee pigmentoitumista.
  7. Kosteuttava naamio. Naamio rauhoittaa sekä hermoja että ihoa! Tässä esimerkki itsetehdylle naamiolle.
  8. Kosteusvoide. Hyvä kosteusvoide on tärkeä, se suojaa ihosi ja pitää sen kosteana. Jos unohdat tämän askeleen saattaa ihosi kuivua ja haljeta. Muista levittää kosteusvoidetta runsaasti myös kaulalle.
  9. Silmänympärysvoide. Silmänympärysiho on ohutta ja herkkää. Käytä alueelle tarkoitettua voidetta.
  10. Aurinkorasva. Hurjan tärkeää, säällä kuin säällä. Aurinkorasva on paras ehkäistä vanhentunutta ihoa, joten levitä aurinkorasvaa, ennen kun lähdet ulos.

-Anna