Meikkien ostaminen on aina hauskaa – eikö totta? Useimmiten päänvaivaa kuitenkin aiheuttaa oikean meikkivoidesävyn löytäminen juuri oikeanlaisella koostumuksella. Jos et putoa meikkivoidesävyskaalan keskelle, vaan sinulla on erittäin vaalea tai erittäin tumma iho, meikkivoiteen löytäminen on todennäköisesti vielä vaikeampaa. Rantautuisivatpa juuri sinulle kustomoitavat meikkivoiteet Suomeenkin! Jotta välttyisit rahan tuhlaukselta ja hutiostoksilta, paina mieleesi nämä asiat ennen lähtöä meikkivoideostoksille.

 

1. Ota selvää ihosi pohjasävystä

Vaikka ihonsävysi olisi yhtä tumma tai yhtä vaalea kuin jollain ystävälläsi, teille ei välttämättä siltikään käy sama meikkivoidesävy. Toisten iho voi olla lämpimän tai kylmän sävyinen, jolloin ihon pohjasävy voi olla keltainen, punainen, oliivi… Vaihtoehtoja on lukuisia.
Kämmenselkään testaaminen voi kuulosta järkeenkäyvältä, mutta näin se ei ole. Vartalomme eri osat voivat olla täysin erisävyisiä ja pohjasävytkin voivat erota, joten meikkivoidesävyn testaaminen esimerkiksi käteen, jossa et käytä meikkivoidetta ei ole suositeltavaa useimmissa tapauksissa. Kokeile meikkivoidesävyä sen sijaan esimerkiksi leukaasi.

2. Kokeile luonnonvalossa

Usein meikkiosastolla ja brändien meikkihyllyillä on voimakas valaistus, joka voi saada esimerkiksi huulipunat tai korostusvärit näyttämään upealta, mutta meikkivoidetta valitessa se voi hämätä paljonkin. Vaikka kokeilisit useaa meikkivoidesävyä itse tai henkilökunnan avustuksella, tarkista aina miltä kukin sävy näyttää auringonvalossa. Luonnonvalo ja keinovalo ovat hyvin erilaisia, ja sävy joka näyttää sopivan sinulle sisätilassa voi näyttää aivan toiselta, kun astut ovesta ulos.

3. Mene ostoksille meikittä

Jos meikittä ostoksille meno kuulostaa liialta, pyydä sinua avustavaa meikkitaiteilijaa poistamaan pohjameikkisi. Mitä vähemmän sinulla on meikkiä, sen todennäköisempää on täydellisen meikkivoidesävyn löytäminen, kun kasvoillasi oleva meikki ei häiritse. Tällä tavoin ammattilainen myös näkee ihosi kunnon ja tyypin paremmin, ja osaa suositella sinulle oikeanlasia tuotteita. Saatat oppia ihostasi jotain uutta!

4. Harkitse ostopaikkaa ja -aikaa

Kiireinen ja ihmisiä vilisevä tavaratalo voi olla meikkien shoppailun kannalta ihan kivaa, jos haluat hoitaa ostoksesi rauhassa. Jos kuitenkin kaipaat apua esimerkiksi meikkivoiteen valinnassa, voi henkilökunnan kiireisyys ja ihmispaljous haitata avun saantia. Kokeile siis mennä meikkivoideostoksille johonkin vähemmän kiireiseen aikaan, tai liikkeeseen, joka on hieman syrjemmässä. Näin saat heti avun jota tarvitset, ja sinua auttavalla henkilöllä on aikaa keskittyä sinuun kiireettä ja varmistaa täydellisen sävyn juuri sinulle.

5. Kysy näytettä

Jos et ole vielä alkanut kysymään näytteitä meikkivoiteista, nyt on aika! Vaikka sävy ja meikkivoide itsessään vaikuttaisivat täydelliseltä, voi silti olla hyvä kysyä näytettä ja testata tuotetta vielä kotona ennen ostopäätöstä, etenkin jos kyseessä on kalliimpi tuote. Meikkivoide voi päivän mittaan hapettua ja muuttaa väriään, joten testaaminen omissa kotioloissa saadaksesi kuvan siitä, miten tuote käyttäytyy, voi olla hyvästä!

 

 

Lähde: Popsugar