Ennen parhaita kuvakulmia murehdittiin vain punaisella matolla. Tänä päivänä jokaisella Instagram-tähdellä ja vaikuttajalla on suunnitelma sitä hetkeä varten, kun joku vetää kameran esiin. Kuvia ei enää piiloteta pölyisiin perhealbumeihin; jokainen kummallinen ilme ja epäonnistunut selfie elää Instagramissa, Facebookissa, Snapchatissa, Twitterissä — ties missä! Kameran eteen joutuu melkein kaikkialla. Mieti: milloin viimeksi olit yli 50 hengen tapahtumassa, jossa ei ollut valokuvauspistettä?

Me elämme kameroidemme kautta, mutta onnistunut kuva tuntuu silti olevan työn alla. Tuttu kysymys herää monesti: miten ihmeessä näytän hyvältä kameran edessä? Keräsimme alle asiantuntijoiden niksit parhaita kuvaushetkiä varten. Aika laittaa Instagram uuteen uskoon!

Löydä sopiva valaistus

Alizé Andrews, valmentaja ja malli Torontosta suosittelee kameran viemistä ulos: “Mene luonnonvaloon ja kokeile liikuttaa kasvojasi auringossa. Sitten kokeile samaa auringon laskiessa. Auringonlasku tuo esiin kaikki varjot ja näet, missä kohden kasvojasi ne näkyvät voimakkaimmin.”

Välttele valaistusta, joka ei imartele. “Vessat, loisteputkilamput, julkiset kulkuneuvot ja sisätilat ovat tällaisia paikkoja”, Eric Randall Morris, suunnittelija, artisti ja arkkitehti San Franciscosta listaa. “Luonnottomassa valossa on vaikea näyttää hyvältä. Se tekee piirteistä todella raskaat. Kukaan ei halua näyttää siltä, että istuisi luokkahuoneessa.”

Suomessa luonnonvaloa ei aina löydy yltimaalisesti. Onneksi myös teknologian tarjoamia ratkaisuja löytyy. “Hanki puhelinkuori jossa on rengasvalo. Sen jälkeen huonoja kuvauspaikkoja ei enää ole”, Morris sanoo.

Los Angelesissa asuva Instagram-konsultti Emelina Spinelli on samaa mieltä. “Lykkäsin rengasvalon hankkimista niin pitkään”, Spinelli kertoo. “Sitten vertailin ennen- ja jälkeen-kuvia. Yhtäkkiä olinkin kuin ammatti-tubettaja valojeni kanssa.”

Ole kokeilumielinen

Jos et halua  — tai pysty — hankkimaan ammattikuvaajaa, Spinelli suosittelee pyytämään kaverin avuksi ja pitämään tunnin tai parin kuvaussession kauniissa ympäristössä.

“Leiki mallia, keskity mikroliikkeisiin ja käännä kasvoja ainakin 12 eri kulmaan”, Spinelli sanoo. “Käy lopullinen 250-300 kuvan setti läpi ja valitse ne, jotka omasta mielestäsi näyttävät parhaimmilta. Jatkossa pyri luomaan ne uudelleen, kun joku kuvaa sinua. Näin saat omat luottoposeerauksesi.”

Selfie-eksperttien mukaan kuvakulma ratkaisee. “Vaikka valaistus ei olisikaan mahtava, parhaat selfiet yleensä syntyvät, kun kameraa pitää hieman yläviistossa ja kääntää kohti kasvoja”, Andrews kertoo. “Se on hyvin imarteleva kuvakulma. Siitä suunnasta pituus ja paino eivät paljoa merkkaa. Se tuo myös leuan paremmin esille, sillä päätä joutuu kääntämään ylöspäin ja kaulan lihakset pääsevät töihin.”

Päätä, mitkä piirteet haluat nostaa esille

“Hae inspiraatiota hiuksistasi: ne auttavat yleensä päättämään, mikä puoli kasvoista on parempi”, Olayinka Oni-Orisan, lifestyle-bloggaaja ja korusuunnittelija kertoo. “Jos käytät yleensä sivujakausta ja hiukset peittävät toisen silmistäsi, saatat usein huomata sen puolen toimivan paremmin.”

“Saan hymykuopan vain toiselle puolelle naamaani”, Wells kertoo. “Mieti tällaisia piirteitä, joista tykkäät kasvoillasi, ja toimi niiden mukaan. Jos tykkäät poskiluistasi, haluat ehkä olla suorassa kameran suhteen.”

Opi ammattilaisilta

“Selaa mallien tilejä. Keskity erityisesti niihin, jotka ovat enemmänkin perustyyppejä, eivätkä julkkiksia”, Spinelli sanoo. “Julkkikset ja huippumallit tekevät paljon epämukavia poseerauksia. Niitä on vaikea toteuttaa tavallisena tallaajana.”

Tallenna ne poseeraukset joista tykkäät tulevaa varten. “Kun lähden ulos, tykkään kopioida poseerauksia, joita olen nähnyt mallien ja kavereiden käyttävän”, Spinelli kertoo.

Älä stressaa

“Instagramiin liittyy paljon mielenterveyshuolia”, Spinelli huomauttaa. “Muistuttaisin kaikkia, että itsensä vertailu muihin ei kannata. Oma vartalo on hyväksyttävä. Ole tyytyväinen kuvakulmiisi. Olet upea juuri sellaisena, kuin olet.”

 

Alkuperäinen teksti.