Jo hetken kuumin hiustrendi on ollut ja tulee ilman muuta olemaan myös ensi vuonna balayage-raidat. Näyttää myös siltä, että me emme ole ainoita, jotka ovat tätä mieltä. Instagram on täynnä balayge-raitoja. Jos täytyy arvuutella, miksi tyylistä pidetään niin paljon, niin syy lienee sen luonnollisuudessa. Balayge-hiukset näyttävät eläväisiltä ja auringon vaalentamilta, eikä teknisesti värjätyiltä. Värjäys myös sopii kaiken pituisille ja värisille hiuksille!

 

Mikä on balayage?

Balayage nimi tulee ranskankielen sanasta balayer, joka tarkoittaa pyyhkäistä ja sutia. Ranskalaiset ammattilaiset kehittivät värjäystyyliin, jossa hiuksia maalataan pensseleillä ja harjoilla. Tyyli on nyt levinnyt ympäri maailmaa ja sitä näkee monen punaisen maton kuningattaren hiuksissa.

 

Miten balayage eroaa normivärjäyksestä tai ombresta?

Perinteisessä värjäyksissä hiussuortuvat erotellaan yksitellen raidoiksi ja ne värjätään tyvestä latvaan. Balayage-värjäyksessä kampaaja pitää hiuksia kämmenellään ja levittää vapaasti ”maalaillen” väriä. Tällä tavalla värejä voi yhdistellä vapaasti ja intensiivisyyttä voi vaihdella. Väri laitetaan latvoihin ja lähelle kasvoja ja itse hiusraja jätetään yleensä kokonaan värjäämättä. Meikkauksen tapaan tällaisella tekniikalla voi korostaa kasvojen piirteitä ja luoda erilaisia efektejä. Eri väreillä voidaan esimerkiksi korostaa poskipäitä  varjostamisen tapaan. Värjäys on aina personoitu ja luonnollisen näköinen.

 

Miten balayage ja ombré eroaa toisistaan?

Ombré värjäys on liukuvärjäys. Siinä hiusten väri vaihtuu vähitellen latvoja kohden. Ombréa ei käytetä yksittäisiin suortuviin vaan koko tukkaan. Ombré on näyttävä kokonaisuus, jossa hiusvärit selkeästi erottuvat toisistaan. Balayage on luonnollisempi verrattuna ombréen.

 

Ehkä tässä on idea, jonka otat puheeksi kampaajalla seuraavalla käynnillä?