Kukapa ei haaveilisi kauniin kiiltävistä ja terveen näköisistä hiuksista, mutta sen saavuttaminen voi vaatia hieman työtä. On kuitenkin selvää, että kauniiden hiusten salaisuus piilee niiden oikeanlaisessa hoidossa.

Jos et ole kauppojen hyllyiltä löytänyt juuri sinun hiuksillesi sopivaa tuotetta, voi ratkaisu löytyä lähempää kuin uskotkaan – keittiösi kaapista! Listasimme keinoja saavuttaa sileät ja kiiltävät hiukset luonnollisesti kotikonstein.

eggsKananmunat

Kananmunat ovat ehkä yksi parhaista aineista, joka tarjoaa ravinnetta ja kiiltoa hiuksillesi minuuteissa. Tämä erinomainen proteiinin ja rasvahappojen lähde auttaa korjaamaan vaurioituneita hiuksiasi antaen niille kosteutta ja kauniin kiillon.

Käyttövinkit:

 1. Sekoita yksi munan valkuainen ja ruokalusikalliset oliiviöljyä ja hunajaa pehmeäksi tahnaksi. Levitä tahna kosteisiin hiuksiin ja päänahkaan. Peitä hiukset suihkulakilla noin 30 minuutiksi. Pese hiukset miedolla shampoolla ja viileällä vedellä.
 2. Vispaa kaksi munaa vaahdoksi. Sekoita vaahtoon kaksi ruokalusikallista manteliöljyä ja desilitra jogurttia. Levitä seos hiuksiisi ja päänahkaan ja anna vaikuttaa suihkulakin alla noin 30 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen pese hiuksesi shampoolla ja viileällä vedellä.

Ethän koskaan pese kananmunanaamiota pois kuumalla vedellä. Kuuma vesi saa kananmunan ”kypsentymään”, jolloin sen pois peseminen on entistä vaikeampaa.

 

beerOlut

Olut toimii erinomaisena hiusten virkisteenä. Sen sisältämät proteiinit auttavat korjaamaan vaurioituneita hiuksia ja tarjoaa ravintoa karvatupille. Tämä lisää loistetta ja kiiltoa hiuksiisi.

Käyttövinkki:

Pese hiuksesi ensin shampoolla. Levitä sen jälkeen olutta kaikkialle hiuksiisi juurista latvoihin. Hiero olut pyörivin liikkein päänahkaasi. Anna vaikuttaa 5 minuuttia ja huuhtele pois. Toista oluthoito kerran viikossa.

Oluesta on moneksi. Kannattaa myös lukea, kuinka teet valaisevan olutkasvohoidon.

 

coconut-1327503-1280x960Kookosöljy

Saadaksesi kiiltävät hiukset, on tärkeää tarjota niille ravintoa. Yhtenä parhaana ravinnon lähteenä toimii orgaaninen kookosöljy. Se auttaa kosteuttamaan kuivia ja vaurioituneita hiuksia tehden niistä terveet ja kiiltävät. Kookosöljyhoitoja suositellaan tehtäväksi kerran tai kahdesti viikossa riippuen hiustesi kunnosta.

Käyttövinkit:

 1. Levitä lämmintä kookosöljyä hiuksiisi juurista latvoihin. Hiero muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen anna öljyn vaikuttaa suihkulakin tai pyyhkeen alla noin 30 minuuttia. Pese hiukset normaaliin tapaan käyttäen hoitoainetta.
 2. Voit myös lisätä muutaman currylehden kahteen ruokalusikalliseen kookosöljyä. Kuumenna seos lämpimäksi. Levitä jäähtynyttä öljyä hellävaraisesti hiuksiin ja päänahkaan. Peitä lämpimällä pyyhkeellä noin puoleksi tunniksi, jonka jälkeen voit pestä hiuksesi miedolla shampoolla.

Samalla kun hoidat hiuksiasi kookosöljyllä, kokeile myös kookoskuorintaa kasvoillesi.

 

mayo-1321825Majoneesi

Niin omituiselta kun se voi kuulostaakin, majoneesi sisältää aminohappoja, proteiinia ja antioksidantteja, jotka voivat tehdä hiuksistasi vahvat, pehmeät, kiiltävät ja terveen näköiset.

Käyttövinkki:

Levitä hiustesi pituudesta riippuen 1-2 dl rasvaista majoneesia vastapestyihin ja kosteisiin hiuksiin. Peitä hiukset suihkulakilla ja anna vaikuttaa 30 minuuttia. Pese tämän jälkeen hiuksesi miedolla shampoolla ja viileällä vedellä. Toista majoneesihoito viikoittain ja nauti kosteutetuista ja kiiltävistä hiuksista.

 

apples-1008880_1920Omenaviinietikka

Omenaviinietikka on erinomainen hiusten kosteuttaja, mikä voi saada hiuksesi pehmeiksi, kiiltäviksi ja kosteutetuiksi. Se myös auttaa poistamaan muotoilutuotteiden jäännöksiä, jotka saavat hiuksesi näyttämään elottomilta. Lisäksi se auttaa hoitamaan kutiavaa ja hilseilevää päänahkaa sekä käkkäriä hiuksia. Käytä omenaviinietikkahoitoja vain kerran viikossa.

Käyttövinkit:

 1. Sekoita vastaavat määrät omenaviinietikkaa ja vettä. Hiero sekoitu hiuksiin ja päänahkaan shampoopesun jälkeen. Anna vaikuttaa muutama minuutti ennen kuin huuhtelet hiukset viileällä vedellä.
 2. Voit myös sekoittaa kaksi teelusikallista omenaviinietikkaa ja sitruunamehua yhteen desilitraan vettä. Käytä tätä sekoitusta hiusten huuhtelemiseen shampoopesun jälkeen.

 

avocado-1712583_1920Avokado

Avokado sisältää ravintoaineita, jotka syväkosteuttavat ja ravitsevat hiuksiasi tehden niistä sileät ja kiiltävät. Avokado on erittäin tehokas hoitoaine kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Toista jompaakumpaa alla mainittua hoito-ohjetta 1-2 kertaa viikossa riippuen hiustesi kunnosta.

Käyttövinkit:

 1. Sekoita yksi soseutettu kypsä avokado 2 teelusikalliseen neitsytoliiviöljyä. Levitä seos kosteisiin hiuksiin juurista latvoihin. Peitä hiukset suihkulakilla 30 minuutiksi. Tämän jälkeen, pese hiukset normaaliin tapaan.
 2. Soseuta yksi kypsä avokado ja yksi kypsä banaani ja lisää sekoitukseen puoli ruokalusikallista manteliöljyä. Hiero saatu tahna päänahkaan ja levitä kaikkialle hiuksiin. Peitä hiusnaamio suihkulakilla ja anna vaikuttaa noin puoli tuntia. Huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä ja pese hiukset normaaliin tapaan.

 

honey-1006972_1920Hunaja

Hunaja on myös tehokas kotihoito kiiltävien hiusten saavuttamiseksi. Se on luonnollinen aines, joka kosteuttaa hiuksiasi auttaen saavuttamaan pehmeät ja kiiltävät hiukset.

Käyttövinkit:

 1. Sekoita kaksi ruokalusikallista hunajaa 4-5 dl lämmintä vettä. Kaada seos suihkepulloon. Hiusten normaalin pesun jälkeen suihkuta hunajavettä hiuksiisi. Hiero seos päänahkaan noin 5 minuutin ajan ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele pois lämpimällä vedellä. Toista tämä hoito kerran viikossa.
 2. Voit myös sekoittaa hunajaa normaaliin hiustenhoitoaineeseen kerran tai kahdesti viikossa.

 

vera-1520694_1920Aloe Vera

Aloe vera -geeli on hyväksi hiuksille sen kosteuttavien ominaisuuksien vuoksi. Se myös sisältää antioksidantteja, vitamiineja ja muita yhdisteitä, jotka ylläpitävät hiusten terveyttä. Tämän lisäksi aloe vera -geeli vähentää hilsettä ja hillitsee hiusten käkkäryyttä.

Käyttövinkit:

 1. Sekoita 4 rkl aloe vera -geeliä, 2 rkl kookosöljyä ja 3 rkl jogurttia tahnaksi. Levitä tämä tahna kosteisiin hiuksiin ja annan vaikuttaa noin 30 minuuttia. Huuhtele pois lämpimällä vedellä.
 2. Vaihtoehtoisesti voit jauhaa muutaman kiinanruusun kukkaa paksuksi tahnaksi. Sekoita tahna desilitraan aloe vera -geeliä ja teelusikalliseen oliiviöljyä. Levitä sekoitus hiuksiisi ja anna vaikuttaa 20-30 minuuttia. Pese hiukset normaaliin tapaan.

Tee toinen näistä hoidoista kerran tai kahdesti viikossa.

 

quark-571703_1920Jogurtti

Jogurtti toimii myös syväkosteuttajana ja auttaa tekemään hiuksista pehmeät, sileät ja kiiltävät. Sillä on myös luonnollisia antibakteerisia ominaisuuksia auttaen pitämään päänahkasi puhtaana ja ehkäisemään tulehduksia.

Käyttövinkki:

Kampaa hiuksesi huolellisesti harvapiikkisellä kammalla. Levitä puhdasta jogurttia kaikkialle hiuksiisi. Peitä hiukset suihkulakilla 30 minuutiksi. Huuhtele pois lämpimällä vedellä ja pese hiukset normaaliin tapaan käyttäen hoitoainetta. Toista tämä hoito kerran viikossa.

Näistä kekseliäistä kotitekoisista hiustenhoidoista kerrottiin ensimmäisenä täällä.