Tämän olet varmasti huomannut! Snapchat-selfiet ovat aina onnistuneempia, kuin puhelimen kamerasovelluksen. Siis parempia vaikka filtteriä ei käyttäisikään. Meni hetki, ennen kuin tajusin mistä oli kyse. Sovelluksesta riippuen kuva on joko peilikuva tai “normaali kuva”. Eli joko näet selfien sellaisena, kuin muut näkevät sinut tai sellaisena, jona itse näet itsesi peilistä (Snapchat).

Dailymail kirjoitti artikkelin selfie-trendistä ja kuinka se on aiheuttanut Botoxin ja erilaisten täyteaineiden suosion kasvun. Jenkeissä kauneusoperaatioiden kysyntä nousi 20 % vuodesta 2014 vuoteen 2015. Nuoret naiset ja kundit käyvät yhä ahkerammin kauneusklinikalla pyytämässä pieniä tuunauksia.

Charlotta boxieJutussa lainataan New Yorkilaista kauneuskirurgia Dara Liottaa, joka on sitä mieltä, että kamerat ja sosiaalinen media on vastuussa trendistä. Selfie-määrän lisääntyminen on selkeä syy muutokseen, ihmiset näkevät itseään hurjasti enemmän ja ovat sitä myötä  kriittisempiä ulkonäöstään. Tohtori syyttää myös puhelimien edespäin suuntautuvia kameroita. Emme ole tottuneet näkemään itseämme sellaisena, kuin muuta näkevät meidät. Kuvan ottajan näkökulmasta nassu on “väärin päin” ja kummallinen. Kuva johon silmämme eivät ole tottuneet tuntuu usein oudolta eikä ole yhtä viehättävä, kuin se johon olemme tottuneet.

Kun kirjoitin ylioppilaaksi, teetin yo-kuvasta kehystettävän valokuvan. Ajattelin, että kerrankin onnistunut kuva, joka on kiva kehystää muistoksi. Kun broidini näki sen hän kommentoi ”Anna, jos sä haluat nähdä itsesi, kato peiliin.” On kuulkaa ajat muuttuneet! Vielä pari vuotta sitten tuntui oudolta julkaista omakuva Instagramissa. Nyt fotaaminen ja kuvien kylväminen muiden näkyville on normaalia jopa isoveikan mielestä. Välillä sitä kuitenkin pohtii, että ehkä itsensä jatkuva näkeminen on vähän luonnotonta. Mitähän meistäkin tulee isona?

Tässä vielä koko LivBox-tiimi Snapchatin läpi. Tiimiesittely tehdään vielä parin viikon sisällä. 🙂

Lue koko Dailymailin artikkeli täältä.

-Anna