Meikkivoide ei ole helppo ostos. Syyskuun Bette Boxista paljastunut Lumene pisti minut pohtimaan, kuinka paras meikkivoide oikeastaan löytyy kaupan hyllyltä. Päätin, että tämä on selvitettävä! Niinpä laadin meikkivoideoppaan, joka kertoo kaiken tarvittavan tämän kinkkisen ostopäätöksen tekoa varten.

On hyvä muistaa, että meikkivoiteen valintaan ei ole yhtä täsmäratkaisua. Jokaisen iho on erilainen: vaikka kaverisi on todennut jonkin meikkivoiteen hyväksi, ei se välttämättä sovi sinun kasvoillesi. On tärkeää, että valitset parhaan koostumuksen juuri omaa ihoasi varten. Mutta miten? Vastaus löytyy alapuolelta!

Läpikuultava meikkivoide (sheer)

Läpikuultava tuote on paras meikkivoide kuivalle ja sekaiholle.

Millainen on läpikuultava meikkivoide? Läpikuultavan meikkivoiteen voi kiteyttää kahteen asiaan: se näyttää luonnolliselta ja on koostumukseltaan kevyttä. Läpikuultava meikkivoide on suunniteltu tasaamaan ihon pieniä virheitä. Oma ihosi pääsee paistamaan sen läpi. Ideana on ehostaa ihoa, ei peittää sitä. Läpikuultava meikkivoide on kuin kosteusvoide, jonka mukana saat ripauksen väriä.

Kenen kannattaa käyttää läpikuultavaa meikkivoidetta? Läpikuultava meikkivoide sopii kaikille ihotyypeille. Paras meikkivoide se on kuivan ja sekaihon omistajille, jotka kaipaavat luonnollista lopputulosta ja kevyttä tunnetta. Jos peittävyys ei ole sinulle kaikki kaikessa, läpikuultava voide saattaa olla hyvä valinta.

Kenelle läpikuultava meikkivoide ei sovi? Vaikka kaikki ihotyypit voivat käyttää läpikuultavaa meikkivoidetta, se saattaa tehdä rasvoittuvasta ihosta rasvaisemman näköisen. Jotkut saattavat myös vältellä läpikuultavaa meikkivoidetta sen vähäisen peittävyyden takia. Mutta jos omistat ongelmaihon, jota et halua rasittaa paksulla meikillä, läpikuultava meikkivoide saattaa olla täydellinen valinta. Ota kaveriksi mattapuuteri, niin minimoit ihosi rasvoittumisen.

Betten tuotevinkki: Bare Minerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream on kaikkea, mitä läpikuultavalta meikkivoiteelta voisi toivoa: se on kevyt, helppokäyttöinen ja hyvin kosteuttava. Tämä on loistava vaihtoehto niille päiville, kun haluat pitää meikin kevyenä.

Heleyttävä meikkivoide (dewy)

Kuivalle ja ikääntyneelle iholle paras meikkivoide on kuultava.

Millainen on heleyttävä meikkivoide? Heleyttävä meikkivoide pyrkii tekemään ihostasi hehkuvan ja nuorekkaan. Ihosi pääsee loistamaan heleän meikkivoiteen läpi. Sen tehtävänä on luoda ihon päälle kerros tervettä säteilyä.

Kenelle heleyttävää meikkivoidetta suositellaan? Tämä on paras meikkivoide kuivalle ja hieman ikääntyneelle iholle. Heleyttävä meikkivoide heijastaa valoa, joka pehmentää ihoa ja luo nuorekasta hehkua.

Kenelle heleyttävä meikkivoide ei sovi? Heleyttävä meikkivoide saattaa joissain tapauksissa tehdä ihosta märän näköisen, varsinkin jos sitä käytetään rasvoittuvalla iholla. Tämän lisäksi heleyttävän meikkivoiteen hehku saattaa vetää huomion finneihin ja syviin ryppyihin, joten se ei välttämättä ole paras ratkaisu selkeästi ikääntyneelle tai akneiholle.

Betten tuotevinkki: Lumenen Instant Glow-sävyseerumi on kevyt vaihtoehto meikkivoiteelle. Ja tästä ei loistetta puutu! Voit halutessasi käyttää sitä sellaisenaan, tai pakata muun meikkivoiteen alle hieman paksumpaa heleytystä varten.

Puolimatta meikkivoide (satin)

Paras meikkivoide monelle ihon tyypistä riippumatta on puolimatta.

Millainen on puolimatta meikkivoide? Puolimatta meikkivoide sijoittuu heleän ja mattan meikkivoiteen välimaastoon. Sitä pidetään kaikista tavallisimpana meikkivoiteena, sillä puolimatta meikkivoide takaa lopputuloksen, joka ei ole tasaisen matta eikä kiiltävän heleä, vain jotain niiden väliltä.

Kenelle puolimattaa meikkivoidetta suositellaan? Puolimatta meikkivoide sopii kaikille, mutta rasvoittuville iholle sen käyttöä suositellaan yhdessä puuterin kanssa. Ikääntyvälle iholle puolimatta meikkivoide sopii erittäin hyvin, sillä se ei vie huomiota ryppyihin.

Kenelle puolimatta meikkivoide ei sovi? Kaikki ihotyypit pystyvät käyttämään puolimattaa meikkivoidetta. Se on kuitenkin koostumukseltaan hieman raskaampaa, mikä ei välttämättä miellytä kaikkia.

Betten vinkki: Olen puolueellinen, sillä tämä on lemppari-meikkivoiteeni. Cliniquen Anti-Blemish on sekaihon pelastaja: se peittää kaiken tarvittavan, mutta ei tunnu iholla ylivoimaisen raskaalta. Heleän ja mattan välimaastossa tämä ehkä kallistuu hieman mattan puolelle; jos haluat heleyteen kallistuvaa vaihtoehtoa, tämä ei välttämättä ole sinulle.

Mattameikkivoide (matte)

Matta on usein paras meikkivoide rasvoittuvalle iholle.

Millainen on mattameikkivoide? Mattameikkivoide ei kiillä ja kuivuu iholle tasaisesti. Se on loistava valinta rasvoittuvalle iholle, sillä se pienentää ihohuokosia.

Kenelle mattameikkivoidetta suositellaan? Rasvainen ja sekaiho saa eniten irti mattaisesta meikkivoiteesta, sillä se kestää iholla pitkään ja peittää epäpuhtaudet sekä suuret ihohuokoset.

Kenelle mattameikkivoide ei sovi? Kuivalle ja ryppyiselle iholle mattaista meikkivoidetta ei suositella, sillä se saattaa paakkuuntua ongelma-alueisiin. Jos täysi peittävyys ei ole sinun juttusi, matta meikkivoide saattaa myös olla makuusi liian rankkaa.

Betten vinkki: L’Orealin Infallitable Matte on tujuin mattameikkivoide, jota olen koskaan kokeillut. Uskokaa pois, tämä toimii! Meikkivoide peittää kaiken tarvittavan, eikä katoa naamalta edes helteellä.

Minkä kategorian olet todennut parhaaksi juuri omalle ihollesi?