Oletko kokeillut teepuuöljyä? Se on voimakkaan tuoksuista eteeristä öljyä, jota mm. aboriginaalit ovat käyttäneet vuosisatoja. Teepuuöljyä käytetään vain ulkoisesti ja sillä sanotaan olevan monia myönteisiä kosmeettisia ja lääketieteellisiä vaikutuksia. Samalla teepuuöljystä ollaan kuitenkin vähän epäileviä. Muutama sananen kuitenkin teepuuöljyn käytöstä. Öljysta saattaa tulla allergiareaktio, joten sitä kannattaa käyttää laimennettuna. Eteerisiä öljyjä ei myöskään pitäisi ikinä nielasta, joten pidä se poissa lasten lähettyviltä. Tässä pieni lista teepuuöljyn ihmehyödyistä ja käyttöehdotuksia päästä varpaisiin.

Auttaa akneen

Kun taistelet aknea vastaan voi tuntua oudolta levittää kasvoille öljyä. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan. Puuöljy lievittää tulehdusta ja rauhoittaa aknen ahdistamaa ihoa.

Kosteuttaa

Tarviiko ihosi hieman rakkautta? Puuöljy on öljy ja toimii tässäkin 🙂 Öljy toimii parhaiten, kun levität sen päivävoiteen alle.

Apua haiseville jaloille!

Kipakka haju tappaa kaikki halut hauskalle jalkasekstailutuokiolle. Puuöljy pelastaa meidät tässäkin! Öljyssä on antibakteerisia ominaisuuksia, jolloin se siis tappaa hajua aiheuttavat pöpöt. Hiero pikkuisen öljyä jalkoihin niin ne pysyvät kuivempina ja hajuttomina!

Öljy rauhoittaa kutisevaa ihoa

Huomaan yleensä stressin siitä, että päänahka kutisee holtittomasti. Minulla on vuosia ollut erilaisia hiusvesiä kaapissa mutta viime viikolla halusin kokeilla puuöljyä. Ilmeisesti tässäkin tapauksessa öljyn antibakteeriset ominaisuudet ovat hyödyksi. Muutama tippa kaksi kertaa päivässä rauhoittaa ihoa.

Korjaa kynsiä

Öljy pehmentää kynsinauhoja ja taistelee kynsisientä vastaan. Sitä voi käyttää levittämällä pienen määrän ongelmakohtiin. Öljyä voi myös sekoittaa oliviiöljyn kanssa.

Meikinpuhdistus

Aina, kun meikinpuhdistustuotteet ovat loppu nappaan kaapista, jonkin öljyisen tuotteen. Tähän toimisi myös teepuuöljy. Öljy ei sisällä alkoholia, joten se ei kuivata ihoa.