Bette Box tuo kotiin monenlaisia kosmetiikkabrändejä. Yllätyskonseptin ansiosta et voi koskaan tietää etukäteen, mitä boksista tulee paljastumaan. Voitko siis tietää varmuudella, että Bette Box on eläinkokeeton?

Olet ehkä huomannut, että kaikissa boksin tuotteissa ei ole Leaping Bunny -sertifikaattia. Sertifikaatti on merkki siitä, että tuotetta ei ole testattu eläimillä. Miksi sertifikaatti siis puuttuu joistakin boksin tuotteista? Onko Bette Boxin kosmetiikka näin ollen täysin eläinkokeetonta?

Hyviä uutisia: on! Mitään Bette Boxista paljastuvaa tuotetta ei ole koskaan testattu eläimillä. Kun tilaat kotiin Betten, tuet aina eläinkokeetonta kosmetiikkaa.

Miten voin olla varma siitä, että Bette Box on eläinkokeeton?

Kaikki kosmetiikka EU:ssa on eläinkokeetonta.

Nykypäivänä kaikki Suomessa myytävä kosmetiikka on eläinkokeetonta. Vuonna 2009 Euroopan Unionissa astui voimaan laki, joka kieltää kaiken kosmetiikan testaamisen eläimillä. Laki pätee kosmetiikkatuotteisiin, niissä käytettyihin ainesosiin, ja jopa markkinointiin! EU:ssa ei siis enää saa edes mainostaa kosmetiikkaa, jonka valmistukseen on käytetty eläinkokeita.

Miksi kaikilla tuotteilla ei siis ole Leaping Bunny -sertifikaattia? Selitys löytyy siitä, että sertifikaatin hankkiminen on kallista, eikä moni brändi näe sitä enää tarpeellisena. EU-lainsäädäntö kun toimii jo eräänlaisena vahvistuksena siitä, että alueella toimiva kosmetiikkamerkki on eläinkokeeton.

Miksi eläimillä testaaminen ei enää kannata, vaikka sen tekisi salaa?

Entä, jos yritykset testaavat tuotteitaan salaa eläimillä? Eläinkokeet eivät ole nykyään vain laittomia, vaan usein myös turhia. Erittäin harva uusi kosmetiikkatuote hyödyntää ainesosia, joita ei ole aikaisemmin käytetty muissa tuotteissa. Kun ainesosa on kerran todettu turvalliseksi, ei uusille testeille ole enää tarvetta.

Eläinkokeet ovat aina investointeja – eivätkä välttämättä kovin kannattavia sellaisia. Testien teettäminen maksaa brändeille, eikä niiden lopputuloksia voi hyödyntää aineiden turvallisuuden todistamiseksi, sillä testit itsessään ovat laittomia. Näin ollen eläinkokeista on tullut ajan ja rahan tuhlausta.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa? Tietenkin sitä, että voit hyvällä omallatunnolla nauttia Betten tuotteiden testaamisesta myös jatkossa! Jos haluat boksin tuotteista lisätietoa, voit aina kurkata tarkemmat tuotekuvaukset täältä.