Mistä on kyse?

Ambronite on juotava superateria. Kyseessä ei ole aterian korvike vaan täysipainoinen ateriasmoothie. Ambronite on mullistava tuote siksi, ettei se sisällä keinotekoisia raaka- tai lisäaineita. Kaikki ainekset ovat sellaisia, että ne voisi löytää omasta keittiön kaapista. Suurin osa raaka-aineista on myös luomua.  Yksi ateriapussi sisältää parhaimmassa suhteessa hiilihydraatteja, proteiineja, terveellisiä rasvoja, vitamiineja, mineraaleja ja energiaa. Yksi ateriapussi (testissä ollut koko) sisältää 500 kcal, saatavilla on myös yhdistelmäpakkauksia, joista voi itse annostella haluamansa ateriakoon. Tuote on suunniteltu hetkiin, kun aikaa ruokailulle ei ole. Juotava ateria sopii helpottamaan kiirettä, monipuolistamaan ruokavalioita, tuomaan lisäpuhtia ennen tai jälkeen treenin, moderniksi pussiateriaksi reissaajalle, tai helpottamaan kotikokin arkea.

Täydellinen ateria minuutissa

Ambronite on suomalainen tuote, jonka päämarkkinat ovat Yhdysvalloissa. Perustajat loivat tuotteen aluksi omiin tarpeisiinsa, mutta huomasivat pian ravinteikkaalle ja terveelliselle aterialle olevan kysyntää. Tuote on luotu pohjautuen ideologiaan puhtaasta, luonnollisesta, aidosta ja ravinteikkaasta ruoasta. Tämän supersmoothien maittavaan voimaan vannovat myös huippu-urheilijat.

Ambronite smoothie bowl

Ambronite smoothie shaker

Ambroniten ravintosisältö

Smoothie on koostettu siten, että se takaa tarvittavan energian saannin oikeissa suhteissa ravintoaineita. Alla kuva Ambroniten sisällöstä. Ylempi tauloukko näyttää, miten ateriat täyttävät mineraali ja vitamiini suositukset, kun aterioita käytetään päivässä neljä pussia (2000 kcal). Ambronitea ei ole tarkoitettu kaikkien aterioiden korvaamiseen, mutta toki se siihenkin soveltuu.

Alemmassa taulukossa on nähtävillä yhden annospussin (500 kcal) ravintojakauma.

ambronite ravintosisältö

Ambronite ravintosisältö

 

Smoothie sisältää: kauraproteiini, manteli, kaura, omena, agavesiirappi, nokkonen, kaurakuitu, pinaatti, pellavansiemen, chlorella, spirulina, karpalo, mustikka, mustaherukka, tyrni, ravintohiiva, mineraalisuola, luontaiset aromit, guarkumi, vanilja.

Kenelle Ambronite sopii?

Kaikille. Opiskelijalle, työssäkäyvälle, treenaajalle, kiireiselle, nautiskelijalle, vegaanille, lihansyöjälle, joogille, bodaajalle, laihduttajalle, lihottajalle, nuorelle, vanhalle, kaikille. Jos ruoan laiton kokee jollakin tavalla aikataulullisesti haastavaksi tai ei syö riittävän monipuolisesti, Ambronite hoitaa homman.

Juotavat superateriat testissä

Ottaessani smoothiet käyttöön, päätin kokeilla eri päivinä juotavia ateroita joko korvaamaan lounaan, aamiaisen tai välipalan. Ensimmäisenä päivänä jaan yhden pussin (500 kcal) kahteen: yksi osa aamiaiseksi yksi osa välipalaksi. Työpäivän aikana juon kaiken kaikkiiaan kaksi pussia (yhteensä 1000 kcal). Huomaan juovani smoothieta pienissä erissä kahden tunnin välein,  sillä smoothieta ei tee mieli juoda koko pulloa kerrallaan. Se ei johdu mausta, joka on neutraali, vaan aterian täyttävyydestä.  Olin ajoittanut, että ekana kokeilupäivänä smoothiet on juotu klo 14 mennessä, mutta tiukkaa tekee. Pureskelu ruoan yhteydessä on tärkeää, jotta suuhun erittyy sylkeä ja entsyymit pääsevät hajoittamaan ruokaa . Smoothie on paksuhkoa ja sattumat saavat purukaluston liikkeelle.

Juotava ateria on kätevä, koska sen voi nauttia missä vain ja nopeasti. Pussin sisältö sekoitetaan veden kanssa ja hörpitään pullosta. Kannattaa hankkia oma sheikkeri smoothielle, sillä normaalikokoiseen pulloon ateria ei mahdu. Ambronite sopii loistavasti kiireisiin työpäiviin – minuutin sheikkaus ja valmista syötäväksi. Tai juotavaksi.

ambronite smoothie

Ambronite smoothie bowl

 

Smoothien tuunaus

Ambroniten maku on neutraali. Kuin mieto proteiinijuoma / vihersmoothie. Makua on helppo tuunata itse. Joukkoon voi lisätä esimerkiksi banaania, mustikoita tai vaikka raaka-suklaata, jolloin mausta saa juuri sellaisen kuin itse haluaa. Tuunasin aamiaiseksi Abronitesta smoothie bowlin. Olen halunnut jo pitkään itse askarrella smoothie bowlin, mutta aikaa ei ole löytynyt smoothien valmistamiseen ja koristeluun. Ambronite soveltui loistavasti smoothiepohjaksi kulhoon, jonka koristelin gojimarjoilla, kookoshiutaleilla, kaakaonibseillä ja siitepölyrakeilla. Ja nams!

Neljäntenä kokeilupäivänä smoothien maku ei vieläkään kyllästytä vaan pirtelöä on edelleen mieluista juoda. Maku on onnistuttu kehittämään sopivan miedoksi. Siirryn korvaamaan Ambronitella vain lounaan, sillä aamiaispuuroa tuli ikävä. Yllytän työkaverini testaamaan Ambronitea lounaalla. Lounaan korvaaminen juotavalla aterialla arveluttaa aluksi kollegaani, mutta hän tarttuu haasteeseen. Hänen kokemuksensa seuraavana päivänä on se, että juoma piti nälän todella hyvin. Paremmin kuin tavallinen lounas. Se pitää paikkaansa, sillä ravintorikas juotava ateria on koostettu niin fiksusti, että se pitää kehon ja mielen tyytyväisenä.

 

Kuva: ambronite.com

 

Juoma soveltuu hyvin myös nopeaan energiatason nostamiseen ennen treenejä ja palautumiseen treenien jälkeen. Kasvisruokailija-semivegaanina on ollut vaikea keksiä välipalaa, jos ei halua valmisruokaa, leipää, maitotuotteita tai puolivalmisteita. Kun aikaa ei ole itse valmistaa puhdasta ruokaa, vaihtoehdot ovat niukilla. Ambronite löysi pysyvän paikkansa tähän tarpeeseen. Saatavilla on isoja taloudellisia kokoja, joista voi annostella sopivia välipaloja. Sisältönsä puolesta Ambronite sopii nautittavaksi aina.

Testattuani Ambronitea viikon ajan, olen vakuuttunut siitä ravintona. Superjuoma pitää kylläisenä ja makuun ei kyllästy. Isoimmiksi plussiksi kohdallani nousevat nopeus ja sisältö. Markkinoilla ei ole toista vastaavaa tuotetta, joka on terveellinen ja tasapainoisesti ravintorikas. Aion jatkossa turvautua Ambroniteen ennen treenenjä, reissuissa ja etenkin festareilla!

Ambronitea on saatavilla verkkokaupasta ja yhden annoksen hinta alkaen n. 2,40 €.

Kannattaa myös seurailla Ambronitea Facebookissa, ja voit aina silloin tällöin löytää hyvän tutustumistarjouksen. 😉

-Sofia

Lähde: Ambronite