”Ei-meikkiä” -meikin tavoitteena on näyttää omalta itseltäsi, mutta ”filtteröitynä” piilottaen pienet virheet ja korostaen parhaita ominaisuuksiasi. Tyyli on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä vaatii taitoa onnistua meikkaamaan niin, että lopputulos näyttää mahdollisimman luonnolliselta.

Mikä olisikaan parempi keino oppia tämä meikkityyli kuin kysyä meikkitaiteilijoilta, jotka tekevät meikkejä New Yorkin muotiviikolla. Lue alta meikkitaiteilijoiden vinkit kuinka saat toteutettua meikkilookin, joka hämää katsojaa luulemaan, että et käytä meikkiä ollenkaan!

Vinkki 1: Lisää huulipuna huulillesi sormella töpötellen

Jos haluat mennä askeleen eteenpäin huulikiillosta, mutta kuitenkin niin, että väri näyttää luonnolliselta, Narsin taiteellinen ohjaaja Uzo kertoo, että taika on sormissasi. Kirjaimellisesti. Sen sijaan, että laitat huulipunaa puikosta, levitä huulipunaa sormeesi ja paina se kevyesti huulillesi. Sävyksi kannattaa valita hieman huulten luonnollista väriä tummempi sävy. Tätä kikkaa Uzo on käyttänyt myös muotinäytöksissä. Paina lopuksi huulesi paperiin saadaksesi ylimääräisen värin pois. Lopputulos on luonnollinen eikä liian punatun näköinen, mutta tuo huulille kevyen sävyn.

Vinkki 2: Käytä korostuskynää rajauksena

Olet varmaan kuullut meikkaajien niksistä käyttää valkoista tai ihonväristä meikkikynää alavesirajalla peittämään punoitusta ja saaden silmät näyttämään suuremmilta. Maybellinen meikkitaitelija Erin Parson käytti kuitenkin aivan uutta ja vielä parempaa kikkaa Jonathan Simkhain muotinäytöksessä ja rajasi mallien silmät kulmaluun korostukseen tarkoitetulla kynällä. Korostuskynä avaa katseen ja luonnollinen sävy ei ole liian erottuva. Korostuskynää levitetään tavanomaisen rajauksen tyylisesti yläluomen ripsirajaan.

Vinkki 3: Saadaksesi luonnollisemmat ripset, lisää väriä vain ripsien tyveen

Ripsiväri on yleensä vaikein osuus meikistä saada luonnollisen näköiseksi, sillä ripsivärin huomaa yleensä heti. Alexander Wangin näytöksessä meikkitaiteilija Diane Kendal paljasti salaisuuden luonnollisempaan ripsilookiin: heiluttele ripsiväriharjaa ripsien juuressa edestakaisin niin, ettet laita väriä koko ripseen. Kun vältät värin lisäämistä ripsien kärkiin, ripset eivät näytä niin meikatuilta, mutta saat kuitenkin lisää tuuheutta ja näyttävyyttä.

Vinkki 4: Vaihda puuterimainen poskipuna voidemaiseen

Saadaksesi sävyä kasvoille “no makeup” -meikkityyliin sopivasti, Rebecca Minkoffin meikkitaiteilija Daniel Martin suosittelee levittämään persikan sävyistä voidemaista poskipunaa ja häivyttämään se hyvin poskipäille. Voidemainen koostumus näyttää kevyeltä ja tuo kauniin hehkun poskille. Lisätäksesi hehkua entisestään, taputtele poskipäille, nenänvarteen ja huulen yläpuolelle hieman vaseliinia tai muuta kuultavaa voidetta.

Lähde: Glamour Magazine