On enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että Instagramissa jaettavat kuvat ovat usein kuvankäsittelyohjelmilla muokattuja.

Aina ei kuitenkaan ole näin, kuten tässä tapauksessa: neonpinkit hiukset, jotka amerikkalainen kampaaja Amber Unruh loi asiakkaalleen ja jakoi Instagramiinsa, näyttävät niin epäluonnollisilta, että niiden luulisi olevan kuvankäsittelyn tuotosta.

Melkein kuin itsestään valoa hohtavat hiukset ovat villinneet paljon sosiaalisessa mediassa, ja nämä hiukset eivät ole poikkeus. Niiden neonpinkit värit ovat niin fluoresentteja, että on hankalaa kuvitella hiusten olevan luonnollisesti värjätyt, sekä näistä hiuksista tulee lähinnä mieleen akvaarion meduusa-allas.

Unruh kertoo kuvan salaisuuden ovan UV-valot, joiden avulla hän otti kuvat näistä hiuksista.

Hän käytti värjäykseen UV-aktivoituja hiusvärejä, jolloin hiukset näyttävät erittäin hohtavilta UV-valon alla. Unruh epäröi kuvan julkaisua, sillä hän ajatteli, että ihmiset syyttäisivät häntä kuvankäsittelystä vaikka hän ei sitä tehnyt. Onneksi hänen kampaajaystävänsä kuitenkin painosti häntä julkaisemaan kuvat, sillä hiukset näyttävät kerrassaan upeilta!

 

Alla näet kuvat, miltä nämä ”radioaktiiviseksi hattaraksikin” kutsutut hiukset näyttävät normaalissa valossa. Neonpinkki väri lähes hohtaa edelleen, ja hiusten väriin sopivat kulmat: mikä yhdistelmä!

 

 

Ehkäpä ensi kerralla selatessasi Instagramia osaat katsoa julkaistuja kuvia eri tavoin: kaikki ei ehkä olekaan jälkeenpäin käsiteltyä, vaikka se onkin tänä päivänä todellinen normi.