Jakauksen siirtäminen loihtii kasvoillesi täysin uuden ilmeen, varsinkin jos omasi on pysynyt samassa kohtaa jo vuosia. Usko pois: uudella jakauksella saat kehuja joka suunnasta. Muistot menneistä mokista saattavat kuitenkin aiheuttaa muutosvastarintaa. Moni meistä on kokeillut uutta jakausta ja huomannut vasta jälkikäteen, kuinka karmealta se näyttikään valokuvissa.

Mokat liittyvät yleensä kasvojen muotoon. Jos tiedät, minkä muotoiset kasvot omistat, voit valita juuri omaan päähäsi sopivan ratkaisun. Hiusstylisti Mika Fowler jakoi hiljattain vinkkinsä tähän liittyen. Hänen mukaansa oikeanlainen jakaus voi imarrella kasvoja, korostaa poskiluita ja pehmentää vahvoja piirteitä. Äkkiä naama-analyysiin ja kampa esille!

Pyöreä

Pyöreille kasvoille valinnanvaraa löytyy mukavasti. “Täydellinen jakaus on joko suoraan keskellä tai reippaasti sivussa”, Fowler kertoo. “Molemmat ratkaisut luovat illuusion pitkistä kasvoista ja lisäävät symmetriaa.”

Leikkausmallin osalta Fowler varoittaa liiallisesta kerrostamisesta. “Pyöreille kasvoille kerroksia ei tarvita paljoa; vain hieman ohentamaan kasvoja.” Pidetään mielessä!

Jos olet pohtinut hiusten pätkäisyä tai nutturoita, hyviä uutisia! “Lyhyet hiusmallit näyttävät mahtavilta pyöreillä kasvoilla”, Fowler kertoo.

Neliö

Sivujakaukset tuovat kasvoille heti ripauksen glamouria — jopa silloin, kun hiuksia ei ole pesty vähään aikaan! Fowler suosittelee pehmeää, sivuun kammattua jakausta ja otsatukkaa, jotka tuovat pehmeyttä neliönmallisiin kasvoihin.

Mutta muista: kohtuus kaikessa! “Jakausta ei kannata viedä liian kauas. Muuten se vahvistaa neliönmallisten kasvojen kulmikkuutta entisestään”, Fowler kertoo.

Pidä neliönmalliset kasvot tasapainossa. Tuo esille juuri sopivan verran otsaa ja anna sivutotsiksen tasoittaa kulmikasta leukaa.

Ovaali

Ovaalit onnenpekat! Fowlerin mukaan ovaalit kasvot näyttävät hyviltä millä tahansa jakauksella. Näin onnekkaassa tilanteessa sanoisin, että on jopa epäkohteliasta olla vaihtelematta tyyliä aina silloin tällöin!

Hoi, sinä kiharapäinen ovaali! Voit säädellä volyymia ja pituutta vaivattomasti liikuttelemalla jakausta paikasta toiseen.

Oletko huomannut, että Meghan Marklen jakaus tuntuu olevan uudessa kohtaa joka kuvassa? Jos myös sinä rokkaat ovaaleja kasvoja, seuraa hänen esimerkkiään ja leiki jakauksellasi. Se on loistava tapa tuoda tylsiin hiuspäiviin lisää jännitystä!

Sydän

Vinkki Fowlerilta: syvä sivujakaus rikkoo leukalinjan, joka saattaa olla terävä sydämenmuotoisilla kasvoilla. “Poskiluita kannattaa pyrkiä pehmentämään. Syvä sivujakaus saa hiukset laskeutumaan kasvoille pehmeästi, luoden tämän illuusion.”

Jos hiustesi luonnollinen jakaus on keskellä päätä, luo sivujakaus hiusten ollessa märät. Lisää hiuksiin geeliä, joka pitää uuden jakauksen paikallaan. Föönaa hiukset kuivaksi, painamalla jakausta oikeaan suuntaan tiheällä kammalla.

Timantti

Kuuluisa timantti-kasvo Victoria Beckham osaa tuoda parhaat piirteensä esille. “Sivujakaus korostaa tämän kasvomallin vahvoja poskiluita”, Fowler sanoo. Lyhyet hiusmallit sopivat parhaiten, sillä otsa on yleensä timantin mallisilla kasvoilla pienempi. Pitkä ja dramaattinen hiustyyli saattaa jättää naaman piiloon.

Kuivaa hiuksesi föönillä, nostellen ja taivuttaen hiuksia pyöreän harjan avuin. Keino auttaa tuomaan volyymia suoraan hiusten tyveen.

Pitkä

Keskijakaus on vaivatonta tyylikkyyttä parhaimmillaan. Fowler suosittelee keskijakausta pitkille kasvoille, sillä se auttaa pyöristämään kasvojen luontaista mallia.

“Otsatukka sopii myös todella hyvin, sillä se lyhentää kasvojen pituutta”, Fowler kertoo.

Suunnittelemassa visiittiä kampaajalle? Fowler suosittelee pyytämään kerrostettua leikkausta, joka auttaa tuomaan poskiluut ja vahvan leuan esiin.


Oletko jo inspiroitunut? Seuraa näitä vinkkejä ja saat juuri omille kasvoillesi sopivan jakauksen!

Alkuperäinen artikkeli