Perjantaina tanssivat lukion kakkosluokkalaiset jälleen perinteisiä vanhojen tansseja. Jokainen tahtoo näyttää päivänä parhaimmalta versiolta itsestään. Meikkaajalla ja kampaajalla käyminen ei kuitenkaan ole halpaa. Meikkiharrastelija voi tehdä meikin myös itse, jolloin siitä saa myös juuri sellaisen kuin itse tahtoo. Lue tästä, kuinka saat meikistä kauniin ja kestävän.

1. Pohjusta meikki oman ihotyyppisi tuotteilla

Ensiksi kannattaa miettiä millainen ihotyyppi sinulla on. Kuiva iho ei kaipaa niin paljoa pohjustustuotteita, kun taas rasvoittuvalle iholle ne ovat välttämättömyys meikin kestämiseksi. Voit valita sopivan pohjustajan ihosi mukaan: rasvoittuvalle kiiltoa poistava, kuivalle kosteuttava ja hehkua tuova sekä suurille ihohuokosille ihon pintaa tasoittava pohjustustuote. Jos meikkipussistasi ei löydy pohjustajaa, katso nämä vinkit, joilla saat tehtyä sileän ja mattaisen pohjan meikillesi.

2. Käytä valokuviin sopivaa meikkivoidetta

Valitse meikkivoide, joka sopii valokuviin. Jotkut meikkivoiteet voivat luoda iholle valokuvissa heijastuksen. Varmista ennen juhlapäivää, että meikkivoiteesi näyttää hyvältä kuvissa.

3. Valitse meikkivoiteesta sävy, joka sopii kaulasi ihon sävyyn

Usein meikkivoiteesta valitaan sävy, joka on joko tummempi tai vaaleampi kuin kaulan iho. Kasvot ja kaula eivät välttämättä ole saman sävyisiä, joten valitse meikkivoide niin että ne mätsäävät. Muista häivyttää meikkivoide kasvoilta kaulalle saakka.

4. Ole varovainen puuterin kanssa

Parhaimmillaan puuteri sitoo meikin iholle kauniisti ja saa sen pysymään hyvänä tunteja. Pahimmillaan puuteri korostaa kasvojesi kuivia kohtia, mikä ei näytä kauniilta kuvissa. Hienojakoisella irtopuuterilla voi saada ihon pinnasta kauniin tasaisen, jos sitä levittää iholle ohuehkon kerroksen. Vaikka ihosi olisikin rasvoittuvaa tyyppiä, varo silti ylipuuteroimista. Pidä mieluumin mukanasi puuteripapereita ja poista niillä ihon kiiltoa tarvittaessa.

5. Varjosta maltillisesti

Contouring on todella trendikästä tällä hetkellä, mutta voi pahimmillaan näyttää luonnottomalta. Varjostuksien ja korostusten on tarkoitus vain kevyesti muotoilla kasvoja. Älä yritä muotoilla kasvoja aurinkopuuterilla, vaan hanki tarkoitukseen sopiva, viileä varjotuspuuteri.

6. Laita vähän enemmän poskipunaa

Salamalla kuvaaminen vie kasvoilta väriä, joten laita poskipunaa hieman enemmän kuin normaalisti laittaisit. Varo kuitenkin pelleposkia! Häivytä poskipuna hyvin.

7. Täytä kulmakarvat kulmapuuterilla

Vaikka et muuten meikkaisi kulmakarvojasi, vanhojen tansseihin niitä kannattaa vähän muotoilla. Käytä kulmakynän sijaan kulmapuuteria, jotta saat mahdollisimman luonnollista jälkeä. Vahamainen kulmaväri saattaa myös aiheuttaa heijastuksen kuviin. Täytä kulmakarvoista niitä kohtia, joissa näyttää olevan vähemmän karvaa. Harjaa lopuksi kulmat läpi kulmaharjalla. Lisävinkkejä kulmien meikkaamiseen löydät tästä.

8. Pohjusta silmäluomet

Tämän tärkeyttä ei voi korostaa tarpeeksi. Luomivärinpohjustaja varmistaa, ettei huolella tekemäsi silmämeikki liu’u paikoiltaan ja vajoa juonteisiin. Pohjustajan päälle luomivärit myös levittyvät sulavammin ja näkyvät kirkkaampina.

9. Valitse luomiväripaletti, jonka sävyt korostavat silmiäsi

Jos haluat pelata varman päälle, valitse luomivärien sävyt mekkosi sävyjen mukaan. Kylmän sävyisen mekon kanssa kylmiä luomivärisävyjä ja niin edelleen. Jos tahdot kokeilla jotain vähän erilaista, kokeile valita sävyjä jotka korostavat mekkosi sävyjä. Esimerkiksi violetin mekon kanssa näyttäisi upealta kultainen silmämeikki. Lisää vinkkejä silmämeikin tekoon löydät tästä.

10. Rajaa alaripsiraja

Luomiväri silmien alla saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta oikein tehtynä se avaa silmiä ja tasapainottaa silmämeikkiä. Käytä pientä sivellintä, jolla viet luomiväriä aivan alaripsien rajaan. Jos sinulla on pienet silmät, jätä sisin kolmannes alarajasta tyhjäksi. Näin saat silmät näyttämään suuremmilta. Häivytä myös alarajan luomiväri hyvin. Jos tahdot silmistäsi vielä suuremman näköiset, käytä silmän vesirajassa mustan sijaan nuden väristä kajalia.

11. Skippaa irtoripset jos siltä tuntuu

Irtoripset voivat näyttää todella kauniilta, mutta jos niiden käyttäminen ei tunnu mukavalta niin skippaa ne! Voit laittaa irtoripsien sijaan useamman kerroksen ripsiväriä. Näin vältät myös stressin ripsiliimasta ja reunojen hapsottamisesta.

12. Rajaa ja täytä huulet ensin huultenrajauskynällä

Olipa huulivärisi mikä tahansa, tahdot sen kestävän pitkään. Rajaamalla ja täyttämällä huulesi saat huolitellun lopputuloksen lisäksi kestävän pohjan huulimeikille.

13. Valitse huulipunasi väri ajatuksella

Ei ole olemassa mitään sääntöjä minkä väristä huulipunaa tai huulikiiltoa vanhojen tansseissa tulisi olla. Jotkut sävyt ovat kuitenkin toisia hankalampia ylläpitää päivän mittaan, mikä kannattaa ottaa huomioon etukäteen. Tumma viininpunainen tai klassinen kirkkaan punainen näyttää upealta, mutta vaatii päivän mittaan korjailua peilin edessä. Niiden kanssa saat myös olla varuillasi, ettei punaa päädy hampaisiin. Nudea punaa saattaa olla helpompi korjailla, etenkin jos et yleensä käytä huulimeikkiä.

14. Käytä meikinkiinnityssuihketta

Meikinkiinnityssuihke on helppo tapa varmistaa, että meikki pysyy paikallaan tanssin pyörteissä. Muutama suihkaus – ja valmista!

15. Pidä mukanasi tarvittavat tuotteet meikin korjailuun

Valitettavasti kaikista näistä toimenpiteistä huolimatta meikki ei voi pysyä kasvoilla täydellisenä. Meikkiä kannattaa korjailla päivän mittaan. Kanna mukanasi kuitenkin vain välttämättömimmät: peitevoide, puuteri, puuteripapereita ja huulipunasi tai -kiiltosi.

Viimeisimpänä: Harjoitus tekee mestarin. Harjoittele vanhojen päivän meikkiä pari kertaa etukäteen, niin et kohtaa ikäviä yllätyksiä juhlapäivän aamuna.

Kuvat ja teksti: Stylecaster