Olit sitten menossa ensimmäisille tai vaikka viidensille treffeille, haluat varmasti meikin, mikä pysyy raikkaana koko illan. Silmämeikki voi säilyä freesinä koko illan, mutta huulimeikin tilanne on usein eri. Seuraa alla olevia ohjeita saadaksesi kestävän ja pussailtavan ihanan huulimeikin. Vinkit on kerätty
täältä.

 

Kuorinta ja kosteutus

Ennen huulten meikkaamista, käytä huulten kuorintavoidetta tai oliiviöljyn ja sokerin sekoitusta kuoriaksesi huuliltasi kuolleet ihosolut ja valmistaaksesi huulet kosteuttavaan huulirasvaan, joka levitetään huulille kuorinnan jälkeen. Huulirasvaa kannattaa levittää huulille joka ilta ennen nukkumaan menoa vähintään viikon ajan ennen tärkeää päivää.

 

Rajaus

Kun huulesi ovat hyvin kuorittu ja kosteutettu, luo huulille haluamasi muodot huultenrajauskynällä, joka on sävyltään sama kuin huulipunasi. Huulten rajaus ehkäisee myös huulipunan karkaamista huulten rajojen ulkopuolelle pitäen huulimeikin siistinä ja viimeisteltynä. 

 

Huulilakka

Rajauksen jälkeen on aika laittaa huuliin pohjaväriä. Valitse huulilakka, joka on hyvin lähellä huulipunasi väriä. Huulilakka toimii kuin huulten väriaineena, joten syömisestä tai juomisesta huolimatta, huulet pitävät haluamasi värin. Huulilakka toimii erinomaisesti kuorituilla huulilla.

 

Huulipuna

Kun huulesi ovat kosteutettu, rajattu ja lakattu, on huulipunan aika. Muista käyttää samaa sävy huulipunassa kuin rajauskynässä ja huulilakassa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman siisti. Toiset punat kestävät paremmin kuin toiset. Mahdollisia paikkailuja varten, pakkaa omasi mukaan.

 

Viimeistely

Viimeisenä vaiheena kohti houkuttelevia huulia on huulipunan viimeistely. Huulipunan levittämisen jälkeen paina ohut kasvopaperi tai nenäliina huuliasi vasten ja sivele läpikuultavaa puuteria paperin läpi huulille. Paperin läpi puuteri levittyy huulille kevyesti peittämättä punaa ja viimeistelee huulimeikin samalla tavalla, kuin se viimeistelee meikin myös muualla kasvoilla.

Lue myös helpot vinkit upeaan kulmameikkiin. Ja eikun pus pus! 😉red-lips-1312944-639x441 (1)