Uuden vuoden vaihtuessa jännitys uudesta nousee ja samalla nostalgia vanhaa kohtaa herää. Ennen kuin kohtaamme vuoden 2017 trendit, muistellaan vanhoja tyylejä, joka on aina hauskaa. Alla tähtiä ja tähtilookkeja 90-luvulta!

 

Liv Tyler ja 90-luvun meikki

Liv Tyler 90-luvulla. Rohkean punaiset huulet ja tummat silmät. Usein silmissä saattoi vilahtaa vihreää ja tummansinistä ja huulilla punaisen lisäksi burgundin punaista. Napapaita on selkeää ysäriä!

 

Drew Barrymore oli 90-luvun tyylitähti!

Drew Barrymoren osasi yhdistää hipahtavan kukkaistytön ja rokki-lookin täydellisesti. Hän käytti käytti tyylissään grungea -tumma meikki, sotkuinen tukka, tatuointeja- ja pehmeitä elementtejä.

 

Kate Moss!

Kate Moss todisti, että sotkuinen tyyli voi olla chic!

 

Winona Ryder

Winona Ryder edustaa täydellisesti 90-lukua. Punaiset huulet, biker rotsi ja kalpea iho! Winona luotti mustaan sekä vapaalla että punaisella matolla. Kainalossa kulki monta vuotta Johnny Depp, eikä siitäkään ollut haittaa!

 

Alicia Silverstone

Alicia Silverstone oli 90-luvun kuumin teinimimmi valkokankaalla ja oikeassa elämässä. Minihameet ja kukkaprinttimekot olivat ’in’ ja suuri tyylisuccée tuli vuonna 1995 elokuvassa Clueless, jossa hän näytteli Cher Horowitzia.

 

Cindy Crawford

Supermalli Cindy Crawfordin heilutti hiuksiaan monessa TV-mainoksessa 90-luvulla. Tässä volyymimallia vuoden -91 VMAsta.

 

Spice Girls

Vuonna -97 Spaissarit olivat elämää suurempia. Heidän kengät eivät olleet poikkeus.

 

Flanellipaidat ja Claire Danes

Muistatko vielä ”My So-Called Life?” sarjan? Angela Chase seikkaili muiden teiniystäviensä kanssa ja kaikki teinikatsojat tunsivat olonsa kotoisaksi. Ylisuuret flannelli paidat ja maiharit auttoivat suloisen Claire Danesin ihmisten sydämiin!

 

Britney Spears ja purkkapoppi!

Britney Spears oli napakorujen äiti. Matalat vyötäröt, minihameet, kireät glitteritopit ja denim! Britney Spears loi 90-luvulla tyylin, jota teinityttöjen isät pelkäsivät ja jota jatkokehitti Christina Aguilera, Jessica Simpson ja Mandy Moore!

Huomaa tumma silmämeikki, burgundihuulet sekä huultenrajaus, joka näkyy kauas!

 

Koordinoitut kaverit

Kun TLC jysäytti ääniaalloille, musamaailma hätkähti, energiaa, draamaa ja tyyliä! Tyttöbändillä oli useita signatuurityylejä ja asukoordinointi oli tärkeässä osassa. Moni muu bändi teki samoin, kuten Destiny’s Child ja kadulla saattoi näkyä koordinoituja tyttöporukoita.

 

Madonnan tötteröt!

Madonna ja Jean Paul Gaultierin suunnittelemat tötteröliivit Blond Ambition kiertueella vuonna 1990.

 

Beverly Hills 90210 ja superteinit!

Ehkä 90-luvun suurimpia teinitrendivaikuttajia kolahti myös Suomessa. Hiukset, meikit ja vaatteet! Sarjan teineillä oli ulkonäköä ja unelmalaiffi!

 

Courtney Love <3 Kurt Cobain

90-luvusta ei voi puhua ellei mainitse tätä nuorta paria. Pariskunta, joka loi ”Grunge” ja ”kinderwhore” tyylit. Kukaan ei kulkenut niin tyylikkäänä flanellipaidassa ja liian isoissa vaatteissa, kuin Cobain.

 

Will Smith ja katumuoti

90-luku oli kertakaikkiaan erikoinen aikakausi. Eläväinen katumuoti villitsi ja yksi trendien asettajista oli Will Smith! Nuorimmat lukijat eivät ehkä muista sarjaa The Fresh Prince of Bel Air, jossa Smith pukeutui värikkäisiin kuteisiin ja Air Jordaneihin. Katumuoti kehittyi tästä ja skeittaavista Hiphoppareista tuli juttu XXL-huppareineen ja leveine lahkeineen.

 

Jennifer ja ikoninen hiustyyli!

Tuhannet eivät miljoonat naiset ympäri maailma rupesivat yks kaks leikkaamaan Jennifer Anistonin kuvia lehdistä ja kiikuttamaan ne kampaajalleen. Kaikki halusivat Rachel Greenin hiukset. Kerrostetun ja raidoitetun hiustyylin loi Chris McMillan ja siitä tuli 90-luvun kopioiduin kampaus.

 

Brad ja Gwyneth: 90-luvun kuumin pariskunta punaisella matolla

 

 

Pariskunta, jonka yhteiselo dokumentoitiin satojen paparazzien toimesta. Brad Pitt ja Gwyneth Paltrow olivat punaisenmaton kuninkaalliset, jossa he usein koordinoivat pukeutumisensa ja joskus jopa kampauksensa. Tyyliskaala uloittui erittäin minimalistisesta tyylistä vahvaan grunge-meininkiin.

 

Gwen Stefani: 90-luvun tyyli-ikoni!

Gwen oli etelä Kalifornian punkin energiapupu! Vaalennetut hiukset, leikatut topit ja sporttinen meno olivat Gwenin tavaramerkkejä.

 

Carrie Bradshaw

90-luku ei ehtinyt vielä loppua, kun television valloitti Carrie ja Sex and the City. Carrie-hahmo aloitti lukemattoman määrän trendejä drinkeistä vaatteisiin ja moni kenkäsuunnittelija saa tänäpäivänä kiittää Carrieta suosiostaan!

 

Upea vuosikymmen kaikessa outoudessaan! Mitä sinä jäit kaipaamaan 90-luvulta?