Huhtikuun boxeista löytyi pääyhteistyöbloggaajamme Glitz & Glam -blogin Minnan luottotuote, jota ilman hän ei pärjäisi. Kyseessä on Sim System 4 Oil Cure Hair Mask 0 Hiusnaamio, joka kuorii ja ravitsee hiuspohjaa, poistaa hilsettä, rauhoittaa kutinaa ja lisää hiusten kiiltoa. Annetaanpas Minnan kertoa lempparistaan ja sen moninaisista käyttötavoista lisää.

”Hei kaikki LivBoxaajat! Kevät tuli ja lumi suli, tai ainakin melkein. Huhtikuun boxista löysitte monia kivoja tuotteita, joista yksi oli minun suosikkini. Halusin tämän loistavan tuotteen jokaisen kylpyhuoneeseen. Tällä kertaa LivBoxista löytynyt suosikkituotteeni ei ole ylellinen, mutta sen helpotettua ikävää vaivaa, tunne on aika ylellinen. Tällä kertaa suosikkituotteeni on täsmähoitotuote, josta kerron nyt enemmän ja annan erilaisia vinkkejä sen käyttöön.

Kuva1

On aika heittää pipot talvivarastoon. Kuivahuoneilma ja pipossa hautova pää ovat menneen talven lumia, mutta mitä sieltä pipon alta paljastuu? Hilseileekö hiuspohja? Kutiaako? Tuntuuko hiuspohja kiristävältä ja aralta? Rasvoittuvatko hiukset tavallista herkemmin?

kuva2

Veikkaan, että aika moni kärsi talvella kutiavasta hiuspohjasta, eli päänahasta. Se on hyvin yleinen vaiva, erityisesti talviaikana ja sen jälkeen. Näin kuivashampoiden kulta-aikana on moni saattanut huomata, että hiuspohja on herkästi kuivuuttaan hilseilevä ja kutiava. Pahimmillaan kutina voi olla todella häiritsevää ja sitä saattaa valveilla ollessaan tai viimeistään unissaan raapia hiuspohjaansa liian voimakkaasti. Rikkoutunut iho on aina tulehdusherkkä, erityisesti hiuspohja. Tulehdukset hiuspohjassa ovat hankalampia hoitaa ja se voi aiheuttaa tulehdusalueelle hetkellistä hiustenlähtöä. Kuivuudesta hilseilevä hiuspohja on esteettinen vaiva, mutta kiusallinen. Eihän kukaan halua harteilleen valkoista ”lumisadetta”.

kuva3

Olen jo vuosia luottanut Sim Systen 4 Oil Cure Hair Mask -hoitonaamioon. Tämä on tuote, jota on aina oltava kotona. Kutiava hiuspohja ilmeni minulla vasta, kun aloitin hiuspuutereiden ja kuivashampoiden lähes päivittäisen käytön. En voisi enää olla ilman kuivashampoota, joten talvisin (joskus kesäisinkin) hoidan kuivaa ja kutiavaa hiuspohjaani Systen 4 Oil Cure Hair Mask -hoitonaamiolla.

kuva4

Sim on kotimainen hiustuotteiden valmistaja. Sim valmistaa tuotteita niin kuluttaja- kuin ammattilaiskäyttöön. Sim tunnetaan erityisesti hajusteettomuudestaan ja System 4 -sarja on erityisesti hiuspohjan ongelmiin perehtynyt.

kuva5

Hiuspohjan hoitonaamio kuorii hellävaraisesti hiuspohjaa salisyylihapon avulla. Salisyylihapolla on muitakin funktioita, kuten estää sienikasvustoa ja desinfioida. Salisyylihappoa käytetäänkin kosmetiikassa kuorivana ja puhdistavana ainesosana. Hiuspohjanaamio sisältää montaa muutakin antimikrobista ainesosaa. Kuorivien ja antimikrobisien ainesosien lisäksi Sim Systen 4 Oil Cure Hair Mask sisältää kosteuttavia ja hiuspohjaa rauhoittavia ainesosia. Koostumus on silikoniton, vaikka se onkin tehokkaasti hiuksia selvittävä.

kuva6

Vaikka tuotteen nimessä käytetään sanaa ”oil”, niin tuote ei ole öljyinen tai rasvainen. Koostumus on hyvin tavallisen hoitoaineen tapaista. Se ei jätä hiuksia rasvaisiksi, mutta saattaa tehdä hiuksista liukkaammat, jonka vuoksi niitä voi olla haastavampi saada kohotettua yhtä hyvin, kuin ilman hoitonaamiota.

Miten Sim Systen 4 Oil Cure Hair Mask -hoitonaamiota sitten käytetään?

Hoitonaamio hierotaan hiuspohjaan shampoopesun jälkeen, ja annetaan vaikuttaa 2-15 minuuttia ja huuhdellaan pois. Vaikutusajaksi voi hiusten pituuksiin levittää toisen haluamansa hoitoaineen. Vaikutusaika ei ole tarkka. Sen voi antaa olla pidempääkin, jos haluaa. Mitä pidempään antaa vaikuttaa, sen parempi.

Naamiolla voidaan myös tehdä haudehoito kotona. Harva saa kotona kuorittua harjan ja kamman avulla hiuspohjaansa, kuten kampaaja tekee haudehoidossa. Siksipä Sim Systen 4 Oil Cure Hair Mask -hoitonaamio on mainio tuote haudehoidon tekemiseen kotona. Levitä tuote puhtaisiin hiuksiin ja tyveen tasaisesti. Kiedo pyyhe hiustesi suojaksi ja mene saunaan rentoutumaan. Huuhtele hiuksesi haluamasi vaikutusajan jälkeen – mielellään vähintään 20 minuutin vaikutusaika.

Tuote voidaan myös levittää kuiviin hiuksiin, eli pesemättömään hiuspohjaan ja antaa vaikuttaa yön yli. Aamulla shampoopesu ja hoitoaine tavalliseen tapaan. Pesemättömään hiuspohjaan käyttäessä olisi toki suotavaa, että hiuksissa ei olisi kolmen päivän muotoilutuote ja kuivashampookerrostumaa.

Hiuspohjan lisäksi Oil Cure Hair Mask -naamiolla voidaan kuoria, kosteuttaa ja hoitaa ihoa muualtakin, kuin päästä. Hyvä ja tehokas kuorinta ja kosteutus käsille syntyy, kun levittää hoitonaamion käsille ennen nukkumaan menoa ja sujauttaa puuvillahansikkaat suojaksi. Erityisesti kovettumista ja karheudesta kärsiville käsille toimiva keino. Miksipä ei myös jalkahoitona samalla tavalla, mutta kuorintateho ei välttämättä yksinään riitä poistamaan jalkoihin ”parkkiintunutta” kuollutta ihosolukkoa.

Miehille tuote soveltuu vaikka parranajoon, sekä hoitamaan hilseilevää ihoa parran alta. On myös hyvä partakarvojen pehmentäjä.

On vähän tapauskohtaista, että kuinka usein Sim Systen 4 Oil Cure Hair Mask -hoitonaamiota tulisi käyttää. Toiset tarvitsevat sitä säännöllisesti, toisille riittää kuuriluontoinen käyttö. Toiset saavat apua välittömästi ja toisten vaiva voi olla niin sitkeässä, että kuukauden aktiivinen kuuri tuottaa vasta tulosta. Kokeilemalla selviää, että mikä käyttötapa, vaikutusaika ja käyttötahti on itselleen sopivin. Aluksi voi käyttää tiuhempaan, mutta ensimmäisen viikon jälkeen usein voikin jo harventaa käyttöä tyyliin kerran viikossa.

kuva7

Minulle Sim Systen 4 Oil Cure Hair Mask tuo välittömästi helpotusta kutiavaan, herkkään ja aristavaan hiuspohjaan. Hilseily helpottaa usein parin viikon tehokkaan kuurin jälkeen. Sim Systen 4 Oil Cure Hair Mask tuo hiuspohjaan ihanan viilentävän tunteen heti sen levittämisen jälkeen, joka jo auttaa kiristävään ja kutiavaan tunteeseen. Kerran olen kuitenkin kärsinyt rasvoittuvasta hilseestä ja sen hoitaminen vaati kuukauden verran. Silloin kutina kuitenkin hellitti hieman jo parin käyttökerran jälkeen.

kuva8

Jos sinulla ei juuri tällä hetkellä ole vaivoja hiuspohjassasi, niin jätä ihmeessä Sim Systen 4 Oil Cure Hair Mask -hoitonaamio odottelemaan. Joskus saattaa tulla tilanne, että tälle löytyy tarvetta. Mutta ainahan voit käyttää tuotteen haudehoitona. Tuote ei ole mikään lääke, ettei sitä voisi käyttää, vaikka hiuspohjassa ei olisikaan vaivoja. Kuten jo vinkkasin, niin Sim Systen 4 Oil Cure Hair Mask sopii mainiosti kotona tehtävään haudehoitoon. Tai käytä tuote käsillesi kuorivaksi yönaamioksi. Myös rasvoittuville hiuksille kannattaa kokeilla, jos hoitonaamiosta olisi hieman apua hiusten rasvoittumiseen. Rasvoittumiseen käytettäessä kannattaa kokeilla toimiiko hoitonaamio paremmin ennen vai jälkeen shampoopesun.

Uskon, että tuote on jo monille tuttu, mutta toivottavasti löytyi sellaisiakin, joille tuote on aivan uusi. Nyt kevään tultua onkin aika kuoria talven pölyt, eli kuivat iho päästä varpaisiin ja valmistautua hiljalleen kesäisempiin ilmoihin. Kertokaahan omista kokemuksistanne ja mielipiteitänne Sim Systen 4 Oil Cure Hair Mask -hoitonaamiosta.

Ihanaa kevättä ja hyvinvoivia hiuspohjia pipokauden päätteeksi! Näkemisiin jälleen!

Aurinkoisin terveisin,

Glitz & Glamin Minna”