Raaka-aineet

Mineraalimeikit koostuvat yleisimmin rautaoksideista, sinkkioksideista, micasta ja titaanidioksidista. Tuotteet eivät sisällä väriaineita, säilöntäaineita eikä hajusteita. Tuotteet sisältävät myös vähemmän säilöntäaineita.

Hellävaraisia herkälle ja aknealttiille iholle

Jos sinulla on herkkä iho, kuperoosa tai ekseema, mineraalimeikki on ehdoton. Tuotteet eivät sisällä ihoa ärsyttäviä ja tulehdusta lisääviä ainesosia, vaan enemmänkin ihoa hoitavia aineita, kuten sinkkioksidia, joka rauhoittaa ja hillitsee tulehduksia. Ihonhoidon ammattilaiset usein suosittelevat mineraalimeikkejä rasvaiselle tai akneen taipuvalle iholle, sillä tuotteet eivät tuki ihohuokosia ja täten vähentävät epäpuhtauksien syntymistä iholle.

bare minerals

bareMinerals meikkipuuteri ja hohdepuuteri ovat kesän uutuuksia.

Tuotteet sisältävät aurinkosuojan

Puuterimaisissa koostumuksissa on sinkkioksidia ja titaanidioksidia, jotka toimivat fysikaalisena suojana auringolle (partikkelit estävät auringon pääsyn iholle). Älä kuitenkaan jätä auringolta suojautumista pelkästään mineraalimeikin varaan vaan ajattele, että se antaa lisäsuojaa aurinkovoiteen lisäksi.

Mineraalimeikki hengittää

Yleisin ihohuokosia tukkiva aine meikeissä on talkki, jota lisätään kasvoille yleensä poistamaan ja hillitsemään kiiltoa. Talkin kerrostaminen muodostaa kasvoille hengittämättömän kerroksen.  Mineraalikoostumukset ovat kevyempiä joka päiväisessä käytössä ja antavat käytännöllisen säkenöivän lopputuloksen.

bare minerals

Aina tasainen lopputulos

Oikeanlainen mineraalimeikkipohja antaa kasvoille luonnollista hehkua – kuin pehmeä Instagram-filtteri. Koostumuksen puolesta kokeile hienojakoista ja kevyttä puuteria, joka ei keräänny kuiviin ihon kohtiin ja kestää pitkään myös rasvoittuvalla iholla. Nestemäisellä meikkipohjalla saat kauniin kuultavan ja kosteuttavan meikkipohjan.

Mineraalimeikit säilyvät

Tavallisesti meikkituotteet säilyvät avaamisen jälkeen noin kuusi kuukautta. Mineraalimeikit säilyvät pitkään, sillä ne eivät sisällä helposti pilaantuvia ainesosia.

Mineraalimeikkipohjan levittämiseen kannattaa hankia oma sivellin (esim. kabuki), jolla meikkipohjan saa pyöriteltyä kauniisti paikoilleen. Lisää helpoista meikkisivellin valinnoista löydät täältä. Kokeile mineraalimeikkien suosikkimerkkejämme bareMineralsia ja everyday mineralsia.