Ulkonäöstä huolehtiminen ja peilin edessä poseeraminen ei ole vain naisten juttu. Miehet ovat enenevässä määrin osoittaneet kiinnostustaan kauneudenhoitoon. Miehet voivat kuitenkin olla vielä hieman hakoteille siitä, mitkä ovat juuri ne tuotteet, joita tarvitsevat. MensXP listasi tärkeimmät tuotteet, joita miehen kosmetiikkavaraston tulisi sisältää. Pääset myös hyvin alkuun tilaamalla monipuolisen Miesten LivBoxin, jolla pääsee hyvin alkuun joka jannu.

 

Kosteusvoide

Kosteusvoide nimensä mukaan kosteuttaa ihoa ja säilyttää ihon luonnollisen hehkun. Nuoren miehen iho on sileä, mutta iän iho kuivuu ja tuottaa ryppyjä. Varmista siis, että ihosi pysyy aina hyvin kosteutettuna. Ihotyypistä riippuen valitse joko vesi- tai öljypohjainen kosteusvoide pitäen ihosi silkin pehmeänä.

Kuorinta-aine

Ihon kuorinta pelaa tärkeää roolia ihonhoidossa. Ihohuokoset ovat kuin siivilä. Ilman kunnollista puhdistusta huokoset tukkeutuvat johtaen akneen tai muihin iho-ongelmiin. Kuorinta-aineet sisältävät antibakteerisia ainesosia ja hieroessa sitä hellävaraisesti ihoon, poistavat ne iholta likaa, talia ja ilmansaasteita vähentäen tulehduksen riskiä. Valitse hellävarainen ja ihotyypillesi sopiva kuorinta-aine, ja käytä sitä kahdesti viikossa.

Aftershave

Aftershave ei ole vain miehekkään kuuloinen kosmetiikkatuote vaan myös erityisen tärkeä. Aftershave rauhoittaa ihoa parranajon jälkeen pitäen ihohuokoset puhtaina ja vähentäen bakteereja. Valitse aftershave, joka ei sisällä alkoholia, sillä alkoholi voi kuivattaa ihoa turhaan.

Huulirasva

Halkeilevat huulet eivät ole vetovoimaiset… kenenkään mielestä. Jokainen herkullinen huulipari vaatii huulirasvan käyttöä. Huulirasva sisältää sekoituksen hoitavia ainesosia yhdistettynä öljypohjaan ehkäisten huulten kuivumisen. Valitse väritön huulirasva, esimerkiksi Vaseline, ja pidä sitä aina mukanasi.

Aurinkosuoja

Aurinkovoiteen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Paras tapa suojautua auringolta on pysytellä sisätiloissa, mutta mikäli tämä ei ole mahdollista auttaa aurinkovoide suojautumaan auringon haitallisilta vaikutuksilta. Valitse aurinkovoide, joka suojaa UVA ja UVB-säteiltä ja jonka suojakerroin on vähintään 20. Levitä aurinkovoidetta runsaasti auringolle altistuville ihoalueille, myös talvella.

Shampoo

Vaikka varmasti jokainen mies käyttää shampoota osana perushygieniaa, saattavat he unohtaa terveiden karvatuppien tärkeyden. Miedot shampoot puhdistavat päänahan lialta ja rasvalta mahdollistaen terveen hiusten kasvun. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että liiallinen shampoopesu vie karvatupen luonnollisia rasvoja. Valitse mieto kasviperäinen shampoo ja pese päänahkasi enintään kaksi kertaa viikossa.

Hoitoaine

Vaikka jotkut miehet saattavat kuvitella hiustenhoitoaineen olevan vain naisia varten, on hyvä muistuttaa, että kiiltävien hiusten saavuttaminen ei ole aina helppoa. Päänahasta riippuen, valitse hoitoaine, joka antaa hiuksille kiiltoa.

Hiusöljy

Hiusöljy päänahalle on kuin kosteusvoide kasvoille. Kuten ihosi, myös hiuksesi tarvitsevat ravinteita ehkäisten niiden putoamisen. Monella on kuitenkin tapana änkeä hiuksiinsa kaikenlaisia tuotteita muistamatta niiden tarvitsemaa kosteutta. Panosta puhtaisiin öljyihin, kuten oliiviöljyyn, manteliöljyyn tai risiiniöljyyn ja levitä sitä hiuskiisi joka toinen päivä ja nauti upeasta kuontalosta.

Hanki nämä tuotteet kaappiisi ja muista myös säännöllinen käyttö. Jos haluat lisää vinkkejä ihonhoitoon, katso listamme helpoista miehille suunnitelluista kotitekoisista kasvohoidoista.

-Nora