Instagramia selatessa ja Youtube-videoita katsellessa saattaa ihmetellä, miksei itse onnistu luomaan yhtä upeita meikkejä, kuin sosiaalisessa mediassa näkee. Ellei sinulla ole aikaa ja rahaa oppia ammattilaisilta, kaikkia kikkoja on mahdotonta oppia. Ota talteen nämä aloittelijaystävälliset meikkivinkit, joilla pystyt parantamaan arkimeikkiäsi tai juhlameikkiäsi pienillä muutoksilla.

1. Et huolehdi ihostasi tarpeeksi hyvin

Ensimmäinen askel kauniiseen meikkiin on hyvä iho, joten varmista, että huolehdit ihostasi. Valitse itsellesi sopiva ihonhoitorutiini, ja noudata sitä säännöllisesti aamuin illoin. Jos kärsit esimerkiksi aknesta, ruusufinnistä tai muista iho-ongelmista, älä epäröi kääntyä kosmetologin tai ihotautilääkärin puoleen.

Ennen meikkiä sinun kuuluisi pohjustaa ihosi oikealla tavalla. Kasvojen kosteutus on tärkeää, sillä siten meikki pysyy iholla paremmin, eikä ihollesi ilmesty kuivia kohtia, joihin meikki takertuu ikävästi ja saa meikkisi näyttämään epätasaiselta. Jos sinulla on rasvainen iho, älä jätä ihon kosteutusta väliin, vaan käytä kevyttä ja öljytöntä kosteusvoidetta.
Pohjustusvoiteen käyttöä olisi myös hyvä harkita, vaikka se joistakin voi tuntua turhalta ja ylimääräiseltä askeleelta. Pohjustusvoide saa meikin kestämään pidempään, ja luo tasaisen pohjan, jolloin meikki levittyy kauniimmin. Se on myös täsmätuote, jolla saat meikkipohjaan vaikuttavat tekijät kuriin, kuten ihon punaisuus, suuret ihohuokoset tai rasvoittuminen. Luomivärin pohjustustuotteet puolestaan tekevät saman silmämeikillesi: luomiväri ja rajaus pysyvät paikoillaan pidempään, ja värit näyttävät kirkkaammilta ja pigmenttisemmiltä.

 

2. Käytät vääränlaisia välineitä

Jos levität vielä kaiken meikkisi sormin tai käytät joskus luomivärien mukana tulevia aplikaattoreita, on ehkä aika harkita sijoittamista kunnon välineisiin. Oikeanlaisilla siveltimillä saat aikaan kauniin ja paremman lopputuloksen, ja se on myös hygieenisempää.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse käyttää huimia summia moniosaisiin sivellinsetteihin, vaan voit koota oman kokoelmasi hinta-laatusuhteeltaan hyvistä siveltimistä, jossa on vain ne siveltimet, joita tarvitset. Se, millaisia siveltimiä tarvitset riippuu täysin millaisesta meikistä pidät ja mitkä koet tarpeellisiksi, mutta siveltimiin tutustuessa on hyvä valita ainakin poskipunasivellin, keskikokoinen luomivärisivellin, luomivärin häivytyssivellin, silmänrajaussivellin ja/tai kulmasivellin, sekä jotain meikkivoiteen levittämiseen. Meikkivoiteille löytyy useita erilaisia siveltimiä, tai vaihtoehtoisesti voit käyttää kasteltavaa meikkisientä.

Siveltimien säännöllinen puhdistus on myös tärkeää, jotta et levitä ikäviä bakteereja kasvoillesi päivittäin. Meikkivoiteelle käytettävä väline olisi hyvä puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen, ja muut siveltimet viikoittain tai kuukausittain riippuen kuinka usein käytät niitä. Meikki levittyy myös huomattavasti paremmin puhtailla siveltimillä, kun niissä ei ole jäämiä tuotteesta.

 

3. Käytät väärän tyyppisiä tuotteita

Huulipuna ei välttämättä ole kiinteä puikko, luomivärin ei tarvitse olla puuterimainen ja suurimman osan meikkipohjatuotteista, poskipunista ja aurinkopuutereista saat useassa eri koostumuksessa. Joten kuinka valita oikea tuote?

Yleisesti ottaen puuterimaiset tuotteet ovat kuivattavampia ja antavat mattaisen pinnan, ja näin ollen toimivat paremmin rasvaisella iholla. Nestemäiset ja voidemaiset tuotteet puolestaan auttavat kosteuttamaan kuivempaa ihoa. Tämä on hyvä pitää mielessä etenkin meikkivoidetta valitessa. Lopputulos, jonka tuotteella saat aikaan on myös tärkeää pitää mielessä. Puuterimaiset (erityisesti luomivärit ja poskipunat) antavat sinulle mahdollisuuden häivyttää ja kerrostaa väriä hyvinkin tarkasti.

Voidemaiset tuotteet antavat nuorekkaamman ja heleän vaikutelman, minkä takia esimerkiksi hieman kimaltava voidemainen luomiväri toimii hyvin varttuneemman iholla. Lisäksi niiden lisäämisessä ei tarvitse olla niin tarkka, joten ne sopivat hyvin aloittelijolille, ja ne näyttävät usein parhailta sormilla levitettynä.
Geelimäiset ja vahamaiset tuotteet ovat usein hankalimpia käyttää, mutta ne myös antavat pitkäkestoisimman tuloksen. Jos opit tekemään silmänrajauksesi geelimäisellä rajausvärillä, ja kulmasi vahamaisella kulmatuotteella, pystyt luomaan itse Instagramissa näkemäsi täydelliset lookit.

 

4. Käytät epäimartelevia värejä

Kaikki meistä ovat olleet trendien vietävänä, jotka eivät loppujen lopuksi sopineetkaan itselle, ja tämä koskee myös meikkiä. Kaikki värit eivät imartele jokaista ihonsävyä, ja jonkun toisen täydellisen punainen huulipuna vie värin täysin jonkun toisen kasvoilta, ja musta rajaus alaluomella voi brunetella näyttää salaperäiseltä ja seksikkäältä, mutta blondilla taas aivan liian voimakkaalta.

Ottamalla selvää ihosi pohjasävystä olet askeleen lähempänä valitaksesi oikeat sävyt itsellesi. Jos pohjasävysi on neutraali, olet onnekas ja suurin osa väreistä sopii sinulle, kun taas muut joutuvat valikoimaan tarkemmin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettet voisi pitää hauskaa ja leikitellä väreillä, mutta vältä käyttämästä värejä, jotka saavat kasvosi näyttämään värittömiltä.
Jos valitset jonkun meikkituotteesi värin väärin, se on usein meikkivoide. Testaaminen kämmenselälle ei riitä, sillä kätesi ovat todennäköisesti erisävyiset kuin kasvosi. Parhaiten löydät sopivan meikkivoiteen testaamalla sitä kasvoillesi luonnollisessa valossa, joten älä ujostele ja testaa sitä leukaasi, ja kävele ikkunalle tai ulos nähdäksesi sävyn kunnolla. On myös hyvä muistaa, että saatat tarvita eri sävyt talveksi ja kesäksi, jos rusketut.

 

5. Unohdat tärkeät yksityiskohdat

Useimmat meistä todennäköisesti aloittivat meikkaamisen silmämeikistä ja huulipunasta, jotka todennäköisesti ovat pysyneet meikin kulmakivinä siitä lähtien. Kun haluat huolitellumman meikin, erityisesti tärkeitä tapahtumia, kuten häitä tai juhlia varten, tulisi sinun ottaa huomioon kolme tärkeää askelta: pohja, posket ja kulmat.

Pohjalla tarkoitetaan mitä tahansa pohjustusvoiteen, meikkivoiteen, peitevoiteen ja puuterin yhdistelmää, riippuen tietenkin omasta mieltymyksestäsi. Jokainen ei tarvitse tai pidä monesta kerroksesta meikkiä kasvoillaan, mutta hyvän pohjan luominen on avain kauniiseen lopputulokseen. Vaikka laittaisit vain pohjustusvoidetta luomillesi, jo sekin voi vaikuttaa meikkiisi positiivisesti.

Seuraavana poskipuna, etenkin aloittelijoiden usein sivuun jättämä tuote. Monet ehkä ajattelevat, etteivät tarvitse poskipunaa, ja sen lisääminen meikkirutiiniin voi tuntua turhalta. Poskipunalla saat kuitenkin luotua nuorekkaan, eläväisen ja huolitellun ilmeen kasvoillesi. Se tuo myös kolmiuloitteisuutta kasvoillesi, sillä pelkkä tasaisen värinen meikkivoidepohja voi näyttää hyvin lattealta ja elottomalta.

Viimeisenä kasvojen kruunu, kulmakarvat. Hyvät kulmakarvat voivat antaa kasvoille täysin erilaisen ilmeen, ja nyt paksujen ja tuuheiden kulmakarvojen olessa trendi, on sinun vaikeaa jättää kulmakarvasi huomiotta. Jos olet epävarma omien kulmiesi muotoilussa, voit käydä ammattilaisella kulmien muotoilussa ja värjäyksessä, jotta saat hyvän aloituspisteen kulmillesi. Tarpeen mukaan voit täyttää ja muotoilla kulmasi mieleiseksesi joko kulmakynällä, kulmageelillä, puuterimaisella tai vahamaisella kulmavärillä. Tulet yllättymään, mikä vaikutus hyvin tehdyillä kulmakarvoilla voikaan olla.

6. Käytät vanhentuneita kosmetiikkatuotteita

Viimeistä käyttöpäivää tai säilyvyysaikaa ei ole merkitty tuotteisiin vain sen takia, että sinut saataisi ostamaan enemmän kosmetiikkaa.


Vaikka jotkin tuotteet saattavat kestää hyvänä yli merkityn ajan (usein puuterimaiset tuotteet), yleisesi ottaen tuotteen säilyvyys kannattaa ottaa huomioon, erityisesi silloin, kun kyseessä ovat nestemäiset, silmien alueella käytettävät tuotteet. Esimerkiksi vanha ripsiväri on mitä oivin kasvualusta bakteereille, ja se todennäköisesti myöskin levittyy huonosti ja varisee erittäin helposti. Vaikka ripsivärisi ei olisi käytetty loppuun suositellun kolmen kuukauden päästä, kannattaa se silti heittää pois ja vaihtaa uuteen. Uusi, vasta avattu ripsiväri levittyy paremmin, ja onkin aina yhtä suuri ilo avata uusi ripsivärituubi.

 

7. Olet jumittunut rutiiniin

Jotkut ihmiset tuntuvat käyttävän samaa meikkilookkia päivästä toiseen, mutta se ei ole huono asia: jos olet löytänyt lookin, joka sopii sinulle ja josta todella pidät, ei ole mitään syytä vaihtaa sitä jatkuvasti.

Jos kuitenkin pidät kokeilemisesta, tai tunnet, että meikkilookkisi kaipaa päivitystä, tee se. Se voi tuntua vaikealta, etenkin jos olet meikannut samalla tavalla vuosia, joten aloita pienillä muutoksilla. Vaihda värejä muutamalla asteella, lisää jotain pientä meikkiisi, kuten uusi vaihe luomiväriisi tai korostustuote poskillesi. Jos et tiedä mistä aloittaa, kysy rohkeasti apua tavaratalon kosmetiikkaosastolla. Sinua autetaan varmasti mielellään löytämään sopivaa vaihtelua meikkirutiiniisi.

 

Aiheeseen liittyvää:

5 nopeaa tutoriaalia kulmakarvojen meikkaamiseen
Luomivärien Do’s ja Dont’s – katso vinkit videolta!
9 asiaa, jotka jokaisen rasvaisesta ihosta kärsivän tulisi tietää
Tee 10-askeleen ihonhoitorutiini 15 minuutissa!

 

Lähde: Popsugar