Joskus huulipuna ja puuteri voivat tuntua päätyvän joka toisen paidan kaulukseen ja meikkitahrojen poisto vaatteista tuntua toivottomalta. Meikkivoiteen levittäminen on suosittua käsin, mutta joskus käsi voi pyyhkäistä vahingossa vaatteita ja voiteesta jäädä hirvittävä tahra. Enää tahroja ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä alta löytyy vastaus jopa hankalien itseruskettavien tuotteiden jättämien tahrojen poistoon. Jos siis tämän vuoden halloween-meikkiä löytyi enemmän vaatteilta kuin kasvoilta, voi pelastus löytyä seuraavasta viidestä kohdasta!

1. Huulipunatahrat

Yksi inhottavimmista öljyisistä tahroista ovat huulipunatahrat, joita tuntuu löytyvän välillä aivan kaikkialta. Huulipunakin on kuitenkin mahdollista saada näppärästi irti vaatteista. Huulipunan poistoon voi käyttää esimerkiksi hiuslakkaa tai pyykinpesuainetta. Hiuslakkaa tulisi suihkuttaa huulipunatahran kohtaan ja jättää suihke vaikuttamaan noin 10 minuutiksi. Tämän jälkeen ylimääräinen lakka tulee pyyhkäistä pois varovasti ja pestä vaate sen omien pesuohjeiden mukaisesti.
Jos luotat enemmän pyykinpesuaineen voimaan, ei huulipunan vaatteesta poistaminen ole sen hankalampaa. Ota vain pyykinpesuainetta ja hiero sitä suoraan tahraan. Anna vaikuttaa, kunnes tahra on hävinnyt, ja huuhtele sen jälkeen huolellisesti vedellä.

2. Nopeasti imeytyvä meikkivoide

Meikkivoide on hankala tahra poistaa, sillä voiteen koostumuksen vuoksi tahra imeytyy vaatteeseen hyvin nopeasti. Nappaa siis kaapista yksi lähimmistä kolmesta tahranpoistotuotteesta; parranajovaahto, saippua tai vetyperoksidi. Jos päätät valita tahranpoistajaksesi vetyperoksidin, käytä tuotetta hieman kahta muuta vaihtoehtoa varovaisemmin.
Valitsemastasi tuotteesta riippumatta, kastele tahran kohta ensin vedellä. Hiero sitten tahranpoistajaa tahraan käyttämällä apuna pientä harjaa, esimerkiksi hammasharja sopii hommaan täydellisesti. Huuhtele vaate tämän jälkeen huolellisesti lämpimällä vedellä ja pese pesukoneessa vaatteen pesuohjeiden mukaan. Ta-daa! Meikkivoiteesta ei ole jälkeäkään!

3. Puuterimeikki

Olivatpa tahrat sitten puuteria, poskipunaa, aurinkopuuteria tai jopa luomiväriä, puuterimaisen tahran ollessa kyseessä, on meikkitahrojen poisto vaatteista nopeaa. Jos sinulla on enemmän aikaa, valitse avuksi tahranpoistoon nestemäinen pyykinpesuaine. Sekoita pyykinpesuainetta ja vettä keskenään, ja levitä pyörivin liikkein tahraan. Huuhtele ja pese sitten vaatteen pesuohjeiden mukaan.
Jos olet kiireessä lähdössä kotoa ja pyyhkäiset vahingossa puolet puuterisesta meikistä paitasi kaulukseen, valitse avuksi meikinpoistoaine. Kostuta puhdas vanutyyny meikinpoistoaineella ja taputtele sekä hiero tahraan. Huuhtele tahra vielä tämän jälkeen ja olet taas valmiina lähtöön.

4. Maskaratahrojen poisto

Jo hieman kuivaneen ripsiväritahran pyyhkäiseminen kasvoilta on helppoa, mutta tilanne voi vaatteiden kohdalla olla toisin. Jos maskaraa lipsahtaa vaatteelle, ota avuksi astianpesuaine. Liota tahraa ensin kylmässä vedessä ja hiero tahraa sitten pyörivin liikkein astianpesuaineella, hammasharjaa apuna käyttäen. Tämän jälkeen vaate tulee vielä pestä pesukoneessa tahran ja pesuaineen täydelliseksi huuhtelemiseksi.

5. Itseruskettavat tuotteet

Suomessa aurinko ei paista ympäri vuoden ja itseruskettavat tuotteet ovat siksi suuressa suosiossa. Itseruskettavilla tuotteilla on kuitenkin inhottava taipumus jättää vaatteisiin häiritsevän värisiä tahroja. Jos tahrat eivät lähde tavallisessa pesussa, tarkasta löytyykö pakkasesta jääpaloja. Nappaa jääpala, ja aloita tahranpoisto hieromalla jääpalaa tahraan. Kun pala on hieman alkanut sulaa, taputtele tahraa talouspaperilla. Tehokas keino on taputella jääpalan sijaan tahraan kivennäisvettä ja pestä vaate tämän jälkeen vielä pesukoneessa.