Vaikka luomivärin jokapäiväinen käyttäminen ei kiinnostaisikaan, tekee nainen jos toinenkin pikkujouluissa tähän sääntöön poikkeuksen. Älä kuitenkaan levitä luomillesi mitä tahansa ensimmäisenä vastaan tulevaa sävyä, vaan ole juhlien kuningatar silmien väriisi sopivan luomivärin ansiosta.

Vihreät silmät

Yksi halutuimmista silmien väristä ovat vihreän sävyiset silmät. Vihreäsilmäisille parhaimmaksi luomivärin sävyksi sopii violetti. Etenkin helmiäisluomiväreissä violetti on suosittu vihreäsilmäisten keskuudessa, ja sopii erinomaisesti myös pikkujoulumeikkiin.
Toisille vihreäsilmäisille, etenkin luomivärejä vähemmän käyttäville, violetti voi kuulostaa kuitenkin melko radikaalilta vaihtoehdolta. Tämän vuoksi aurinkopuuteri ovat hyvä vaihtoehto violetille sävylle vihreiden silmien pariksi. Aurinkopuuterin punaiseen vivahtava sävy korostaa kauniisti vihreitä silmiä, sillä sävyt löytyvät väriympyrän vastakkaisilta puolilta.

Siniset silmät

Siniset silmät yhdistetään usein pohjoismaalaisiin, ja myös suomalaisista valtaosa on sinisilmäisiä. Paras luomivärin sävy sinisille silmille on monien mielestä ruskean eri sävyt, mutta yhtä ainoaa tiettyä väriä on mahdoton sanoa. Sinisille silmille sopivat oranssit ja kultaiset luomivärit, mutta rohkeampien sinisilmäisten kannattaa kokeilla myös pinkkiä tai persikan sävyjä. Tänä vuonna esimerkiksi pinkki luomiväri on puhuttanut aina punaisilla matoilla saakka, ja saa taatusti päät kääntymään myös pikkujouluissa!

Pähkinänruskeat silmät

Oletko yksi niistä harvoista suomalaisista, joilla on pähkinänruskeat silmät? Voi sinua onnekasta! Pähkinänruskeille silmille on nimittäin kaikista helpoin löytää sopivan sävyinen luomiväri. Pähkinänruskeiden silmien kanssa yhteen sopivat kaikki perinteisistä kullanruskean sävyistä aina erikoisimpiin väreihin, kuten valkoiseen, saakka.

Jos tunnet, että tänä vuonna haluaisit kokeilla jotakin aivan uutta, harkitse luomivärin lisäksi myös eyelineria. Etenkin pähkinänruskeat silmät ja erikoisemmatkin eyelinerit sopivat hyvin yhteen. Lisää meikkiisi esimerkiksi kultainen rajaus ja anna silmiesi säteillä aivan uudenlaisella tavalla. Voit kokeilla myös näyttäviä kromirajauksia!

Tummanruskeat silmät

Suurimmalla osalla koko maailman väestöstä on tummanruskeat silmät. Tummanruskeille silmille tavallisesti neuvotaan yhdistämään sinisen eri sävyjä, tai jopa vihreää. Tummanruskeille silmille sopivat myös monet kirkkaat sävyt, ja luomiväreillä irrottelu on helppoa. Valitse siis itseäsi miellyttävin sävy ja kokeile vaikka jotain aivan uutta.

Muista myös…

Vaikka eri sävyisille silmille sopivat eri sävyiset luomivärit, kannattaa aina rohkeasti kokeilla itseä eniten kiinnostavaa sävyä. Jos sävy miellyttää ja näyttää hyvältä, unohda väriympyrät ja luota omaan makuusi. Voit myös hakea inspiraatiota juhlameikkiin YouTuben kauneusguruilta. Ihanaa pikkujouluaikaa!