Nyt on kulunut hetki siitä, kun saimme käyttöömme ihastuttavan PEN E-PL7-mallisen mikrojärjestelmäkameran. Kamera on kulkenut ahkerasti mukana paikasta toiseen ja olemme päässeet kokeilemaan sitä monessa eri tilanteessa – on ollut niin tuotekuvausta kuin kesäiltojen fiilistelyä. Ja emme olisi voineet olla enempää tyytyväisiä uuteen kauniiseen kameraamme. 🙂

LivBox Kesakuu Olympus001_2

Miksi PEN on meistä niin huippu? Yksinkertaisesti siksi, että se on niin tajuttoman helppokäyttöinen! Kamerasta löytyy manuaalisäädön lisäksi sekä taidesuodattimia että automaattiasetuksia, jotka tekevät kuvaamisen helpoksi. Kun kameralla leikittelee hetken, pääsee tointoihin nopsaan sisälle. Jo vartin harjoittelun jälkeen saa otettua hienoja kuvia, joissa on värit ja valot kohdillaan. Helppokäyttöisyys on varsinkin tapahtumissa ja iltariennoissa mahtava ominaisuus, sillä silloin kuvia saa otettua helposti, nopeasti ja vaivatta – eikä itse illasta nauttiminen häiriinny. Alla on Sofian ottama kuva rapukekkereiltä. Kuvaa ei ole käsitelty eikä filtteröity. Kuva on otettu PENin puoliautomaatilla.

Photo 20.8.2016 18.38.51

PEN taltioi takuuvarmasti kuvauskohteet juuri sellaisina kuin ne näetkin – ehkä jopa vielä hieman kauniimpina. Alla oleva kuva on kuvattu makro-objektilla, joka on ollut Sofialla ahkerassa käytössä. Lähikuvaus on tuonut aivan uutta maustetta kuvaamiseen ja varsinkin tuotekuvaamiseen. Tätäkään kuvaa ei ole jälkikäsitelty. Upeaa vai mitä?

2016-09-01 14.26.06

Yksi parhaista ominaisuuksista, jota Sofia erityisesti hehkutti, on se että kuvia voi välittömästi jakaa Wi-Fi-yhteydellä – no kukapa ei tästä ominaisuudesta olisi innoissaan?! Olympus Image Share -sovelluksella pystyt myös kauko-ohjaamaan kameraa ja muokkamaan kuvia. Kauko-ohjaus on aivan omiaan mm. ryhmäkuvia ottaessa ja tuotekuvauksissa. Alas taittuva LCD-näyttö oli taas minusta hauska ominaisuus varsinkin ystävien kanssa ollessa, koska sillä saa parhaimmat (lue: hauskimmat) selfiet.

Olympus PEN E-PL7-kameran muotoilu keräsi koko tiimiltä ihailuja, ja sitä pidettiin kaikista kauneimpana kamerana, johon olemme koskaan törmänneet. Tämä kamera voi olla osa asukokonaisuutta – niin kaunis se on. Ja hei, milloin viimeksi kameralle on voinut hankkia oikeasti kauniita kameralaukkuja ja -hihnoja? PENille niitä löytyy jokaiseen tyyliin ja tilanteeseen.

PEN_E-PL7_spring_white__Mood_003

Olemme Sofian kanssa aivan myytyjä tälle kameralle. Kuvaaminen on niin kivaa ja helppoa, kun on hyvät välineet. Kiitos vielä kerran Olympus – kamera tuli enemmän kuin tarpeeseen ja PENillä on aina yhtä hauskaa ottaa kuvia! Kameraa voit fiilistellä tarkemmin täällä. Ja jos haluat tietää Olympuksen ammattivalokuvaajan vastaukset 8 polttavaan kysymykseen kameroista, käy lukemassa aikaisempi postauksemme täältä.

Kuvauksellista syksyä!

– Disa