Kiristääkö kasvoja? Ovatko kädet rutikuivat? Me suomalaiset tiedämme harvinaisen hyvin, minkälaisia haasteita kuiva iho talvella voi aiheuttaa. Onneksi on olemassa keinoja, joilla voit pitää ihosi onnellisena myös vuoden pimeimpänä aikana. Mutta mitä?

Päätin jo aikaisin tänä syksynä, että en jaksa enää yhtään talvea hilseilevän ihon ja kirvelevien käsien kanssa. Lähdin siis selvittämään, mitä ihoni kaipaa pysyäkseen terveenä. Alan nyt huomaamaan, että syksynmittainen projektini ei mennyt hukkaan, sillä ihoni ei ole koskaan voinut näin hyvin marraskuussa. Nyt jaan parhaimmat vinkkini, joiden avulla myös sinä onnistut!

Lähdetään käytännön asioista: mitä tuotteita talvella kannattaa käyttää? Vastaus lyhyesti ja ytimekkäästi: hoitavia. Jopa rasvoittuvan ihon kannattaa satsata talvella tuotteisiin, jotka pitävät ihon kosteutettuna. Nappasin itse testiin Lumenen Arctic Hydra Care -tuotesarjan, sillä se on kosteuttava, täysin hajusteeton ja herkälle iholle suunniteltu.

1. Lisää seerumi ihonhoitorutiiniin

Kuten jo totesimme, kuiva iho talvella tarvitsee tasan yhtä asiaa: kosteutusta. Haaste on se, että et välttämättä huomaa iho-ongelmien johtuvan juuri kuivuudesta. Kuivuutta ilmenee monessa muodossa, eikä se aina näyttäydy esim. hilseilynä. Jos iho vaivaa tavalla tai toisella, kosteutuksesta on siis hyvä lähteä liikkeelle.

Moni tarttuu tämän kuullessaan kasvovoiteeseen, mutta tiesitkö, että se on vain yksi monista kosteuttavista tuotteista? Harkitse talvella esim. seerumin tai kasvoöljyn käyttöä kosteusvoiteen lisäksi. Ne pääsevät kosteuttamaan ihoa syvemmältä, kun voide pysyttelee pääosin ihon pinnassa.

Kuiva iho talvella kaipaa seerumia kosteusvoiteen kaveriksi
Päätin tämä mielessäni napata Lumene Arctic Hydra Care Moisture & Relief Oleo-seerumin osaksi iltarutiiniani. Seerumi on koostumukseltaan yllättävän juoksevaa. Se ei kuitenkaan jää valumaan iholle, vaan imeytyy hurjan nopeasti. Otan tämän merkkinä siitä, että se tulee tarpeeseen! Seuraan ihoni vointia ja aina välillä saatan lisätä seerumin jälkeen myös hieman kasvöljyä kasvojen kuivimpiin kohtiin.

2. Valitse runsas kasvovoide

Seerumi ei korvaa kasvovoidetta: älä siis luovu tästä hurjan tärkeästä askeleesta ihonhoitorutiinissasi! Sen sijaan vaihda kasvovoide talvella entistä runsaampaan vaihtoehtoon. Muista myös käyttää kasvovoidetta aamuin ja illoin. Itse välttelin voiteen käyttöä pitkään aamuisin, sillä pelkäsin sen lisäävään sekaihoni kiiltoa päivän mittaan. Tänä vuonna päätin, että valitsen yksinkertaisesti kevyemmän voiteen aamuille, jotta voin huoletta kosteuttaa ihon myös ennen meikkausta. Ihoni on ollut tyytyväinen, eikä meikki ole kärsinyt uudesta käänteestä.
Kuiva iho talvella kaipaa runsasta kosteusvoidetta
Yövoiteeni on ironisesti Lumene Arctic Hydra Care Moisture & Relief  Rich Day Cream. Vaikka kuivalle iholle tämä varmasti tepsii päivätuotteeksi, omalle pintakuivalle sekaiholleni se on tarpeeksi tujua ajamaan yövoiteen asemaa. Osa betteläisistä sai kyseisen voiteen marraskuun boksissa. Pääsitkö itse testaamaan tuotetta? Jos pääsit, saatoit huomata voiteen olevan erittäin runsasta. Iltainen ihonhoito tuntuu hemmottelulta, kun pääsen sivelemään tätä kasvoilleni!

3. Yhdistä käsivoide ja puuvillahanskat

Ehkä kaikista ikävin iho-ongelma talvella: kuivat kädet, jotka kiristävät ja kirvelevät. Jos olet yhtään kuten minä, täytät yöpöydän laatikot marraskuun koittaessa erilaisilla käsirasvoilla, joita lotraamalla yrität epätoivoisesti pitää kädet tyytyväisinä. Tänä talvena löysin ei-niin-salaisen niksin, joka muutti elämäni: puuvillahanskat.

Kuiva iho talvella taltutetaan puuvillahanskoilla
Jokin kertoo minulle, että en ole ensimmäinen, joka vannoo puuvillahanskojen nimeen. En kuitenkaan voi olla hehkuttamatta niitä! Yhdessä Lumene Arctic Hydra Care Moisture & Relief Rich Hand Cream -käsivoiteen kanssa ne luovat uskomattoman samettisen lopputuloksen. Toimi näin: nukkumaan mennessä levitä käsivoide ja vedä hanskat voiteen päälle. Voide pääsee muhimaan yön aikana, ja aamulla heräät ihanan pehmeisiin käsiin.

4. Pidä huulirasva aina mukana

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä ovat huulet. Talvi kohtelee myös niitä kaltoin. Rohtuneet huulet tuntuvat epämiellyttäviltä ja saattavat pahimmassa tapauksessa halkeilla. Huultenhoidon osalta etsin vielä puuvillahanskojen kaltaista, maagista niksiä, mutta yksi asia on varmaa: mitä useammin huulia kosteuttaa, sitä paremmin ne voivat. On siis tärkeää, että huulirasva matkustaa mukanasi päivän menoissa!

Kuiva iho talvella kaipaa jatkuvaa huulirasvan käyttöä


Lumene Arctic Hydra Care Moisture & Relief Lip Cream
ei ole huulivoiteista tujuimpia, mutta ajaa kevyen päivävoiteen asemaa. Se tuntuu raikkaalta huulilla ja muuttuu nopeasti ohueen ja helposti imeytyvään muotoon. Sen kaveriksi suosittelen tujumpaa yövoidetta, kuten klassista Bepanthenia, joka ei taas päivän mittaan välttämättä tunnu kovin käytännölliseltä matkatoverilta.

Nämä neljä helppoa niksiä ovat auttaneet minua välttämään kuivan ihon tänä talvena. Oletko valmis ottamaan ne testiin? Minkälaisia niksejä olet itse löytänyt talvi-ihon hoitamiseen?