Isänpäivä edessä, mutta lahja puuttuu? Vai haluatko kenties tänä vuonna antaa jotain poikkeuksellista? Miten olisi jotain, mitä kaupasta ei voi ostaa? Kotitekoinen hemmotteluhoito!

Saatat yllättyä, miten ihania kasvohoitomahdollisuuksia kaapeistasi oikein löytyykään. Niiden avulla et vain tarjoa erinomaista rentoutusta ja ihonhoitoa isällesi tai miehellesi vaan ne myös säästävät kukkaroasi. Miesten oma lifestyle-lehti MensXp kirjoitti ohjeet viidelle helpolle kotitekoiselle kasvonaamiolle, jotka sopivat lähes jokaiselle miehelle.

1) Ravitseva Sitruunanaamio

Sitruunalla on ihon talia kontrolloivia ominaisuuksia vaikuttamatta ihon omaan kosteustasapainoon. Sitruuna myös kirkastaa ihoa, ja mikä ihaninta, se sopii kaikille ihotyypeille.

Tee näin: Sekoita teelusikallinen hunajaa
teelusikalliseen sitruunan mehua. Lisää 4-5 tippaa oliiviöljyä ja sekoita tahnaksi. Pese kasvot vedellä ja levitä valmis sitruunanaamio tasaisesti kasvoille. Anna vaikuttaa 15-20 minuuttia, jotta uutteet ehtivät todella työskentelemään iholla. Pyyhi naamio pois kostealla sienellä tai pyyhkeellä ja pese kasvot.

2) Puhdistava Jogurttinaamio

Jogurttinaamio sisältää runsaasti puhdistavia ominaisuuksia supistamalla samalla ihohuokosia. Tämä sopii erinomaisesti myös kiireiselle miehelle pikanaamioksi.

Tee näin: Luonnonjogurttia voi levittää kasvoille sellaisenaan tai siihen voi sekoittaa muutaman tipan tuoretta appelsiinimehua ja yhden teelusikallisen aloe veraa. Anna naamion vaikuttaa 10 minuuttia ennen pois huuhtelemista.

3) Kaurapuuronaamio

Kaurahiutaleet voivat tehdä ihmeitä
iholle, etenkin akneiholle, sillä se imee tehokkaasti ylimääräistä talia ihohuokosista. Naamio voi olla hieman tahmainen ja hankala pestä pois, mutta sen tuomat tulokset on nopeasti havaittavissa.

Tee näin: Jauha kaurahiutaleet hienoksi tehosekoittimella. Lisää kuumaa, mutta ei kiehuvaa, vettä saadaksesi tahnamaista puuroa. Anna jäähtyä muutaman minuutin, jonka jälkeen lisää ruokalusikallinen hunajaa, jogurttia ja yhden munan valkuainen ja sekoita huolellisesti. Levitä ohut kerros naamiota kasvoille ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia ja huuhtele pois lämpimällä vedellä.

4) Savinaamio

Savinaamio on erinomaisen hyvä rasvaiselle iholle, ja miehen iho on yleensä rasvaisempi kuin naisten. Se syväpuhdistaa ihoa jättäen sen täysin kosteutetuksi.

Tee näin: Ota mitä tahansa savea tai kaoliinia ja sekoita sitä tislattuun veteen, aloe veraan, munan valkuaiseen saadaksesi paksua pehmeää tahnaa. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa 10 minuuttia ennen pois huuhtelua.

5) Mansikkanaamio

Mansikat pitävät sisällään paljon kauneudelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Ne sisältävät salisyylihappoa, mikä poistaa kuolleita ihosoluja jättäen ihon erityisen pehmeäksi. Mansikoilla on myös kyky vähentää turvotusta ja tummia silmänalusia.

Tee näin: Muusaa raakoja mansikoita pehmeäksi soseeksi. Saadaksesi kosteuttavan mansikkanaamion lisää yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä. Lisää kaksi teelusikallista hunajaa vähentääksesi ihon turvotusta ja tulehdusta. Levitä naamio kasvoille ja huuhtele pois, kun se on kuivunut.

Siitä huolimatta, että kaupat ovat pullollaan erilaisia kasvonaamioita myös miehille, mikään ei voita kotitekoista kasvonaamiota. Pienellä vaivannäöllä voit siis antaa isällesi tai miehellesi ainutlaatuisen hemmottelun, joka näkyy kasvoilla pitkään.