Selfie on muutamassa vuodessa kaikkien ihmisten tietoisuuteen noussut ilmiö.

Selfiet herättävät voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan. Monet ihmiset sanovat, että on ärsyttävää, kun joku ottaa jatkuvasti kuvia kaikissa tilanteissa. Toiset taas sanovat, että selfien ottamisessa ei ole mitään pahaa, sillä se on nykypäivää ja kaikki muutkin tekevät niin.

Tutkijoiden mukaan selfieitä ottavia ihmisiä on kolmenlaisia ja ehkä sinäkin pystyt samaistumaan johonkin näistä alla esitetyistä tyypeistä.

1. Kommunikoijat

Monet ottavat selfieiden avulla kantaa muun muassa luonnonsuojeluun, politiikkaan ja ihmisoikeuksiin. Kuvilla on yleensä tärkeä sanoma, jota henkilöt haluavat tuoda esille. Lady Gaga halusi esimerkiksi osoittaa poliittisen tukensa Hillary Clintonille. Leonardo DiCaprio ottaa taas kantaa usein maapallollamme vallitseviin ympäristöongelmiin.

2. Dokumentoijat

Nämä henkilöt dokumentoivat elämänsä tärkeimmät hetket ottamalla valokuvia. Heidän profiileistaan löytyy harvemmin turhia kuvia, sillä yleensä kaikki otokset koskevat jotain tärkeää tilannetta tai hetkeä.

Dokumentoijat eivät yleensä metsästä myöskään tykkäyksiä, kommentteja tai mielipiteitä.

3. Koko elämänsä dokumentoivat henkilöt

Näistä henkilöistä koostuva ryhmä on itse asiassa kaikista pienin, vaikka välillä sitä on vaikea uskoa. Sosiaalisen median kautta elävät henkilöt ottavat jopa satoja selfieitä päivässä. (ehkä siksi myös tuntuu, että he ovat jatkuvasti kaikkialla) Nämä henkilöt ovat niitä, joilla on kännykkä jatkuvasti kädessä, oli kyseessä sitten kampaajalla käynti tai kahvituokio kaverin kanssa.

Näiden ihmisten piirteisiin kuuluu myös se, että kaikki kuvat pyritään ottamaan mahdollisimman täydellisesti. Hyviä esimerkkejä tällaisista henkilöistä ovat muun muassa Kardashianit ja monet pop-laulajat.

Löysitkö itsesi jostain kategoriasta?

Lähde: elle.com