Tässä pieni salaisuus, jonka unohdan aina: pienikin panostus hiuksissa näkyy kauas. Omat aamuni ovat niin katastrofaalista hulinaa, että päässäni ei ole tilaa edes sanalle kampaus. Jos kaikki latvani osoittavat samaan suuntaan kun hyppään ratikkaan, olen onnistunut. Jotenkin unohdan jatkuvasti, että hiustenlaiton ei tarvitse kestää tunteja. Alapuolella on 9 esimerkkiä siitä, että pienikin panostus voi johtaa upeaan lopputulokseen. Jos olet yhtään kuten minä, nämä ovat sinulle. Aika pistää arki uuteen uskoon!

1. Ristiin rastiin-kiinnitys

Näyttää monimutkaiselta, mutta onnistuu yllättävän helposti. Näin teet saman siksakin myös omaan päähäsi:

Erota pään päältä osio hiuksistasi, pyöräytä se sormien ympäri kerran ja kiinnitä pinneillä pään päälle. Ota vasemman korvan yläpuolelta osio hiuksia, vie ne kohti pään takaosan keskikohtaa ja kiinnitä pinneillä. Nappaa seuraavaksi samanlainen osio hiuksia oikean korvan yläpuolelta ja kiinnitä se vasemmalta tulleiden hiusten alapuolelle.

2. Superpitkä ponnari

Haluatko tehdä ponnaristasi paksumman ja pidemmän? Kerää puolet hiuksista pään päälle, ikään kuin lähtisit tekemään puoliksi kiinnitettyä kampausta, ja laita ne ponnarilla kiinni. Kerää sitten loput hiuksistasi ja kiinnitä ne nykyisen ponnarin alapuolelle, mahdollisimman lähelle päätä. Viimeistele haromalla päällimmäistä ponnaria niin, että alapuolella oleva jää piiloon.

3. Sivuponnari solmulla

Jos osaat solmia kengännauhasi, pystyt tekemään tämän kampauksen — kunhan pituutta riittää! Harjaa hiukset toiselle puolelle päätä, jaa ne kahteen osioon ja solmi osiot keskenään. Aseta solmu paikalleen läpinäkyvällä ponnarilla. Tupeeraa hiuksia kammalla, jotta saat lopputuloksen kohdalleen.

4. Letitetty nuttura

Tässä upea versio nutturasta niille, jotka ovat valmiita astetta pidempään puuhasteluun!

Aloita tekemällä ohuet letit molemmille puolille päätä. Erota lettien alta uudet, suurin piirtein yhtä paksut osiot hiuksia. Kieritä uudet osiot näin: jaa hiukset kahteen ja pyöritä kaksi osiota toistensa ympärille. Kieritys on siis ikään kuin letti, johon käytät vain kaksi osiota kolmen sijasta! Vie letit ja kieritykset pään taakse ja kiinnitä ne ponnarilla. Ota loput hiuksistasi ja työnnä ne lettien sisälle. Jos hiuksia tuntuu olevan liikaa, voit myös letittää jäljellä olevat hiukset ja työntää letin kiinnitettyjen lettien sisään. Kiinnitä pinneillä tarvittaessa.

5. Matala solmittu ponnari

Vähän kuten edeltäjänsä, myös tämä ponnari saa persoonaa solmusta. Aloita laittamalla hiukset matalalle ponnarille. Jätä eteen osiot hiuksista, joita et ota mukaan ponnariin. Ota auki jääneet osiot, sumuta niihin hiuslakkaa ja vedä ne ponnarin päälle. Laita osiot solmuun ja vie niiden päät ponnarin alapuolelle. Piilota ne sinne pinnien avulla. Voit myös tunkea hiusten päät ponnarin sisälle ennen kuin otat pinnit käyttöön. Viimeistele siloittamalla mahdolliset epäsiisteydet hiuslakalla!

6. Rusetti

Tämän helpommaksi ei hiustutoriaali mene! Rusetti on leikkisä lisä niille päiville, kun kaipaat pitkiin hiuksiisi ripauksen suloisuutta. Ota ohuet osiot hiuksia molemmilta puolin päätä, vedä ne pään taakse, vie ristiin ja tee niistä rusetti. Aseta rusetti paikalleen pinnien avulla.

7. Kierretty nuttura

Jaa hiukset kahteen osioon ja kiinnitä ne korkeille saparoille. Jaa kumpikin saparo kahteen osaan: kierrä jaettuja osioita toisistaan eroaviin suuntiin ja pyöritä ne sitten toistensa ympärille. Pidä hiukset paikoillaan ponnarilla tai pinnillä, kun työstät toisen puolen saparoa. Kun molempi puoli on tehtynä, poista kiinnitykset hiusten latvoista ja kierrä saparot vielä kerran keskenään. Kiinnitä pinneillä – niitä saa käyttää reippaasti! Viimeistele kampaus haromalla nutturaa sormilla ja kiinnittämällä ne hiuslakalla.

8. Sotkuinen lettikiinnitys

Tämä huoleton tyyli on parhaimmillaan kiharilla hiuksilla. Jos hiuksesi ovat suorat, voit halutessasi kihartaa ne etukäteen.

Aloita kummalta tahansa puolelta. Nappaa käteen se osio hiuksistasi, joka on lähimpänä kasvoja ja ala tekemään ranskanlettiä. Tee letti alakautta: eli kun siirrät osioita reunoilta keskelle, siirrä hiukset letin alapuolelta. Jatka, kunnes olet päässyt hieman korvaa pidemmälle. Tällöin älä enää lisää uusia osioita lettiin, vaan tee letti loppuun niillä hiuksilla, jotka ovat jo kädessäsi. Aseta letti paikoilleen pinneillä ja tee sama toiselle puolelle. Kun molemmat letit ovat valmiita, kiinnitä ne taakse ponnarilla.

9. Nopea twisti

Niin helppo ja tyylikäs! Aloita jakamalla hiukset kahteen osioon. Kieritä yksi osio hiuksista sormiesi ympärillä  ja kiinnitä se pään taakse. Tee sama toiselle puolelle ja tuo uusi osio aikaisemman osion alapuolelle. Kuten aina, älä unohda pinnejä ja lakkaa!