Mikä meikkimaailman guruja puhuttaa tänä keväänä? Miltä kesän halutuimmat hiukset näyttävät? Tähän aikaan vuodesta tekee aina mieli laittaa oma kylpyhuone, vaatekaappi ja meikkilaukku uusiksi. Mutta mistä aloittaa? Päätin selvittää, mitä asiantuntijat povaavat kauden suurimmiksi trendeiksi sukeltamalla muotinäytösten catwalkeihin ja Pinterestin hakutrendeihin. Jos haluat tietää mitä tämä kesä tuo tullessaan, jatka lukemista!

Pinkin uusi aikakausi

Kuva: Vogue

Nyt saa näyttää söpöltä! Sekä Vogue että Glowsly povaavat, että pinkin ystäville tämä kevät on yhtä juhlaa. Oman elämänsä prinsessoja vinkataan levittämään pinkkiä poskille ja asettamaan hiukset puoliksi kiinni tai nutturalle. Söpöt, tyttömäiset sävyt sopivat hyvin suosiossa olevien kukkaprinttien kanssa.

Pinkin ei tarvitse jäädä ainoastaan poskiin — muotinäytöksistä sitä löytyi sekä luomista että huulista. Ideana on kuitenkin se, että pinkki vie koko valokeilan. Yksiväriseen lookiin ei tarvitse sekoittaa muita värejä ollenkaan.

Hehkua, kimallusta ja glitteriä

Kuva: Vogue

Unohda matta, sillä tänä kesänä säihkytään! Oli kyseessä sitten kiiltävät luomet, hehkuva iho tai korostetut poskiluut, kaikkea tarvitaan nyt lisää. Muotinäytöksissä nähtiin hiljattain paljon värikästä glitteriä ja metallinhohtoisia luomia. Hillitymmät meikkaajat voivat näiden sijasta suosia kuulasta meikkivoidetta tai korostustuotteita. Pinterest raportoi, että hehkuva meikki on yksi tämän vuoden haetuimmista meikkitrendeistä.

Muista, että hehku lähtee myös sisältäpäin. Pidä ihosi kosteutettuna ja meikki kevyenä. Monet asiantuntijat povaavatkin, että tänä keväänä meikkivoiteet saavat astua taka-alalle, kun luonnollinen iho päästetään hehkumaan.

Otsatukka kohti korkeuksia

Vauvaotsatukka (“baby bangs”) jakaa varmasti mielipiteitä. Olit sitten fani tai vastustaja, yhtä faktaa et voi kieltää: kiinnostus vauvaotsista kohtaan jatkaa kasvuaan. Jos trendi ei ole entuudestaan tuttu, vauvaotsis on periaatteessa kuin normaali otsatukka, mutta päättyy korkealle kulmakarvojen yläpuolelle. Pinterestin raportin mukaan vauvaotsikseen liittyvät haut ovat nousseet 51 prosenttia tänä vuonna. Jos etsit uutta jännitystä hiuksillesi, tässä on vaihtoehto täynnä potentiaalia.

Liilaa pään täydeltä

Hiuksista puheenollen: vielä shokkiväri kokeilematta? Tartu liilaan, vinkkaavat Elite Daily ja Pinterest. Hento pastelliväri kasvattaa suosiotaan: liilan tukan haut ovat nousseet Pinterestissä tänä vuonna 1077 prosentin verran. Näyttäisi siis siltä, että trendille ei toistaiseksi loppua näy.

Väreillä leikittelyä

Viime vuodelta myös tämän puolelle seilannut trendi jatkaa suosiotaan: luomet saa yhä pakata iloisiin shokkiväreihin. Marie Claire ja Glowsly vinkkaavat, että tipunkeltainen ja syvänvihreä ovat vain muutama esimerkki kaikista niistä väreistä, joita kesän luomilla tullaan näkemään. Nappaa siis kaupasta ensi kerralla tavanomaisen nude-paletin sijasta jotain värikkäämpää!

Huulet punaisiksi

Kuva: Glowsly

Ei unohdeta jo pitkään hallinnutta klassikkoa: punaisia huulia. Nämä eivät ole menossa minnekään! Pinterestin mukaan punaiset huulet ovat nyt parhaimmillaan muuten kevyen meikin kanssa. Glowsly kertoo, että vaikka matte on yhä suosiossa, kiiltävät huulisävyt alkavat hiipimään takaisin 2000-luvun alkupuolelta. Eli siitä aikaisemmasta kimalluksesta puheenollen: sen saa nyt tuoda huulille asti!