Tummat silmänaluset johtuvat monesta eri syystä. Allergiat, nestehukka, huonot ruokailutavat, huono verenkierto, liiallinen alkoholinkäyttö (johtaa nestehukkaan) ja univaje ovat osasyyllisiä tummiin silmänalusiin ja turvonneisiin silmiin. Veden juonti ja suolan välttäminen ovat asioita, jotka auttavat pitkällä tähtäimellä. Jos väsymys on kuitenkin ottanut vallan, alla on muutama kikka, jolla voit startata päivän! 

  1. Väsyneenä silmät saattavat olla punaiset ja ärsyyntyneet. Käytä silmätippoja rauhoittamaan ja kosteuttamaan silmiä.
  2. Käytä valkoista tai nudea rajauskynää silmien sisärajauksiin. Vaalealla rajauksella tuot katseeseen kirkkautta ja valoisuutta.
  3. Käytä peiteväriä silmänalusiin. Ole tarkkana, ettet laita peiteväriä liikaa, muuten katseesta tulee tunkkainen.
  4. Vältä tummaa rajausta ja tummia luomivärejä väsyneenä. Valitse vaaleita sampanjan-sävyjä ja käytä runsaasti ripsiväriä avaamaan katsetta ja suurentamaan silmiä.
  5. Valitse punainen huulipuna – kiinnitä huomio helakanpunaisiin satiinisiin huuliin tummien silmänalusten sijaan! Samasta syystä voit myös tummentaa kulmiasi normaalia tummemmaksi.
  6. Pidä kasvot ja huulet hyvin kuorittuna ja kosteutettuna. Lisää poskipäille ja kulmien alle hohtoa. Älä käytä paksua puuteria.

-Anna