Syksy on muutosten aikaa. Illat pimenevät, sadepilvet ilmestyvät taivaalle ja lehdet vaihtavat väriä. Itse en malta odottaa, että saan taas heittää villapaidan päälle ja hakea chai-latten kahvilasta. Syksy ei ole kuitenkaan pelkkä säämuutos: se tuo koteihin myös uusia alkuja ja jännittäviä haasteita. Tiesitkö, että syksyn muutosten lomassa myös kauneusrutiinisi kaipaa uutta otetta?

Vaikka kesä onkin ihanaa aikaa, on väistämätön fakta, että se pistää ihon- ja hiustenhoidon koetukselle. Aurinko haalentaa hiusten väriä, iho rasvoittuu kosteudesta ja hikoilu aiheuttaa epäpuhtauksia. Syksy tarjoaa upeita mahdollisuuksia kauneudenhoitoon, kunhan niihin osaa tarttua. Kurkkaa alta Bette-tiimin parhaat vinkit muutosten vuodenaikaan!

1. Vaihda kasvovoide

Kesällä moni tyytyy kevyeen kosteusvoiteeseen, sillä kesäilma pitää ihon kosteutettuna – joskus jopa liiassa määrin. Nyt edessä ovat taas talven viimat, jotka kuivattavat kosteimmankin ihon. Syksy on hyvä aika alkaa hivuttautumaan kohti tujumpia kosteutusvoiteita, jotta pakkaset eivät yllätä.

Ilmojen kylmetessä ihon kosteuttaminen astuu taas avainasemaan.

On hyvä myös pitää mielessä, että kesäaurinko on saattanut vahingoittaa ihoasi. Hoida värivaurioita tai arpia korjaavalla kasvovoiteella. Kun kylmyys taas iskee, öljyt ja öljypohjaiset tuotteet ovat nappiosuma kuivan ihon hoitoon.

2. Päivitä koostumukset

Jos olet käyttänyt kimaltavia, hohtavia tai läpikuultavia meikkituotteita, harkitse niiden vaihtamista matte-sävyihin. Tätä vinkki tepsii huulituotteisiin, aurinkopuuteriin ja jopa luomiväreihin. Syksy ja talvi ovat loistavaa aikaa testata tummempia ja rikkaampia sävyjä, ja matte-tuotteiden käyttö on paras keino lisätä meikkiin syvyyttä.

Kesän kirkkaita ja leikitteleviä sävyjä ei kuitenkaan tarvitse jättää täysin taakse; kokeile tuoda ne syksyn puolelle matte-versioina!

3. Helli huulia

Varmista, että kuorit huulten ihoa säännöllisesti syksyn aikana. Moni alkaa jo elokuun kynnyksellä haalimaan uusia huulirasvoja, mutta niiden käyttö menee hukkaan, ellei huulten ihoa pidä terveenä. Kuori huulet hellästi ainakin kerran viikossa, ja pakkaa päälle huulirasvaa tai vaseliinia toimenpiteen jälkeen.

Bette-Hannan vinkki: Oletko testannut Lushin huulikuorintaa? Ihanan sokeriset tuotteet kuorivat hellävaraisesti ja maistuvat karkilta. Syksyyn sopiva Honey-kuorinta löytyy täältä.

4. Pidä huolta hiuksista

Muista pitää hiukset kosteutettuna syksyn käsittelyjen lomassa.

“Kesä kuivaa, minkä kastelee”, moni ajattelee – myös hiusten osalta! Kosteat hiukset ovat kesällä olennainen osa freesiä rantalookia. Ilmojen kylmetessä kosteat hiukset kuitenkin muodostuvat ongelmaksi: tällöin ne taltutetaan kuivaajilla ja muotoilulaitteilla. Muista, että käsitellyt hiukset tarvitsevat kosteutusta. Yksi lisäkeino, jolla voit välttää pörröisyyttä on vaihtamalla puuvillaiset tyynyliinat silkkisiin.

5. Unohda kasvovesi

Useat kasvovedet sisältävät alkoholia, joka kuivattaa ihoa. Korvaa ne syksyn saapuessa ihoöljyllä. Ihoöljy saattaa kuulostaa pelottavalta ajatukselta, jos kasvoillasi on taipumusta rasvoittua. Muista kuitenkin, että kosteutus on tärkeää jokaiselle ihotyypille. Alkoholipitoisen kasvoveden ja kylmän viiman yhdistelmä voi vahingoittaa ihoa entisestään.

6. Suosi jalokivivärejä

Mitä ihmettä ovat jalokivivärit? Jalokivivärit ovat syviä ja rikkaita sävyjä, joiden inspiraatio tulee emeraldin ja saffiirin kaltaisista jalokivistä. Nopean katsauksen tähän upeaan värimaailmaan löydät täältä (englanniksi). Jalokivivärit sopivat niin vaatetukseen kuin meikkiin ja ovat loistava vastakohta kesän pastelliväreille.

Ametisti on vain yksi esimerkki upeista jalokiviväreistä, jotka sopivat syksyyn täydellisesti.

Vinkki: Utuisen syksyn meikkilookin saat, kun rajaat yläluomen tummalla rajauskynällä ja levität jalokivisävyä alaluomelle, häivyttäen lopputuloksen sormella.

7. Vaihda meikkivoiteen sävyä

Ennemmin tai myöhemmin se kesällä hankittu rusketus tulee katoamaan. Valmistaudu syksyyn hankkimalla astetta vaaleampi meikkivoide, joka ei jätä selkeitä rajoja kaulan ja kasvojen välille. Rusketuksen katoamista odotellessa voit sekoittaa kahta eri sävyä keskenään, jotta lopputulos on aina ihollesi sopiva.

Lähde: Bustle