Elektroniset kasvoharjat ovat korvanneet tavalliset kuorintavoiteet ja muut kasvojen puhdistus- ja kuorintavälineet monen ihonhoitorutiinissa nopeutensa ja tehokkuutensa takia. Oikein käytettynä ihollesi sopivin väliajoin, voi kasvoharja vaikuttaa ihosi ulkonäköön erittäin positiivisesti, mistä syystä monet julkisuuden henkilötkin vannovat kasvoharjojen nimeen.

Listasimme syyt, miksi sinunkin kannattaisi käyttää kasvoharjaa – ja miksi toisten kannattaa jättää se välistä.

Hyödyt – miksi kasvoharja voi olla paras asia, mitä ihollesi on tapahtunut

Yksi huomattavimpia kasvoharjan hyötyjä on sen ihon pintaa ja tuntumaa parantava vaikutus. Kasvoharja kuorii ja kirkastaa ihoasi poistamalla kuolleet ihosolut nopeammin ja tehokkaammin, kuin tavallinen kuorintavoide.
Kasvoharjan hierova vaikutus parantaa ihosi pintaverenkiertoa, joka nopeuttaa solujen uusiutumista ja saa ihosi näyttämään kiinteämmältä ja nuoremmalta. Kasvoharjan säännöllinen käyttö, 2-3 kertaa viikossa auttaa myös häivyttämään finnien ja epäpuhtauksien jättämiä jälkiä tehden ihostasi kirkkaamman ja puhtaamman kaikin tavoin.

 

Haitat – milloin kasvoharjan käyttöä tulisi harkita kahteen kertaan

Kasvoharjan käyttäminen liian usein ja liian voimakkaasti voi aiheuttaa ihon kuivumista, sillä se häiritsee ihon luonnollisen rasvakerroksen muodostumista ja edesauttaa kosteuden haihtumista iholta. Liiallinen kuoriminen myös ohentaa ihoa, joka voi johtaa ihon ennenaikaisiin ikääntymisen merkkeihin ja ihoärsytykseen. Kasvoharjan käyttö liian usein ja herkän ihon altistaminen ärsytykselle toistamiseenvoi myös johtaa ihon jatkuvaan tulehdustilaan, joka ei välttämättä edes näy ulospäin.

Etenkin käyttäessä kasvoharjaa ensimmäisiä kertoja on tavallista, että iho ”puhdistaa” itsensä, joka voi aiheuttaa lukuisia finnejä. Ne katoavat kuitenkin kasvoharjan käyttöä jatkaessa, mutta on toki mahdollista, että hyvin herkkä iho ärsyyntyy ja tulehtuu kasvoharjan käytöstä.
Kasvoharjan käyttö liian usein voi vaikuttaa ihosi melaniinin tuotantoon, joka puolestaan voi johtaa ihon värivirheisiin. Jos ihosi ärtyy kasvoharjan käytöstä, voi sen aiheuttamat epäpuhtaudet ja niistä jäävät jäljet pikemminkin korostua kuin hälvetä.

 

Lähteet: Marie Claire, Healthy Dietbase