Kangasnaamiot ovat alkaneet ilmestyä varovasti markkinoille Suomessakin ja siitä kaiken kansan tietoon, mutta monia vielä ehkä kummastuttavat nämä hoitonesteessä uivat kasvojen muotoiset kangaspalat.

Kangasnaamiobuumi täällä on takuulla lähtöisin länsimaissa kasvavasta kiinnostuksesta korealaiseen kosmetiikkaan, jossa kangasnaamiot ovat olennainen osa ihonhoitorutiineja.
Tässäpä siis opas parhaisiin korealaisiin kangasnaamioihin, joilla aloittelijakin pääsee alkuun ja miksei kokeneempikin kangasnaamioiden ystävä voisi löytää uusia tuttavuuksia!

Mitä kangasnaamiot ovat ja miten ne eroavat tavallisista kasvonaamioista?

Kangasnaamio, englanniksi ”sheet mask”, on yleensä yksittäispakattu kertakäyttöinen kasvonaamio, joka on nimensä mukaan kasvojen muotoinen ohut kangas, joka on upotettu hoitonesteen tai seerumin kaltaiseen nesteeseen. Kangasnaamioita on markkinoilla pilvin pimein, ja jokaisen ihon tarpeisiin löytyy jotakin. Kosteuttavat naamiot ovat ehdoton kangasnaamiosuosikki, ja naamioita löytyy myös kirkastamaan, puhdistamaan, ehkäisemään ikääntymistä, rauhoittamaan ihoasi ja moniin muihin tarkoituksiin.

Miten kangasnaamioita käytetään?

Kasvonaamioita suositellaan käytettäväksi ainakin kerran viikossa tai useammin ihon tarpeiden mukaan. Koreassa ei ole mitenkään erikoista, että kasvonaamioita saatetaan käyttää jopa jokainen päivä. Optimaalisin hetki kangasnaamion käytölle on iltaisin, sillä ihosi palautuu ja korjaa itseään nukkuessasi, jolloin ennen nukkumaan menoa käytetty kasvonaamio pääsee vaikuttamaan vielä yönkin aikana. Kevyempi ja nopeasti imeytyvä kangasnaamio sopii myös loistavasti ihon preppaukseen meikkiä varten, jos haluat että ihosi on kuulas ja kosteutettu esimerkiksi juhlatilaisuutta varten.

Itse käyttö on yksinkertaista: sinun tarvitsee vain asetella maski kasvoillesi, ja antaa sen vaikuttaa 10-30 minuuttia naamiosta riippuen. Ne ovat siis kuin mikä tahansa kasvonaamio, mutta vaikutusajan päätyttyä otat vain naamion pois, ja voit taputella loput naamiosta kasvoillesi. Naamiota ei siis tarvitse pestä pois kasvoilta, joten vaikuttavat ainesosat luovat pidempikestoisen efektin. Kangasnaamioita voisi siis kuvailla tehokasvohoidoksi, jonka jälkeen ihosi näyttää elinvoimaiselta ja hehkuvalta!

Kangasnaamiot ovat myös siitä loistavia, että ne ovat edullisia ja voit kokeilla useita erilaisia löytääksesi itsellesi sopivat naamiot, eikä sinulta mene kokonaista naamiopurnukkaa hukkaan, kuten tavallisten kasvonaamioiden kanssa voi käydä, jos se ei sovikaan sinulle.

 

10 korealaista kangasnaamiovinkkiä

Seuraavat naamiot voit tilata Suomesta:

 

benton kangasnaamiot

Etanan limaa sisältävät tuotteet ovat kovassa suosiossa etenkin korealaisessa kosmetiikassa, joka voi ehkä jonkun korvaan kuulostaa hieman iljettävältä, mutta kyseisellä ainesosalla on hyviä vaikutuksia monenlaisiin iho-ongelmiin. Bentonin Snail Bee High Content Mask Pack sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti epäpuhtaalle ja herkälle iholle, sillä se ei sisällä laisinkaan alkoholia. Naamio rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa, sekä tasoittaa ihon sävyä ja vähentää ryppyjä. Whitening-ominaisuutta ei korealaisissa tuotteissa kannata säikähtää, koska yleensä sillä tarkoitetaan ihoa kirkastavaa ja ihon sävyä tasoittavaa vaikutusta.

Benton: Snail Bee High Content Mask Pack, 2,90€ Bearel

 

holika holika kangasnaamiot

Holika Holikan Pure Essence Mask Sheet on sarja edullisia ja hinta-laatusuhteeltaan mainioita kangasnaamioita. Nämä maskit sopivatkin siitä syystä hyvin esimerkiksi niille, jotka ovat vasta tutustumassa kangasnaamioiden ihmeelliseen maailmaan. Holika Holikan avokado-naamio on ravitseva ja ihoa rauhoittava naamio, joka vähentää punaisuutta ja suojaa ihoa säältä kuin säältä.

Holika Holika Pure Essence Mask Sheet – Avocado, 1,99€, Bearel

 

mizon kangasnaamio

Mizon Enjoy Vital-Up Time – Lift Up Mask on omiaan ikääntyvälle, kiinteytystä kaipaavalle iholle. Naamio sisältää kollageenia, joka lisää ihosi kimmoisuutta ja saa ihosi näyttämään nuorekkaammalta samalla kosteuttaen sitä.

Mizon Enjoy Vital-Up Time – Lift Up Mask, 2,50€, Bearel

 

missha herb in nude kangasnaamiot

Misshan Herb In Nude Sheet Mask – Moisturizing Care sisältää ruusu-uutetta, joka on viimeaikoina noussut jälleen yhdeksi must-ainesosaksi ihonhoidossa sen kosteuttavien ja rauhoittavien ominaisuuksien ansioista. Tämä Misshan kangasnaamio lupaa kosteuttaa ihoasi ja tehdä siitä säteilevän. Naamio on myös ekstraohut ja se on valmistettu selluloosasta, joten se mukautuu kasvoille helposti ja tuntuu käyttäessä kevyeltä!

Missha Herb In Nude Sheet Mask – Rose, 1,90€, Bearel

 

Seuraavat naamiot voit tilata ulkomailta:

Hieman erilaisia naamioita ovat Dr. Jart+:in Rubber Mask-sarjan naamiot, joten jos kaipaat jotain uutta normaalien kangasnaamioiden sijaan, tässä voisi olla vaihtoehto! Dr.Jart+ Rubber Mask jäljittelee korealaisia kuminaamioita, joita tehdään hoitolahoitoina. Maskin idea on siis sama kuin varsinaisen hoidon, mutta se tuo hoidon kotisi mukavuuteen ”kangasnaamion” muodossa. Naamiossa on kaksi osaa, ensin kasvoille levitettävä Moist Intense Ampoule Pack, sekä itse kaksiosainen kuminaamio. Ainesosat vaikuttavat kuminaamion alla eivätkä pääse haihtumaan pois naamion vaikuttaessa, joten tehokas kosteutus on taattu.

Dr.Jart+ Rubber Mask Moist Lover, noin 9,80€, Jolse

 

etude house kangasnaamio

Etude Housen 0.2 Therapy Air Mask on myös erittäin ohut naamio paremman istuvuuden ja käyttökokemuksen takaamiseksi. Sarjassa on useita erilaisia kangasnaamoita, joissa on vaihtelevasti erilaisia hoitonestetyyppejä: kevyt vesimäinen, ampulli sekä emulsio ihon eri tarpeisiin. Teepuunaamio on koostumukseltaan kevyt ja vesimäinen, joten se imeytyy nopeasti raikastaen ihoa tehokkaasti. Teepuu sopii rauhoittamaan ja kosteuttamaan esimerkiksi epäpuhdasta ihoa.

Etude House 0.2 Therapy Air Mask: Tea Tree, noin 1,20€, Etude House

 

innisfree kangasnaamio

Innisfreen Second Skin Mask ei ole aivan tavallinen kangasnaamio. Se on valmistettu bio-selluloosasta, ja tuntuma on lähempänä geelimäistä kalvoa kuin kangasnaamiota. Naamio on äärimmäisen ohut, ja kasvoilla ollessaan se todellakin tuntuu kuin toiselta iholta. Naamio viilentää ihoasi 5 astetta, joten sillä on raikastava vaikutus. Brightening-naamio lisäksi kirkastaa ja kosteuttaa elotonta ihoa. Innisfreen muutkin naamiot ovat kokeilemisen arvoisia, esimerkiksi It’s Real Squeeze-sarjassa on edullisempia ”tavallisia” kangasnaamiota, jos kaipaat edullisempia vaihtoehtoja merkiltä.

Innisfree Second Skin Mask Brightening, noin 4,75€, Ebay

 

CNP Laboratory on ihotautilääkärien johtama merkki, ja heidän naamioistaan löytyykin apua monenlaisiin iho-ongelmiin.
Propolis, eli mehiläisen kittivaha on tunnettu ihonhoidossa sen ihoa korjaavista ja antiseptisistä ominaisuuksista, ja naamio lupaakin superkosteutettua nuorekkaamman ja elinvoimaisen näköistä ihoa. Tässä kangasnaamiossa on myös kaksi vaihetta, ensin kasvoille lisättävä ampulli, sekä kangasnaamio tehon maksimoimiseksi.

CNP Laboratory Propolis Energy Ampule Mask, 5 kpl noin 18€, Ebay

Eräitä suosituimpia naamioita Koreassa ovat Medihealin ja Leadersin kangasnaamiot. Merkit ovat ehkä hieman tuntemattomampia länsimaissa, mutta niiden suosio ei pohjaudu tyhjään ja ne ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

leaders aquaringer skin clinic kangasnaamio

Leaders Aquaringer Skin Clinic Sheet Mask on ehdoton ykkönen, jos ihosi on kuiva ja janoaa kosteutusta. Kyseinen kangasnaamio on superkosteuttava, palauttaa ihon elastisuuden ja kosteustasapainon, sekä jättää ihon kuulaaksi ja pehmeäksi. Naamio on tehty yhteistyönä ihotautilääkärien kanssa, ja Korean elintarvike- ja lääkevirasto on myös tunnustanut naamion ryppyjä sileyttävän vaikutuksen. Aquaringer Skin Clinic Mask on siis kuivan ja elottoman ihon pelastus!

Leaders Aquaringer Skin Clinic Mask, 10 kpl noin 15,30€, Ebay

 

mediheal kangasnaamiot

Jos kaipaat täsmähoitoa kangasnaamioiden muodossa, Medihealin naamiot ovat oikea apu! Täsmähoitoa löytyy moneen tarkoitukseen silmänalusista ja naururypyistä kaksoisleukaan. Medihealin V.T.R. V-Line Mask on ihoa kiinteyttävä naamio, jota kuvaillaan välittömäksi kasvojenkohotukseksi, jonka avulla voit saada kauniimman ja kiinteämmän leukalinjan. Tämän lisäksi kyseinen naamio kosteuttaa ja kirkastaa ihoasi.

Mediheal V.T.R. V-Line Stretching Mask, 4 kpl noin 8,80€, Ebay

 

Ekstravinkki!

silikoninaamio

Pidätkö kangasnaamioista muuten, mutta ne eivät tunnu pysyvän kasvoillasi?
Extravinkkinä kangasnaamioiden käyttöön: silikoninaamio maskin pitämiseen paikoillaan! Tämä apuväline voi olla hyödyllinen, jos käytät naamioita paljon, muttet malta maata paikoillasi jokaisen kerran sellaista käyttäessäsi. Kyseessä on siis kangasnaamion näköinen, silikonista valmistettu ”naamiosuoja”, jossa on korvalenkit sen paikoilla pitämiseen. Asetat siis vain tämän silikoninaamion kangasnaamion päälle käytön ajaksi, ja maskin pitäisi pysyä paikoillaan!

Daiso Reusable Silicon Mask Cover, noin 4,80€, Ebay