Oletko ajatellut, että kehossasi on ihoalue jota harvemmin kuoritaan tai syväpuhdistetaan, mutta jonne laitetaan päivittäin ihohuokosia tukkivia aineita? Ja että alue itsessään kuhisee bakteereita? Mieti miltä kasvojesi ihohuokoset näyttäisivät, jos et koskaan kuorisi ihoa tai käyttäisi puhdistavia naamioita!

Miksi tarvitset kainaloiden detoxia?

Detox puhdistaa kainaloiden hikirauhasista ja iholta niille jämähtäneen lian. Tämän jälkeen deodoranttisi vaikuttaa paremmin, kun se pääsee toimimaan puhtaalla iholla. Voi olla, että havaitset myös hikoilevasi vähemmän. Jotkut ovat pystyneet detoxin jälkeen vaihtamaan luonnollisiin deodorantteihin, mitkä eivät ennen ole heillä vaikuttaneet tai ovat aiheuttaneet ärsytystä kainaloissa.

Kuinka tehdä kainaloiden detox?

Tarvitset:

1 tl bentoniittisavea (löytyy mm. Ruohonjuuresta)

1 tl omenaviinietikkaa

1-2 tl vettä (lisätään kunnes seoksen koostumus on sopiva)

Bentoniittisavi tekee ihmeitä ihollasi kuivuen kuin savinaamio ja puhdistaen ihon niin pinnalta kuin syvemmältäkin rauhasista. Omenaviinietikka on tehokas detox-aine, joka auttaa myös puhdistamaan ihon.

Toimi näin:

  1. Sekoita ainekset yhteen ei-metallisessa kulhossa kunnes seos on tasaista.
  2. Levitä seos kainaloiden iholle sormin tai liinalla. Laita seosta tasainen kerros, kuten laittaisit kasvonaamiota. Anna seoksen vaikuttaa 5-20 minuuttia. Ensimmäisellä kerralla aloita viidestä minuutista ja pidennä kestoa seuraavilla kerroilla sietokykysi mukaan. Saatat tuntea kainaloissasi lämmittävää tunnetta ja kihelmöintiä, mutta jos se tuntuu pahalta niin poista seos heti.
  3. Lämmittävän tunteen ja kihelmöinnin lisäksi kainaloiden alue saattaa alkaa punoittaa, mikä on normaalia.
  4. Poista seos vaikutusajan jälkeen puhdistusliinalla tai suihkussa lämpimällä vedellä.
  5. Toista detox muutaman päivän välein kunnes tunnet deodoranttisi alkavan vaikuttaa paremmin.

Teksti: wisemindhealthybody

Kuva: Taaz