Saksikäsi Edwardista Beetlejuiceen, Tim Burtonin elokuvat ovat täydellistä Halloween inspiraatiota. Elokuvat ovat oudon sympaattisia, taianomaisia ja erikoisia. Henkilöt ovat herttaisia ja väärinymmärryttyjä hylkiöitä, joissa on ripaus goottisia piirteitä ja liiolteltuja kasvonpiirteitä.

Jos sivellin pysyy kädessä niin ehkä alla olevista ikonisista Burton-hahmoista  löytyy halloween lookkisi?

Jack Skellington – Painajainen ennen joulua

Painajainen ennen joulua on vuonna 1993 julkaistu animoitu musikaalielokuva. Juonessa pääosassa on Halloween-kaupunki, unimaailma, jota asuttavat epämuodostuneet hirviöt, kummitukset, ghoulit, maahiset,vampyyrit, ihmissudet ja noidat. ”Kurpitsakuningas” Jack Skellington on joka vuosi johtanut Halloween-kaupungin asukkaat viettämään hirmuista halloweenia, mutta nyt hän on kyllästynyt rutiineihin. Jack löytää portaalin joulumaailmaan ja vaikuttuu siitä. Jack esittelee löytönsä sekä ymmärryksensä juhlasta Halloweenin asukkaille. Kaupungin asukkaat eivät kuitenkaan oikein käsitä Jackin ajatuksia, vaan luulevat jouluperinteiden olevan perimmältään samankaltaisia kuin halloweeninkin. Jack päättää vastahakoisesti antaa asukkaiden pitää omat käsityksensä. Sitten hän julistaa, että he aikovat omia joulun itselleen.

Sally – Painajainen ennen joulua

Sally on Jackin tekemä räsynukke. Sally alkaa tuntea romanttista vetoa Jackiin. Ollessaan yksin Sally saa enteen, jonka mukaan Jackin joulu päättyy katastrofiin 

 

Saksikäsi Edward

90-luvun THE Johnny Depp elokuva. Sympaattinen ja sosiaalisesti kömpelö Edward sulatti sydämiä!

 

Sweeney Todd

Laulava Johnny Depp! Johnny Depp on yksi Tim Burtonin suosikeista ja yhteistyö on tuottanut paljon ikonisia leffoja!

 

Herttakuningatar – Liisa Ihmemaassa

Huikaiseva mielikuvitustarina, joka on varmasti monen lapsen lempisatu. Ihmemaassa pelikorttisotilaiden armeijaa komentava Herttakuningatar haastaa Liisan krokettipeliin.  

 

Hatuntekijä Liisa Ihmemaassa

Hatuntekijä tai hattumaakari on värikäs hahmo, joka pitää suurista silinterihatuista, suurista ruseteista ja ryystää teetä. Hatuntekijän esikuvana uskotaan olleen Theophilus Carter, joka keksi herätyskellosängyn. Sänky heitti nukkujan vuoteesta haluttuun aikaan. Myöhemmin hän omisti huonekalukaupan, ja hänet tunnettiin lempinimellä ”Mad Hatter”, koska hän seisoskeli puotinsa ovella silinterihattu päässään. 

 

Emily – Corpse Bride

Emily on elävä ruumis. Hän on nuoren Victor Van Dortin morsian ja Lord Barkis Bitterin ex-morsian.

 

Beetlejuice

Kulttielokuvan kulttihahmo. Monen tietovisan suosikkikysymys onkin: kuka näytteli herra Beetlejuicea?

Lydia Deetz – Beetlejuice

Synkähkö teinikummajainen. Ei hätkähdä oudoista tyypeistä koska on itsekin outo. Näkee aaveita ja ystävystyy heidän kanssa.

 

Miss Argentina – Beetlejuice

Miss Argentiina työskentelee Neitherworldin respamimminä. Harmittelee tekojaan ja toteaakin If I knew then, what I know now, I wouldn’t have had my ‘little accident’”Itsemurhan tekevät joutuvat työskentelemään Neithrworldin byrokraatteina.

 

Marsilainen mimmi – Mars hyökkää!

Maapallon valtaa hurjat marsilaiset, joilla on voittamattomat aseet ja julma huumorintaju.

 

Kissanainen – Batman Paluu

Korruptoitunut bisnesmies ja groteski pingviini tekevät pahojaan. Batman yrittää pelastaa päivän. Kissanaisella on ihan oma agendansa.

 

Miss Peregrine – Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

Eriskummallisilla lapsilla on eriskummallisia voimia. Neiti Alma LeFay Peregrine pyörittää lastenkotia, hän on tiukka mutta välittävä. Neiti Peregrine pystyy muuttumaan muuttohaukaksi ja muokkaamaan aikaa!

-Anna