”Ostin uuden kosteusvoiteen, joka lupasi parantaa ihoni kuntoa ja auttaa ihoa säilymään nuorekkaana, hehkuvana ja upeana. Parin ensimmäisen viikon jälkeen huomaan, että ihoni on huomattavasti paremmassa kunnossa. Kuukausi aloittamisesta, ja harkitsen jo päivittäisestä meikistä luopumista. Kuluu toinen kuukausi ja yhtäkkiä voide ei tunnukaan enää vaikuttavan. Ihon kunto alkaa heiketä ja iho-ongelmat palaavat. Kiirehdin kauppaan ostamaan uuden voiteen, jolla iho näyttää taas parin viikon jälkeen paremmalta. Kuukautta myöhemmin olen jälleen lähtöpisteessä. Mitä ihmettä tapahtuu?”

Kuulostaako tutulta? Juuri kun ajattelit löytäneesi luottotuotteen, joka vastaa täydellisesti ihosi tarpeisiin, se lakkaa yhtäkkiä toimimasta ja ongelmat palaavat. Saatat ehkä ajatella, että voide on mennyt vanhaksi, mutta voiko se olla mahdollista, kun purkin kyljessä lukee, että voiteen pitäisi säilyä jopa 12 kuukautta avattuna?

Miksei kasvovoiteeni enää toimi?

Älä vielä heitä kasvovoiteitasi pois, sillä todennäköisesti ne ovat yhä käyttökelpoisia. Selitys tehon laskuun on yksinkertaisempi kuin luuletkaan; ihosi vain kaipaa vaihtelua. Kun käytät tarpeeksi kauan tiettyä tuotetta, iho ikään kuin tottuu siihen niin hyvin, ettei tuotteen vaikutus enää tehoa. Yhden tuotteen sijaan kannattaa siis ihonhoitorutiiniin valita kaksi tuotetta, jotka vaikuttavat iholla hieman eri tavoin. Vuorottelemalla näiden kahden tuotteen välillä säännöllisesti, voi iho tutkitusti paremmin. Tätä ihonhoitorutiinia voitaisiin kutsua ihon omaksi intervallitreeniksi, sillä se on saanut inspiraation kuntosalilta tutusta HIIT-treenistä, jossa treenin tehoa vaihdellaan parempien tulosten saavuttamiseksi.

HIIT-treeni ilman hikoilua ja rehkimistä?

Ihon HIIT-treenissä ajatus on aloittaa ihonhoitorutiini käyttämällä tuotteita, jotka valmistelevat ihoa rutiinin toista osaa varten. HIIT sopii erityisesti ikääntyvälle iholle juonteiden ja ryppyjen vähentämiseen ja ennaltaehkäisyyn. Ihonhoitorutiinin voi ajoittaa esimerkiksi kahden viikon jaksoiksi, jolloin ensimmäiset kaksi viikkoa käytetään ihoa kosteuttavia tuotteita, jotka sisältävät esimerkiksi ihoa kosteuttavaa glyseriiniä ja hyaluronihappoa sekä ihoa kuorivia ja uudistavia ainesosia, kuten AHA-happoa. Kahden viikon jälkeen vaihdetaan hoitaviin tuotteisiin, jotka sisältävät esimerkiksi ihon pintakerrosta vahvistavia ainesosia, kuten sheavoita ja vitamiineja sekä antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa ympäristön haitallisilta vapailta radikaaleilta. Vapaat radikaalit aiheuttavat ihon ennenaikaista vanhenemista, joten niitä vastaan taistelu on ehdottoman tärkeää ihonhoidossa, jotta iho säilyy heleänä ja nuorekkaana mahdollisimman pitkään.

Miten löydän sopivat tuotteet iholleni?

Onko ihollasi selviä ikääntymisen merkkejä, mutta mikään tuote ei tunnu auttavan? Ratkaisu voi löytyä kaksivaiheisesta ihonhoitorutiinista. Apua sopivien tuotteiden valintaan saat koulutetulta
estenomilta, joka tuntee kosmetiikkatuotteiden vaikuttavat ainesosat ja osaa niiden perusteella valita
tarpeitasi vastaavat tuotteet, joilla ihosi säilyy nuorekkaana ja elinvoimaisena.