Lämmin vesihöyry tuntuu ihanan rentouttavalta kasvoilla ja monet vannovat höyryn nimeen ihohuokostensa puhdistamiseksi. Kuumuus kuitenkin saa ihon punoittamaan ja lämpö myös haihduttaa kosteutta iholta. Kasvojen höyryttämisestä on monia uskomuksia, mutta mitkä niistä ovat totta?

Höyrytyksen hyödyt:

Höyrytys tekee hyvää aknesta tai sitkeistä mustapäistä kärsivälle iholle. Vesihöyry löysyttää ihohuokosiin jumittunutta likaa ja mustapäitä, jolloin ne irtoavat helpommin iholta. Lämpö saa aikaan hikoilua, mikä myös vie epäpuhtauksia pois iholta. Kosteusvoiteet ja niiden hoitavat ainesosat imeytyvät paremmin puhtaisiin huokosiin.

Höyrytyksen haitat:

Höyrytys ei kuitenkaan sovi kaikkien iholle. Lämpö aiheuttaa ihon pintaverisuonten laajenemista, mikä aihettaa punastumista, tulehdusriskin pahenemista ja joidenkin ihosairauksien, kuten ruusufinnin pahenemista. Kuuma vesihöyry vie iholta myös pois kosteutta.

Yhteenveto:

Kasvojen höyrytystä ei suositella ruusufinniä sairastaville verisuonten laajenemisen vuoksi, eikä kuivaihoisille tai ihottumasta kärsiville. Jos ihosi ei kuitenkaan ole herkkä, voit kokeilla höyryttämistä. Testaa höyryttämistä maksimissaan 10-15 minuuttia kerrallaan ja puhdista iho heti sen jälkeen hellällä puhdistusaineella.

Vaihtoehtona höyrytykselle voit käyttää savinaamiota.

Lähde: Marie Claire