Hyaluronihappo on kuin iso lasi vettä iholle. Hyaluronihappo kasvoilla käytettynä sekä kosteuttaa ja silottaa ihoa, mutta saa ihon myös säteilemään. Hyaluronihappo sopii monille erilaisille ihotyypeille ja erilaisista iho-ongelmista kärsiville henkilöille. Sen onnistuneen käytön salaisuus on tavallisesti hyaluronihappo seerumin yhdistäminen öljyn tai voiteen kanssa. Hyaluronihappo on erityisesti talvella yksi käytetyimmistä ihonhoitotuotteista, joka saa ihon tuntumaan ihanan kosteutetulta ja hyvinvoivalta!

Mikä ihmeen hyaluronihappo?

Vaikka sana ”happo” voi kuulostaa erikoiselta ratkaisulta kuivasta ihosta kärsiville, on hyaluronihappo todellinen talven kuivan ihon pelastaja. Hyaluronihappo ei polttele, eikä kuori ihoa, vaan sitä itseasiassa löytyy luonnollisestikin elimistöstämme. Silmät, nivelet ja tietenkin iho sisältävät luonnostaan hyaluronihappoa.

Ihossa hyaluronihapon tuotanto tapahtuu samojen solujen toimesta, jotka myös tuottavat kollageenia. Hyaluronihappo toimii kuin ihon omana sienenä, joka imee itseensä mahdollisimman ahkerasti kosteutta. Ihon kosteana säilyminen on siis pääasiassa juuri hyaluronihapon ansiota.

 Kuinka hyaluronihappo toimii?

Koska hyaluronihappo tuote on tavallisesti seerumi, tekee sen koostumus siitä hyvin nopeasti imeytyvän. Hyaluronihappo seerumiin on usein yhdistetty myös muita kosteutta sitovia aineita sekä vettä. Veden ja muiden juoksevien, kosteutta sitovien, aineiden yhdistäminen hyaluronihappoon on seerumin tärkein ominaisuus, joka varmistaa, että iho todella muuttuu kosteammaksi.

Jotta hyaluronihappo ja sen kosteuttava vaikutus olisi pitempiaikainen, on erittäin suositeltavaa yhdistää seerumi kauemmin imeytyvän voiteen tai vaikkapa öljyn kanssa. Esimerkiksi kasvojenhoitotuotteista kasvovoiteet ns. lukitsevat hyaluronihapon sitoman kosteuden sisään ja iho tuntuu kosteutetulta kauemmin. Joskus etenkin kasvovoiteet voivat kuitenkin sisältää jo valmiiksi hyaluronihappoa, ja muita kosteutta sitovia osasia, eikä tuotteita tarvitse käyttää erikseen.

Hyaluronihappo sopii sinulle, jos…

1. Kärsit kuivasta ihosta
Hyaluronihappo on täydellinen kuivasta ihosta kärsiville, ja siksi suomalaisten suosikki erityisesti talviaikaan. Kosteuttavia ainesosia ja vettä sisältävä hyaluronihappo seerumi on kuivan talvi-ihon pelastus, jonka jälkeen iholle kannattaa levittää vielä kasvovoide seerumin vaikutusajan maksimoimiseksi.

2. Haluat eroon rypyistä
Koska hyaluronihappo imee puoleensa kaiken mahdollisen ilmassa olevan kosteuden, on luonnollista, että tämä näkyy myös ihon tasaisuudessa. Kun hyaluronihappo imee kosteutta, ihosolutkin muuttuvat täyteläisimmiksi ja pienet rypyt sekä juonteet muuttuvat tasaisemmaksi.

3. Väsynyt iho on ongelmasi
Kukapa meistä ei olisi joskus kärsinyt väsyneestä ihosta? Hyaluronihapon ihoa kosteuttava vaikutus yltää myös väsyneen ihon hoitoon saakka. Hyaluronihappo tekee ihosta säteilevämmän ja hyvinvoivan, minkä jälkeen väsynyt iho on historiaa.

4. Ihosi on rasvainen ja kiiltää
Anteeksi mitä? Siis hyaluronihappohan on täydellinen kuivalle iholle, kuinka se voi siis auttaa myös rasvaisesta ihosta kärsivää? Moni ei tiedä, että myös rasvainen ja kiiltävä iho tarvitsee kosteutusta, ja ihon ”kuivattaminen” päinvastoin voi vain pahentaa ongelmaa. Hyaluronihappo on tällaisen ongelmaihon kosteuttamiseen paras vaihtoehto, sillä se ei tuki muutenkin rasvaisen ihon helposti tukkeutuvia ihohuokosia. Lue myös rikin käytöstä rasvoittuvan ihon ihonhoidossa!

5. Kuivat huulet ärsyttävät
Jos talvi tuo tullessaan kuivan ihon, kuivattaa se vielä varmemmin herkästi kylmyydelle altistuvia huulia. Hyaluronihappo tuotteita löytyy myös kuiville huulille, ja tuotteet ovat erinomainen vaihtoehto kosteuttajaksi esimerkiksi huulipunan alle.

6. Tahdot ihanan tuntuisen kasvovoiteen
Hyaluronihappo tuotteita on nykyisin olemassa todella runsaasti, ja ainesosa löytyy myös monista kasvovoiteista. Hyaluronihappoa sisältävät kasvovoiteet ovat tavallisesti kosteuttavien ominaisuuksiensa lisäksi myös koostumukseltaan enemmän kuin ihanan tuntuisia. Kasvovoiteen pehmeä koostumus ja hyaluronihapon kosteuttava efekti yhdessä luovat iholle hellivän tunteen, joka on täydellinen tapa hemmotella itseään raskaan päivän jälkeen.

 

Lue myös, miten voit hyödyntää vitamiineja ihonhoidossa.