Hiusten kasvatus voi tuntua ikuisuusprojektilta, ja valitettavasti ei ole olemassa maagista keinoa saada hiuksiasi kasvamaan pitkiksi sormien napsautuksella, ellet sitten halua turvautua hiustenpidennyksiin.
Marie Claire listasi vinkit, joilla voit kuitenkin nopeuttaa kasvatusprojektiasi ja saada hiuksistasi terveen ja vahvan näköiset.

1. Päähieronta

Voit ehkäpä kysyä kumppaniasi tai ystääväsi antamaan päähieronnan, tai tehdä sen itse itsellesi. Hierominen auttaa tehostamaan päänahkasi verenkiertoa, joka puolestaan nopeuttaa ravinteiden imeytymistä hiuspohjaasi nopeammin. Päähieronta on helppo toteuttaa myös suihkussa pestessä hiuksia!

2. Vitamiinit

Varmista, että saat tarpeeksi vitamiineja! Erityisesti vitamiinilisät, jotka sisältävät antioksidantteja ja B-vitamiinia auttavat vahvistamaan hiuksiasi, jos otat niitä päivittäin.
Hiustenkasvun edistämiseen on saatavilla myös erilaisia ravintolisiä, jotka sisältävät ainesosia kuten biotiini, joka on hyväksi niin hiuksillesi kuin kynsillesikin.

3. Tasoita latvat

Jos kasvatat hiuksiasi, mielesi tekee ehkä vältellä kampaajantuolia hinnalla millä hyvänsä. On kuitenkin hyvä muistaa, että terve hius kasvaa paremmin ja näyttää paremmalta, joten latvat kannattaa tasoittaa säännöllisin väliajoin. Jos annat hiustesi kasvaa vältellen hiustenleikkuuta, kaksihaaraiset voivat jatkaa haaroittumista ylemmäs ja ylemmäs hiuksissasi, jolloin hiuksesi vahingoittuvat ja katkeilevat helpommin.

4. Vältä lämpöä

Lämpö vahingoittaa ja haurastuttaa hiuksiasi. Jos sinun on välttämätöntä käyttää hiustenkuivaajaa, kiharrinta tai suoristusrautaa, käytä aina lämpösuojan antavaa tuotetta välttääksesi hiustesi vahingoittumisen!

5. Hoitoaine

Siinä missä shampoo puhdistaa hiuksesi ja poistaa lian ja rasvaisuuden, hoitoaine palauttaa kiillon ja pehmeyden hiuksiisi. Pelkkä shampoo voi viedä myös hyvät luonnolliset öljyt ja ravinteet mukanaan ja kuivattaa hiuksesi, joten on tärkeää muistaa käyttää hoitoainetta shampoo-pesun jälkeen! Kuivashampoon käyttäminen silloin tällöin on myös oiva keino pidentää hiustesi pesuväliä.

6. Huuhtele kylmällä vedellä

Huuhtele hiuksiasi kylmällä vedellä hetken ajan suihkunn lopuksi. Kylmä vesi sulkee hiussuomut ja tekee hiuksistasi kiiltävämmät ja pehmeämmät. Se myös auttaa hiusta pitämään kosteuden sisällään, jotta se ei kuivu ja haurastu.
Vastaavasti, vältä pesemästä hiuksiasi tulikuumalla vedellä, sillä se voi kuivattaa ja heikentää hiuksiasi.

 

Lähde: Marie Claire