Smoothie bowl on kaikkien huulilla ja lautasella aamuisin. Kuvankauniit annokset valtaavat instatilit ja annos näyttää kadehdittavan kauniilta, nams. Smoothie bowl on kuin smoothie, mutta se nautitaan hieman paksumpana ja kulhosta. Annos koristellaan superfoodeilla, pähkinöillä ja marjoilla. Ravinnerikas aamiainen (tai välipala) on todella helppo valmistaa myös itse. Katarina Kirvesmäen respetillä valmistat oman pirtelökulhosi minuuteissa.

 

Marjaisa ja takuuvarma smoothie bowl

1 dl mustikoita

1 dl mansikoita

1 pakastettu banaani

1 dl heraproteiinia

1 rkl chiasiemeniä

nestettä, esimerkiksi vettä tai kauramaitoa

 

Kaada raaka-aineet blenderiin ja lisää nestettä sen mukaan, kuinka kiinteää smoothiesta haluat. Mikäli haluat siitä lusikoitavaa, lisää nestettä vain sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaiseksi massaksi. Mikäli haluat smoothiesta juotavaa, lisää nestettä reilummalla kädellä.

Kaada smoothie kulhoon ja koristele haluammallasi tavalla – rennon taiteellisesti tai hienon järjestelmällisesti. Lopputuloksena on takuuvarmasti herkullinen smoothie päivän herkutteluhetkiin!

Koristeluun voit käyttää muun muassa: tuoreita marjoja, pähkinöitä, siemeniä, goji-marjoja, mulpereita, raaka-suklaa nibsejä, kookoshiutaleita, mehiläisen raetta. Koristeluun voi oikeastaan käyttää mitä tahansa ja smoothien joukkoon voi aina lisätä haluamaansa superruokaa.

 

Resepti ja kuva: Foodin reseptivihko