Viimeisin silmänrajaustrendi on tehnyt tuloaan hitaasti ja varmasti muotilavoilta julkkisten luomille ja jokaisen Instagram-syötteelle. Piste-rajaukset alaluomilla eivät suinkaan ole uusi ilmiö, vaan jo esimerkiksi 60-luvun tyyli-ikoni Twiggy muistetaan alaluomille meikatuista pisteistä korostamassa alaripsiä. Erilaiset variaatiot piste-rajauksista ovat esiintyneet vuosien saatossa muotinäytösten lavoilla useaan otteeseen, mutta nyt yhtäaikaa minimalistinen ja näyttävä silmänrajaustrendi on ottanut tuulta alleen julkkisten ja kauneusbloggaajien ansiosta.

Allure haastatteli meikkitaiteilija Katie Jane Hughes’ia, Dominique D’Angeloa ja Greta Agazzia, jotka jakoivat parhaat vinkit lookin toteuttamiseen.

Meikkitaiteilijat suosittelevat käyttämään pisteiden tekoon ohuen meikkisudin varren päätä, sillä sen avulla on helppoa saada aikaan tasainen piste. Musta nestemäinen huulipuna, geelimäinen silmänrajausväri tai sekoitus mustaa luomiväriä ja meikinkiinnityssuihketta ovat hyviä vaihtoehtoja, joilla luoda kestävät pisterajaukset.

Pisteiden sijoittamisessa alaluomelle on hyvä käyttää pupilleja apuna, jotta ne saa suoraan. Pisteet voi sijoittaa esimerkiksi suoraan ripsirajan alle tai alemmas mahdollisten juonteiden alle, joita silmien alla voi olla. Pisteiden sijoittelulla ja väreillä voi leikkiä, ja niitä voi meikata rohkeasti mihin tahansa osaan kasvoista, esimerkiksi poskille.

Arkimeikkiä ajatellen muu meikki on hyvä pitää luonnollisena ja raikkaana, jotteivat pisteet tee meikistä liian teatraalista, ellei se ole mitä meikiltään hakee. Esimerkiksi matta iho ja luonnollisen tuuheat kulmat ovat hyvä pari pisterajausten kanssa.