Kesän suosituin hiusväri on blondi

Vaaleat raidat ovat hiusvärien klassikko, joka säilyttää suosionsa vuosikymmenestä toiseen. Kevään kynnyksellä aletaan kaipaamaan muutosta ja talven kauhtunut hiuslookki saa jäädä. Keväällä hiusten värimaailma vaalenee ja hiuksiin halutaan syvyyttä sekä valon ja varjojen leikkiä. Jotta hiuksesi ovat kesällä upean eläväiset, kannattaa hiusten vaalennusprosessi aloittaa ajoissa, jotta hiuksesi pysyvät hyvässä kunnossa. Luonnollinen lopputulos kun usein vaatii pari kolme värjäyskertaa. Alle on kerätty tulevan kesän suosittuja raidoitustekniikoita, joilla värjätään upeita vaaleita lopputuloksia.

Aurinkoblondi

Hiusten värjäyksessä jäljitellään auringon luonnollisesti vaalentamia hiuksia. Tässä hiusvärissä tyvi on tummempi ja latvoissa sävy vaihtelee vaalean ruskeasta kirkkaan vaaleaan. Vaaleat raidat kehystävät kasvoja ja väri pehmenee taakse.  Jotta lopputulos on luonnollinen, tekniikka vaatii kaksi värjäyskertaa, jotta hiuksiin saadaan raidoitettua syvyyttä.

Surffi-balayage

Vaikka et viettäisi koko kesää rantapummina, voit silti haluta hiuksiisi lookin, kuin olisit surffannut koko päivän. Tekniikka on balayagelle tyypillisesti vapaan käden tekniikka, joka antaa paljon mahdollisuuksia lähtötilanteen mukaan. Hiuksiin maalataan vapaalla kädellä vaaleita osioita, jotka vaalenevat latvaa kohden. Värjäys yksilöityy hiusten pohjavärin mukaan kaikille hieman erilaiseksi – ja se tekee lopputuloksesta luonnollisen surffilookin! Tekniikka sopii erityisesti värjäämättömälle hiukselle, johon kaivataan luonnollista eloa. Tekniikka ei jätä tyvikasvua, joten tämä on tekniikkasi, jos et halua käydä kampaajalla usein!

Tippaus

Äärimmäistä vaaleutta hiuksiisi saat  Tippaus-tekniikalla, jossa vaaleutta lisätään voimakkaasti latvoihin. Tekniikassa yhdistetään klassinen folioraidoitus balayageen, jolloin hiukset vaalenevat asteittain tyvestä alkaen ja ovat vaaleimmillaan latvoissa. Jos sinulla on jo hiuksissasi vaaleita raitoja, ja haluat välittömästi vaaleamman vaikutelman, kokeile latvojen vaalennusta.

Hiusten maalaaminen

Unohda klassiset raidoitustekniikat ja folioinnit, raidat voidaan myös maalata hiuksiin! Vapaalla kädellä raidat maalataan siveltimellä tai harjalla. Kampaaja maalaa raidat halutulla tavalla suunnitelman mukaisesti. Maalamiseen voi käyttää hiusvärisivellintä, maalaussivellintä (saatavilla eri kokoja) tai vaikka hammasharjaa. Tällä tekniikalla hiusta voidaan raidoittaa hienovaraisesta auringonsuutelemasta aina vahvoihin palkkeihin ja liukuväreihin. Kuulostaa helpolta, mutta tekniikka vaatii paljon kokemusta, jotta raidat asettuvat oikeisiin paikkoihin ja ovat kauniit tyvestä latvaan asti, joten ethän kokeile tätä kotona.

Freestyle & foliot

Hiusten värjäämisessä ei tarvitse käyttää vain yhtä tiettyä tekniikka, vaan kaikkia tekniikoita voidaan sekoittaa ja muunnella halutun lopputuloksen mukaan. Ei ole yhtä tapaa värjätä hiuksia, joka sopisi kaikille. Hiusten laatu, väri ja kasvojen muoto vaikuttavat valittuun värjäysmenetelmään ja raitojen asetteluun. Esimerkiksi hiusrajoille voidaan tehdä folioraidat, jotta hiukset näyttävät vaaleilta tyvestä lähtien, kun hiuksia pidetään kiinni. Mutta muu tukka voidaan värjätä vapaasti. Tällöin kampaajasi voi yhdistää eri tekniikoita sinulle sopivaksi yhdistelmäksi – freestyle!