Kun kyseessä on hiusten hoitaminen, voit pienillä arkisilla muutoksilla vaikuttaa hiustesi kuntoon huomattavasti. Jos hiuksesi ovat erittäin huonossa kunnossa, muutamalla vinkillä voit helpottaa hiusten hoitorutiineitasi ja vältää mahdolliset hiusvauriot. Älä koskaan harjaa hiusta väkisin. Hius kyllä antaa periksi, mutta ei enää palaudu sen jälkeen ennalleen. Käytä harjaamisessa apuna hiusöljyjä ja hoitosuihkeita, jos hiuksesi takkuuntuvat helposti. Jos kärsit kaksihaaraisista tai katkeilevista hiuksista, pyyhekuivaa hiuksesi aina puristellen hiuksia kohti latvaa, älä koskaan hankaa hiuksia pyyhkeen välissä!

Oletko ajatellut, mille koetukselle hiuksesi joutuvat yön aikana? Hiukset hankaavat pään ja tyynyn välissä sekä menevät solmuun unissa pyöriessä. Voit parantaa hiustesi kuntoa nukkuessasi kiinnittämällä huomiota 5 vinkkiin, jotka on helppo toteuttaa jo tänä iltana!

1.Käytä hiuksien yön yli naamiota

Lisää ylellinen Alterna Overnight Hair Rescue yön yli vaikuttava hiusnaamio kuiviin hiuksiin ennen nukkumaan menoa. Yön aikana voide korjaa vaurioituneita hiuksia, kosteuttaa ja siloittaa hiuksia. Aamulla pese hiukset normaalisti ja käytä hoitoainetta. Yön aikana tuotteen tehoaineet pääsevät imeytymään rauhassa hiuksiin ja aamuilla voit huomata ison eron hiustesi kunnossa!

2.Älä mene nukkumään märillä hiuksilla

Hiukset ovat herkimmillään, kun ne ovat märät. Märkä hius ei ole yhtä vahva ja hius venyy helpommin saaden hiukset voimaan huonommin. Jos tykkäät pestä hiuksesi iltaisin, muista aina pyyhekuivata hiukset huolella ja mieluiten antaa hiusten kuivua hetki ennen sänkyyn pujahtamista.

3.Käytä silkkistä tyynyliinaa

Silkki on materiaalina pehmeä ja hankaa hiuksia vähiten. Varsinkin, jos olet kova pyörimään unien aikana, vaihda tyynyliinasi silkkiseen ja huomaat eron!

4.Älä harjaa hiuksiasi liikaa

Vanha kansa kertoo edelleen hiustaruja muun muassa siitä, että hiuksia tulisi harjata 150 vetoa päivässä. Liika harjaaminen kiihdyttää hiuspohjan verenkiertoa, lisää hiusten rasvoittuvuutta ja aiheuttaa vahinkoa venyttämällä hiusta. Hiuksia kannattaa harjata vain sen verran, että saat takut pois. Käytä hiuksille pehmeää harjaa, joka on hellävarainen hiuksillesi. Kokeile hauskaa Kent Pebble leppäkerttuharjaa, joka vähentää harjatessa syntyviä hiusvaurioita!

5.Letitä hiukset yöksi

Pitkähiuksisille suositellaan hiusten letittämistä yön ajaksi, jolloin hiukset eivät pääse hankaamaan tyynyyn, kiertymään ja takkuuntumaan. Letitä hieman kosteat hiukset illalla, ja aamulla sinulla on kauniit laineet hiuksissasi.

 

A post shared by Lola Loo (@gonzogreen90) on

Jos kaipaat lisää vinkkejä hiusten kunnon parantamiseen, lue 8 muuta sääntöä, joita sinun kannattaa hiusten hoidossa noudattaa.