“Muutin Suomeen, kun olin 11-vuotias. Olen puoliksi brittiläinen ja vietin lapsuuteni Englannissa, jossa halloweeniin panostettiin aina täysillä. Olin siis tottunut siihen, että mitä yliampuvampi asu, sen parempi!

Yläasteella sain kutsun luokkakaverin halloween-juhliin, joiden teemana olivat merirosvot. Olin innoissani! Elämä Suomessa oli vielä jokseenkin uutta ja yritin löytää omaa paikkaani kaveriporukoista, jotka olivat muodostuneet jo ala-asteella. Tähän oli siis panostettava!

Laittauduin valmiiksi yhdessä britti-isäni kanssa, joka on myös tottunut pistämään paukkuja halloween-asuihin. Tavoite oli selkeä: minusta oli tultava hirmuinen merirosvo. Maalasimme hampaani keltaisiksi ja mustiksi, nenän oranssiksi ja posket pinkeiksi. Viimeistelin kasvoni pisamilla ja tummilla silmänympäryksillä. Päälle laitoin isän ylikokoisen paidan ja mustat saappaat. Viimeistelin asun pääni ympärille solmitulla huivilla, merirosvohatulla ja miekalla. Olin papukaijaa vaille täysi merirosvo!

Pääsin juhlapaikalle ja kohtasin vertahyytävän näyn. Kukaan vieraista ei ollut pukeutunut teeman mukaan! Muistatteko Mean Girls -elokuvan halloween-juhlat? Olin aivan kuin Lindsay Lohan, joka saapuu juhliin kammottavassa morsiusmeikissään, kun muilla oli päässään pelkkiä pupunkorvia. Voitte uskoa, että sain paljon kummastuneita katseita. Pahinta oli, että jouduin viettämään koko illan hölmössä merirosvomeikissäni. Ainoa mikä juhlissa edes muistutti halloweenista olivat koristeet.

Silloin opin, että maassa on mentävä maan tavalla. Nykyään pukeudun teemabileisiin paljon hillitymmin, ellen saa päinvastaisia ohjeita. Halloween-mokani tuntui järkyttävältä yläasteella, mutta nyt vain nauran sille. Harmi vain, että illasta ei jäänyt yhtään kuvamateriaalia.”

– Christine

Bette-Story on kerran kuussa ilmestyvä tarinasarja, joka nostaa valokeilaan teidät, ihanat betteläiset. Haluatko jakaa tarinasi muiden kanssa? Pidä blogiamme silmällä tai seuraa meitä somessa! Aihe ja osallistumisohjeet julkaistaan kerran kuukaudessa.