Helmikuun Bette Boxissa päästiin testailemaan Lumenen uutta Nordic Noir Deep Impact Mascaraa, joka on vakuuttanut tyylikkäällä pakkauksellaan, mustaakin mustemmalla värillä ja täydellisen paakkuuntumattomalla koostumuksella. Nordic Noir -sarja pitää sisällään premium-silmämeikkejä, joihin pääsemme tutustumaan Glitz & Glam -blogin Minnan kanssa, kun Minna näyttää, miten luomiväripaletin monet eri sävyt kannattaa kohdentaa luomelle täydellisen silmämeikin aikaansaamiseksi. Minna havainnoillistaa, miten suuren eron pienillä huomioilla saa aikaan. Minä löysin ainakin heti yhden vinkin omaan meikkiini! Minna on tuttu yhteistyöbloggaajamme jo pitkältä matkaa, ja olimme iloisia kuullessamme, että Minna on valittu Anna-lehden kauneusbloggaajaksi! Käykäähän kurkkaamassa uutta Glitz & Glam -blogia täällä. Nyt ääneen pääsee Minna. 🙂

”Moikka kaikki! Olen ensimmäistä kertaa vierailevana kynänä täällä Bette Boxin blogissa. Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet vähän kaikkialla. LivBox muutti ja muuttui Bette Boxiksi. Glitz & Glam muutti Anna-lehden sivustolle. Oletteko jo vierailleet uudessa osoitteessani täällä?Tällä kertaa teen erilaisen tutoriaalin teille, mutta sitä ennen katsotaan hieman tuotteita, joita tutoriaalissa käytän.

Meidän oma kotimainen Lumene on tehnyt huikean uudistuksen tuotteissaan. Käytän tutoriaalissa Lumenen uusia Nordic Noir -tuotteita.

Helmikuun Bette Boxista saimme Lumenen uutuusmaskaran Nordic Noir Deep Impact Mascaran.

Luomiväreinä käytössäni on harmaasävytteinen paletti, joka on Lumenen Nordic Noir sävyssä 1 Smokey. Hyvin viileitä sävyjä, joilla voidaan onnistua tai mennä pahasti metsään.

Minulla ei ole tapana tehdä postauksia oikein ja väärin tehdyistä meikkauksista. En halua aiheuttaa kenellekään mielipahaa tai saada ketään nauramaan kenenkään tyyleille tai tavoille. Nyt teen kuitenkin pienen poikkeuksen, kun Bette Boxilta pyydettiin tutoriaalia, jossa näyttäisin minkälainen ero syntyy kun meikki sijoitetaan oikein. Teen toiseen silmääni meikin imartelevammalla tavalla ja toiselle ei niin siististi toteutettuna. Oikealle puolelle toteutetussa silmämeikissä käytän ”virheitä”, joita itsekin tein joskus aikoinaan.

 1. Levitä puuteri tai oman ihosi värinen mattaluomiväri luomivaon yläpuolelle. Käytämme tässä meikkitutoriaalissa palettia, jossa on pääasiassa hohtavia sävyjä. Jotta ne saa toimimaan varjostuksen häivyttelyssä, on hyvä saada hillittyä hohteisuutta. Siksi mattainen luomiväri tai puuterointi on tärkeää luomivaon yläpuolen alueelle.
 1. Ota paletin vaaleampaa hopeanharmaata pehmeään siveltimeen. Luo varjostus luomivaolle ja sen yläpuolelle. Ole tarkkana, ettet vie varjoa liian alas, jotta saat luotua silmää ”liftaavan” meikin.
 1. Älä levitä hohteista nudesävyä luomivaon ja kulmakarvojen väliselle alueelle. Vaalea, hohtava luomiväri muuttaa tumman varjostuksen epämääräiseksi, eikä varjosta synny riittävän selkeä ja huoliteltu.
 1. Kun teet varjostusta, älä levitä luomiväriä liian pitkälle. Se saa silmän näyttämään raskaammalta ja roikkuvalta. Varjo ei mene silmän ulkonurkan alapuolelle.

Välivaiheessa voitaisiin jo katsella eroa.

Väärin tehdyllä puolelle (oikea) luomivaon yläpuoli korostuu voimakkaasti hohteisuutensa vuoksi. Se saa alueen näyttämään raskaalta. Liian alas vedetty varjostus saa silmän näyttämään vähän roikkuvalta, vaikka oikeasti juuri oikein tehty puoli on minulla se vähän raskaampi ja ulkonurkasta ”valuvampi” puoli. Oikein tehtynä ko. ominaisuus on mahdollista häivyttää.

 1. Levitä nudesävyinen helmiäisluomiväri liikkuvalle luomelle. Vaalea sävy liikkuvalla luomella ei tee meikistä liian tumma. Valkoinen liikkuvalla luomella on aika kova, joten nudesävyinen on pehmeämpi valinta.
 1. Varjosta ulkonurkkaa ja luomivakoa paletin tummanharmaalla sävyllä. Tämä syventää luomivakoa.
 1. Valkoinen helmiäisluomiväri oli aikoinaan kovasti muodissa. Sen käyttäminen liikkuvalla luomella on aina vähän riski. Jos tietää mitä tekee ja osaa sen käytön, ei huolta. Mutta jos meikkaaminen ei vielä ole kehittynyt vahvuudeksi, niin kannattaa jättää valkoinen luomiväri vain korostuksia varten. Älä siis käytä valkoista helmiäisluomiväriä koko liikkuvalla luomella. Meikistä syntyy helposti liian kova.
 1. Älä käytä mattamustaa suoraan valkoisen luomivärin päälle liikkuvan luomen puoliväliin asti. Kontrasti on kova.

Intensiivisin varjostus mattamustalla tulee tehdä aivan ulkonurkkaan ja luomivaon syvimpään kohtaan. Luontevaa varjoa ei synny, jos luomiväri levitetään liikkuvalle luomelle puoliväliin asti. Tee tummin varjo mattamustalla hyvin pienelle alueella. Sen tarkoitus on vain syventää varjostusta.

 1. Korosta valkoisella helmiäisluomivärillä vain kulmaluun korkeinta aluetta ja tuo sillä valoa silmän sisänurkkaan. Valkoista helmiäisluomiväriä ei ole tarkoitus käyttää isolle alueelle.
 1. Älä käytä valkoista helmiäisluomiväriä liian isolla alueella. Sillä ei ole tarkoitus maalata koko aluetta luomivaon ja kulmakarvojen välistä.
 1. Häivytä häivytyssiveltimellä kevyesti luomivaon varjostuksen reunaa varjostuksen ja kulmakarvojen väliseltä alueelta. Kun luomivärit on kerrostettu vaaleanharmaasta mattamustaan, on häivyttyneisyys ja liukuvuus syntynyt itsestään. Näin häivyttelyä ei tarvita kuin ihan kevyesti reuna-alueille.
 1. Älä häivytä kaikkia sävyjä epämääräiseksi hötöksi. Silmämeikki ei tällöin muotoile silmää ollenkaan, vaan kaikki näyttävät vain toisiinsa sekoittuneelta ”hötöltä”. Jos vain sekoittelet hohtavan valkoisen päällä olevaan mustaan, saat lopputuloksesta vain suttaisen ja epämääräisen.

 1. Rajaa yläluomi aivan ripsityveä pitkin. Tee silmäluomen sisänurkkaan ohuempi viiva, joka paksunee ulkonurkkaan tultaessa.
 1. Jos teet siipirajauksen, tee hahmotelma siiven linjasta. Sen tulisi kulkea samassa linjassa alaluomen kanssa, eli nousta yläviistoon, ei mennä poikkiviivana suoraan korvaa kohti.
 1. Yhdistä rajaus siiven kärjestä silmän keskiosaan suorana viivana.
 1. Oikein tehty rajaus imartelee silmän muotoa ja tekee katseesta näyttävämmän.

 1. Älä tee siipirajauksen siivestä irrallisen näköistä. Siiven kuuluu olla rajauksen jatkumo, ei näyttää erilliseltä hännältä silmän ulkonurkassa.
 1. Älä rajaa alaluomea nestemäisellä rajauksella. Se tekee jäljestä liian kovan. Siihen kun lisätään alaluomen sisärajaus mustalla kajalilla, tulee alaluomen meikistä liian raskas.
 1. Pehmeämmän alaluomen meikin teet luomivärien avulla. Levitä harmaata sävyä siveltimellä. Voit tehdä kevyesti taputtelevaa liikettä, niin saat jäljestä heti utuisemman. Näin erillistä häivyttelyä ei tarvita.
 1. Musta kajali alaluomen sisärajauksessa kirkastaa katsetta ja luo katseeseen intensiivisyyttä.

Lopuksi maskara ripsiin. Ripsiväriä ei saa kerrostaa liikaa. Lumenen uutuusmaskara Nordic Noir Deep Impact tekee niin siistiä jälkeä, että jouduin käyttämään kilpailevaa merkkiä ”könttäsiin” ripsiin, jotta sain tekemällä tehtyä epäsiistit ripset. On hyvin yksilöllistä, että mikä maskara kenelläkin könttääntyy tai kimputtaa ripsiä. Liian paljon maskaramassaa annosteleva harja saattaa tehdä epäsiistit ripset. Toisilla toimii siksak-tekniikka, toisilla suorat vedot. Varmin tapa siististi kaartuviin ripsiin on suorat vedot tyvestä kärkeä kohti, mutta sahaamalla saadaan monessa tapauksessa tuuheutta. Kokeile maskaroillasi erilaisia tekniikoita ja testaile mikä toimii minkäkin maskaran kanssa parhaiten.

Silmän muotoa imarteleva meikki

Ei niin imarteleva toteutus

Siisti ja silmän rakenteen huomioiva varjostus ja liukuva häivytys

Epäsiisti, liian kovia kontrasteja ja silmän muotoilu epämääräinen

Meikki ei ole vakava asia. Siinä voi päästää luovuutensa valloilleen ja revitellä mielensä mukaan. Mutta jos halutaan toteuttaa meikki, joka huomioi imartelevammat muotoilut silmiin, tulee tietää mikä toimii missäkin kohdassa parhaiten. Meikillä kun voidaan tehdä ihmeitä.

Toivottavasti tästä tutoriaalista oli apuja niille, jotka vähän painivat oikein sijoitettujen luomivärien kanssa ja niiden oikeiden koostumuksien valinnoissa. Eihän sitä koskaan tiedä, jos tulevaisuudessa teen toisenkin vastaavanlaisen toteutuksen tutoriaalista tänne Bette Boxiin.

Ihanaa kevään odottelua kaikille Bette Boxin blogia lukeville!

Terveisin,

Glitz & Glamin Minna”

 

Meikkiammattilaisille tai taitaville harrastajille nämä huomiot saattoivat tuntua itsestään selvyyksiltä, mutta allekirjoittaneelle löytyi joukosta monta vastausta siihen, miksei silmämeikki näytä niin freesiltä kuin haluaisin. Tunnistin heti pari ongelmakohtaa ja nyt osaan kiinnittää niihin ensi kerralla huomiota. Löysitkö sinä hyviä vinkkejä? Jotta kauniin silmämeikin tekeminen onnistuisi, sinulla on mahdollisuus voittaa Lumenen Nordic Noir -silmämeikkipaketti (mascara, luomiväripaletti, silmänrajaustussi ja silmämeikkikynä, arvo n. 80 €). Kerro, millainen meikkitutoriaali sinua kiinnostaisi, ja olet mukana arvonnassa. Arvomme kolme tuotepakettia. Arvonta päättyy 19.2.2017. Onnea arvontaan! Edit 22.2.2017: Arvonnan voitti Pasu, onnea!

-Sofia