Marraskuun boxiin pakattiin luonnonkosmetiikkatuote uudelta yhteistyöbrändiltämme Sosarilta. Sacred Forest Peat Mask -turvenaamio auttaa hidastamaan ihon ikääntymistä, kosteuttaa ihoa, poistaa epäpuhtauksia ja tasapianottaa ihon talineritystä ihon tarpeiden mukaan. Turvetta voi käyttää kasvoilla, vartalolla ja hiuspohjassa tasapinoittamaan ihon hyvinvointia. Pääyhteistyöbloggaajamme Glitz & Glam -blogin Minna esittelee Sosarin tuotteita tarkemmin.

”Hei vaan kaikki! Marraskuu on jo hyvässä vauhdissa ja pian olemme joulukuussa. Vihdoin pääsemme availemaan ihania joulukalentereita niin fyysisesti, kuin virtuaalisesti. Glitz & Glamissakin ollaan joulukuussa kalenterien huumassa.

 

Tällä kertaa tulin tänne LivBoxin blogin puolelle kertomaan Sõsarista ja sen luonnonmukaisista ihonhoitotuotteista.

Kuva2

Marraskuun boxista saimme mielenkiintoisen kasvonaamion tutustumista varten. Joko olette testanneet Sõsarin Sacred Forest Peat Mask -turvenaamiota?

Kuva3

Sõsar on tosiaan vasta rantautunut Suomeen, mutta kaukaa tämä kosmetiikkamerkki ei kuitenkaan matkaa. Sõsar on virolainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka takana seisoo kolme virolaista kaunotarta, jotka yhdistivät taitonsa, tietonsa ja intohimonsa. Syntyi Sõsar, joka on 100% luonnonmukainen ja käsinvalmistettua. Virossa on puhdas ja rikas luonto, kuten meillä Suomessakin. Meitä molempia yhdistää harvaan asuttu maa ja puhdas luonto.

Sõsarin tuotteissa tulee ensimmäiseksi kiinnitettyä huomiota kauniisiin pakkauksiin. Pakkauksissa on helposti lähestyttäviä elementtejä, jotka varmasti vetoavat meihin skandeihin. Pelkistettyä tyyliä ja jotain mytologistakin pakkauksien ilmeessä näkyy. Nimi Sõsar on viroa ja tarkoittaa siskoa. Pakkauksissa on otettu huomioon ympäristö. Sen vuoksi Sõsar ei käytä muovia, vaan kierrätettäviä materiaaleja.

Kuva4

Turvetta on käytetty kautta aikojen ihon hoidossa. Mikä tahansa turve ei sovellu ja siksi onkin tärkeää, että kosmetiikkana käytetty turve tulee turvallisilta alueilta ja riittävän syvältä maasta. Eihän kukaan halua kosmetiikan mukana ilmansaasteita tai muuta epäterveellistä. Tutkimuksien mukaan humiiniaineiden määrä turpeessa on ratkaiseva tekijä turpeen tehokkuudessa. Suomessa valitettavasti turve sisältää vain 20% humiiniaineita ja Virossa turve sisältää jopa 60% noita tärkeitä ainesosia. Humiiniaineet mm. parantavat verenkiertoa ja puhdistavat kehoa myrkyistä ja raskasmetalleista. Niillä on myös kyky yhdistää kemiallisesti eri mineraalit, metallit ja vitamiinit, sekä tehdä niistä bioaktiivisia.

Lainaan tähän valmistajan kertomaa:

”Turvenaamio sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti akne ja couperosa iholle. Sopii myös silloin kun iho tuntuu liian kuivalta tai liian rasvaiselta, jolloin naamio palauttaa ihon luonnollisen tasapainon. Naamio myös hidastaa ihon ikääntymistä. Turvenaamio kuorii pois kuolleet ihosolut, ravitsee ja kosteuttaa ihoa. Naamiota on hyvä käyttää ohuella ja rikkinäisellä iholla, jolloin se parantaa infektiot ja parantaa ihonväriä. Kosmeettinen turve ei aiheuta allergisia reaktioita, joten sopii herkälle ja allergioihin taipuvaiselle iholle. Turvenaamiota voidaan käyttää myös hiusnaamiona, jolloin se kiihdyttää hiustenkasvua, ehkäisee hiustenlähdöltä (erityisesti suositeltua miehille) ja auttaa ehkäisemään hilseen muodostumiselta.”

Kuva5

Sacret Forest Peat Mask -turvenaamion INCI-lista on näinkin yksinkertainen:

Peat, Rosa Damascena floral water.

Kasvonaamio sisältää kaikessa yksinkertaisuudessaan turvetta ja ruusuvettä. Sõsarin tuotteiden ideologiaan kuuluu INCI-listojen yksinkertaisuus ja helposti ymmärrettävyys.

Moni on saattanutkin lukea, että turvetuotteiden käyttöön liittyy tiettyjä rajoituksia. Tällaisia ovat:

  • vakava tulehdus
  • pahanlaatuinen kasvain
  • verisairaus tai verenvuoto
  • sydämen verenkiertohäiriö
  • munasarjakysta
  • tuberkuloosi
  • raskaus

Varmasti turvetuotteiden käyttö kasvonaamiona mietityttää raskaana olevia. Minun suositukseni on, että kannattaa keskustella lääkärin kanssa käytöstä. Lukemani mukaan pienille alueille käytettynä vaaraa ei olisi, mutta kokovartalohoitoa ei tehtäisi. Silti kannattaa ensisijaisesti keskustella lääkärin kanssa tällaisista asioista.

Kuva6

Turvenaamio on aivan pikimustaa. Tuote on helppo levittää kasvoille. Levityksen jälkeen naamion annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois. Turve ei saa kuivua kasvoille, joten kannattaa käyttää paksua kerrosta kasvonaamiota. Jos tuntuu, että naamio alkaa kuivahtamaan, kannattaa sitä pyöritellä kostutetuin sormin. Iho tuntuu jo ensimmäisellä käyttökerralla sileämmältä ja näyttää hehkuvammalta. Mitä säännöllisemmin naamiota käyttää, sen parempia tuloksia se pystyy tarjoamaan.

Turvehoitoja tehdään saunan lämmössä erilaisissa hoitoloissa. Oletteko kokeilleet turvetta saunassa? Suosittelen kokeilemaan, jos haluaa tehostaa ihonhoitoa ja turpeen tuomia hyötyjä erilaisiin vaivoihin. Turvetta voidaan tosiaan käyttää koko vartalolle.

Kuva7

Sõsarilta löytyy myös palasaippuoita. Hunaja-sarjalta löytyy omansa ja tältä turvesarjalta omansa. Lisäksi valikoimassa on miehille suunnatuissa tuotteissa Wild Man -mutasaippua.

Kuva8

Turvesaippuan INCI-lista näyttää seuraavanlaiselta:

Linum usitatissimum (linseed oil), Adeps suillus (lard), Cera alba (beeswax), Peat, Sodium hydroxide, Aqua (water), Melissa Officinalis (Melissa essential oil).

Raaka-aineina on käytetty pellavaöljyä, eläinperäistä rasvaa, mehiläisvahaa, turvetta, lipeää (saippuoinnissa käytettävä emäksinen ainesosa, joka katoaa kypsästä saippuasta, käytetään siis saippuan valmistukseen), vettä ja sitruunamelissan eteeristä öljyä.

Turvesaippuaa voidaan käyttää koko vartalolle ja kasvoille. Saippualla kerrotaan olevan syväpuhdistavia vaikutuksia ja hoitavia vaikutuksia. Sacret Forest Peat Soap -turvesaippuassa on vieno raikas tuoksu, joka tulee sitruunamelissasta. Saippua vaahtoaa kevyesti. Iho tuntuu hyvältä, eikä ollenkaan kiristävältä saippuan käytön jälkeen. Oikeassa perinteisessä saippuassa käytetään rasvoja, joten niiden rasvahapot hoitavat ihoa.

Kuva9

Sõsarin hunajasarjan tuotteista löytyy palasaippuan lisäksi kolme huulivoidetta. Tuotteissa käytetty hunaja on kotoisin Pandiveresta. Hunajalla on tunnetusti paljon terveydellisiä vaikutuksia niin ulkoisessa, kuin sisäisessä käytössä. Siksi ei ole ollenkaan huuhaata, jos isomummo kehottaa sekoittamaan hunajaa iltateen joukkoon silloin kun olet vilustunut. Ihonhoidossakin hunaja on antiseptinen ja auttaa ihoa parantumaan. Siitä syystä hunaja on loistava ja suosittu raaka-aine huulivoiteissa.

Koko perheelle soveltuva Natural Honey Lip Balm -huulivoide kosteuttaa ja suojaa huulten ihoa niin paahtavalta auringolta, kuin viimaiselta tuulelta. Voiteella voidaan hoitaa pieniä palovammoja, haavoja ja naarmuja. Siksi se onkin loistava huulivoide pienille lapsillekin, joilla talvella herkästi huulten ympärysiho ärtyy ja halkeilee. Sopii myös aikuisemmillekin, joilla suupielissä esiintyy herkästi haavaumia. Minulle huulivoide on tuonut apuja siihen ongelmaan.

Natural Honey Lip Balm -huulivoiteen INCI-lista näyttää tältä:

Cannabis sativa (hemp seed oil), Cera alba (beeswax), Triticum vulgare (wheat germ oil), Mel (honey).

Ainesosina on käytetty ainoastaan hamppusiemenöljyä, mehiläisvahaa, vehnäalkioöljyä (sisältää pääasiassa rasvahappojen glyseridejä) ja hunajaa.

Kuva10

Tällainen pieni tietoisku luonnonmukaisesta kosmetiikkamerkistä Sõsar. Ihastuin merkin tuotteisiin. Varsinkin turvenaamio on tuntunut varsin kiintoisalta ihonhoitotuotteelta. Vaikka turpeella on pitkät perinteet ihonhoitotuotteena muiden hoitojen lisäksi, en ollut koskaan ennen kokeillut turvetta. Mutatuotteet taitavat olla meille monille tutumpia. Sõsarilta löytyy myös Misty Sea -mutanaamio. Sitäkin olisi mielenkiintoista kokeilla, sillä mutanaamio on 100% mutaa, joka on kaivettu Haapsalun merenlahdesta.

Oikein mukavaa marraskuun loppua ja joulukuun alun odotusta!

Terkuin,

Glitz & Glamin Minna”

Jos Sosar vakuutti sinut tehokkuudellaan, tarinalla tuotteiden takaa ja kauniilla pakkauksillaan, kannattaa tuotteisiin tutustua lisää! Sosarin tuotteita on saatavilla mm. Ruohonjuuresta. Katso kaikki jälleenmyyjät täältä.

-Sofia